Jméno pro holčičku 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14620
5.12.14 23:01

Máme Anetu a Ellu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
5.12.14 23:06

Apolenka, Mariana, Anežka, Rozárka (Rozalie), Magdalena, Zoe, Rebeka, Elen, Margot…to jsou moje top oblibene. Nejsou serazeny podle preferenci - ktere 3se vam libi nejvice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
5.12.14 23:07

Neobvyklé je Danica.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
5.12.14 23:07

@Mišmiš Zoe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
6.12.14 08:45

@Alkynka Štěpánka jsem já :) před 30ti lety to bylo s tímhle jménem dost peklo, ale dnes jsem ráda že ho mám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
6.12.14 13:45

http://www.kdejsme.cz/ také dobrý pomocník při výběru jmen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.14 14:13

Co třeba tyto?

http://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu

Antonie Hakl, Celestina, Diana, Emilie, Julia, Justina, Konstancie, Lilian, Lilie, Luna, Marina, Olivia, Oriana, Regina, René, Romy, Rosarie, Sabina, Silvia, Stella, Tatiana, Valentina, Valerie, Viola, Vivien

Edyta, Ethel, Elfryd, Jarmila, Květa, Liběna, Mahulena, Šárka, Věnka, Běla, Danica, Dobromila/míra, Drahomíra, Doubravka, Jaromíra „Romy“, Jasna, miLada, Libuše, Ludmila, Ludiše, Milena, Miluše, Naděje, Radana, Radmila, Slavěna, Slávka, Svatava, Světlana, Věra, Vesna, Vlaďka, Vlasta, Zdenka, Zora, Zlata

Belinda, Elodie, Ida, Irma, Isolde, Ivona, Jenovefa, Henrieta, Louisa „Lola“, Malvína, Mathilda, Odeta, OldřIška, Rosalind, Vanda, Bertha, Blanka Hedvig, Robyn, Wilma, Willa

Alanis, Alena, Brigid, Kiva, Erin, Evelin, Fiona, Gvendolin, Muriel, Talulah, Niamh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nellyssa
6.12.14 14:24
@Alkynka píše:
Zdravím všechny, prosím o radu s výběrem jména pro holčičku. Stále nemohu najít to pravé ořechové :zed:
Doma mám již Tobiáška, takže bych chtěla, aby i naše holčička měla neobvyklejší jméno hodící se k příjmení Haklová.
Nejsem moc příznivcem staročeských jmen. Já jsem Alice a tatínek Daniel.
Dokola prohlížím kalendář se jmény
Líbí se mi Sára, Nela, Dominika, Klára, ale prosím, jsem otevřená novým návrhům, na které se moc těším:-) :mavam:

Nejvíce se mi k příjmení líbí Sára. Zní to krásně.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76
7.12.14 12:20

Sárinka se mi také moc pasuje, ted oblíbené jméno. Také Darinka u nás vede:-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
7.12.14 12:51
@1Evuli píše:
No prave…jmeno se me libi…ale nevim jak jinak ji rikat :*
Ágnes třeba, Áňa by taky šla, ne..?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
7.12.14 13:22

Prijmeni mas uplne normalni, takze jde cokoliv. My vybrali jmeno az tyden pred porodem, klucici jsme vedeli uz celych tech pet let, co jsme se snazili, ale holcici vubec. Navic jsme meli dost pozadavku, treba ne to, co ma kazdy druhy (Nelinka, Natalka, Terezka, Sofinka…),zadnou zdrobnelinu(Stepanka…),nic ciziho, pak aby melo smyslny vyznam nejen dle vzniku toho jmena, ale i z hlediska numerologie. Ve vyberu byla Adina, Darja, Valerie, Nikol…no a mame Beatu. :* Da se ji rikat vselijak…nekdy je to Berunka, nekdy Bea, Beuska, kdyz zlobi tak Beata…sestricka u doktora ji rika Betynko a manzel Béňo
Preji stastny vyber :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
7.12.14 22:29

Jsem sama zvědavá, jaké jméno z toho nakonec vyjde jako vítěz..zatím se ani moc neshodneme s partnerem..tak uvidíme..S Beatkou jste mi nasadila brouka do hlavy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.12.14 10:23

Holky :D taky mám tento problém, u chlapečka víme, ale holčičku řešíme už týden mám rodit za dva dny…měli jsme Veronika Tereza Eliška Kateřina Kristýna ted ještě Elena a opravdu nevím :( příjmení máme Hölzlová takže nechci aby si dítě vylomilo jazyk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
8.12.14 12:51

@rendaa k tomu příjmení bych fakt vybrala něco hodně jednoduchého, ideálně dvojslabičného a bez háčků a čárek. Něco alá Lada, Nina, Jana, Iva, klidně i s R (Radka, Bára)…

z těch co jsi jmenovala se mi moc líbí Kateřina a taky Veronika. Ostatní jsou davovky, tyhle dvě jsou takové stálice, které se poměrně dost dávaly za nás, ale teď už je jich málo a přitom jsou pořád nádherné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
8.12.14 18:15

@Alkynka pro nás to byl fakt,,zážitek, vybrat jméno. Na ničem jsme se neshodli, Každý měl třeba napsat 5 jmen, ale mě se nelíbily ty manželovo a jemu moje. Takže zas zaškrtat v kalendáři…taky nic. Pak už jsme měli tři konečná, ale mě to furt nedalo, nějak jsem nechtěla dát ani jedno z nich. No a pak byl v TV nějaký seriál, kde byla Beata a to se mi zalíbilo. Jenže manžel říkal, a jak jí jako budem říkat? Jako Beo? no a kroutil očima. Ale pak se mu to uleželo a najednou řekl, že je to vlastně hezký. A tak jsme dali Beatu. Jen máme bez čárky nad A. Svátek slaví na Beátu v říjnu, měsíc po svých narozeninách. Ale prý na Slovensku má svátek někdy v květnu, což by třeba v našem případě vyřešilo to, že každý hned, že má svátek po narozkách, ale my tohle neřešíme, když bude chtít slavit, můžem třeba víckrát do roka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze