Jméno pro holčičku ELLIZABETH ?ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
7.1.18 22:57

Takhle bez příjmení rozhodně Elizabeth (s jedním l). Sofii je už tolik, že většině už leze na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
7.1.18 23:33

Moje sestra je Elisabeth, rikame ji Bětuško, Bětko, kamaradky ji rikaji Betty, někdo Lizzie, minorita ve skolce ji nazyvala Alzbetou, kozou Lizou nebo Esmeraldou, ale to bych jako uplne neodsuzovala, protoze chlapec bych Dezider (Dezo) po dedeckovi. Ale vzdy se najde nekdo, kdo se bude na neobvyklem jmene kompenzovat, s tim se musi pocitat.

• Citovat
  • Upravit
23966
7.1.18 23:44

@Myssicka oni se zvládnou někteří kompenzovat na „běžných“ jménech. Mně u Kristýny udělali jednou Krysu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
8.1.18 02:17
@Netopirek píše:
@Myssicka oni se zvládnou někteří kompenzovat na „běžných“ jménech. Mně u Kristýny udělali jednou Krysu. :zed:

No prave, nesmi se z toho delat veda. Mne cizokrajna jmena nevadi, ale nesmi to byt moc. Asi je vhodne dat jmeno takove, kteremu se neboudou smat lidi v dospelosti. Treba Kunhuta, Hildeharde nebo i Voršila mi prijde na nase pomery ujety

• Citovat
  • Upravit
1163
8.1.18 02:25

@Myssicka
My meli v praci uršulu. To tedy povazuji za hruzu. I kdyz…pochazi myslim z nemciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
8.1.18 05:54

K Sarah bych volila Sophii ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
8.1.18 09:21

A jaké máte příjmení? Jestli české, tak bych dala Alžbětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.1.18 10:21

Přesně tak podle toho jaké je příjmení, ale mě osobně se Elizabeth moc líbí, ale počítala bych s tím že jí někdo určitě někdy řekne Eliško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
8.1.18 16:08
@berďana píše:
@Myssicka
My meli v praci uršulu. To tedy povazuji za hruzu. I kdyz…pochazi myslim z nemciny.
:D dobry. Fajn nemecke zenske jmeno je i Uschi :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
11.1.18 11:38
@nikol2792 píše:
Mám takový dotaz, jaké se vám zdá toto jméno? první naše holčička 5 let je Sarah, zed cekáme druhou holčičku a mě osobně se Elizabeth moc líbí, ale manžel se bojí aby to nepůsobilo nějak,,královsky,,až moc vznešeně…
pak ještě uvažujeme o Sofince, prosím vaše názory děkuji :srdce: :srdce:

Ellizabeth určitě ne, to spíš Elisabet… Ale jestli jste oba Češi a ďoučátko bude mít české příjmení, hodilo by se mnohem lépe verze Alžběta či Eliška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16996
15.1.18 19:17

@nikol2792
Ahoj,

kamarádka má Elizabeth a říká ji Betinko. Mám to tak naposlouchané, že za mě ANO! Zní krásně. Možná k tuctovému českému příjmení jako Horáková, Nováková bych ho nevolila, ale k cizímu, nebo cize znějícímu ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.2.18 21:47

Za mě rozhodně ne!!! Proč Češi, žijí v ČR, dávají tato jména, která se neslučují s českou fonetikou? Zajímalo by mě, jaký je důvod zdvojování hlásek? :lol: :lol: :lol: A vyslovovat se to jméno bude „Elizabet“ a nebo „Elizabeth“ (což je celkem slušný jazykolam)?
Nezlobte se, nechci být nepříjemná. Píšu jen svůj názor, s jakým se můžete setkat. Já to tak holt cítím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4225
21.2.18 21:58

Je, taky jsem chtěla dát. Mám už holčičku Izabellu a Elizabeth se mi strašně líbilo, když jsem čekala druhé dítě. Mě se tedy líbilo v jednom seriálu, že jí říkali Lili, takže bych zkracovala na Lili. Ale manžel chtěl Elišku, tak jsem mu odkývla Elišku, to už jsem ale věděla, že čekám kluka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.18 22:29
@nikol2792 píše:
Mám takový dotaz, jaké se vám zdá toto jméno? první naše holčička 5 let je Sarah, zed cekáme druhou holčičku a mě osobně se Elizabeth moc líbí, ale manžel se bojí aby to nepůsobilo nějak,,královsky,,až moc vznešeně…
pak ještě uvažujeme o Sofince, prosím vaše názory děkuji :srdce: :srdce:

Elizabeth bych nedala, už kvůli psaní či výslovnosti. Uvažovala bych ovšem o Elizabetě (= Elizabeta), i znám a jméno se mi líbí, nebo o Izabele. Sofií je všude mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
22.2.18 23:53

Neber to nějak zle, ale přijde mi zvláštní uvažovat o jméně, u kterého ani nevíš, jak se správně píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze