Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Helca83 píše:
Posuzovat jmeno bez prijmeni a znalosti rodinne situace je nanicJestli mas za muze cizince, mas cizi prijmeni nebo planujete zit v zahranici, pak zahranicni jmeno proc ne. Jinak za mne hnus, mame tolik krasnych ceskych jmen! Tuhle jsme byli v Motole na pohotovosti a jeden tatinek tam rval na dceru Samanto… mne osobne to pripada strasny… jak budes Alison nebo Elisabeth zdrobnovat?
Třeba Aliku a Betynko ![]()
Pokud žijete v zahraničí, tak dejte jakékoliv. Pokud v Česku, tak Elizabeth bude prostě všude Bětka, to už rovnou dejte tu Alžbětu. Mia je za mě hloupé jméno, jako když mňouká kočka. Nejlepší z toho výběru je ta Alice, dost variabilní a nijak rádoby „IN“
Kamarádky dcera chodí do školy s Alison… je příslušníci jistého etnika, které má v oblibě podivná jména … mimochodem tam mají ještě Mercedes a Ferariho
a to nekecám.
@Sůvička80Tak pokud to nebude Elisabethko a Alisonecko
Ale nam to muze byt jedno, jen je z meho pohledu trochu zbytecne davat cizi jmena a pak zdrobnovat cesky
Samozrejme tu pak jsou extra speciality typu Ornella a Quentin ![]()
Máme Alici
Je jí skoro 5 a je naprosto nespokojena, že se nejmenuje Gabrielka
jako její sestra
Mám to na talíři tak 3× týdně ![]()
A když jsme u toho dneska bych nedala Gabinu, ale Kateřinu
Pač jí jinak nez kacko (milovnice vody) neřekneme.
Takže je asi úplně jedno jaké jméno dáte, když ho budete vyslovovat s láskou ![]()
Jediná dvě jména, která bych nikdy nedala je Amálka a Denis. Dítko se trošku upísne a…je zo v p…
Mám v okolí taky strašně moc holčiček se jménem Mia, těch teď je mraky. Alison je hrozná a místo Elisabeth Alžběta, mas Betku taky. Ale já jsem teda naprosto alergicka na anglická jména jenom proto, ze je to moderní. Ale samozřejmě je to tvoje volba. Alici jsme měli na základce a rikali jsme ji Ajko… z těch jmen nejlepsi.
Je to dost těžké posoudit bez toho příjmení, jak píšou holky. Ale za mě je Alice super
Mia se mi moc líbí ale za prvé nechci krátké jméno prostě mi to přijde divné, v oslovení ano, ale jako jméno celé bych chtěla aby se dalo jméno Mia nějak prodloužit
jinak taky to je takové kočičí a náš pes je Mio, takže Miu mít nemůžu
a za poslední má jí teď každý, takže za mě neoriginální jméno, stejně jako jsou všude teď Emmičky a Sofinky
![]()
Elizabeth proč ne, stejně jí budeš říkat Bety nebo Elo. Pokud se ti tedy ovšem hodí k příjmení.
Alison už mi přijde tedy hodně anglické, to jí raději dej tu Alici a říkej jí tak doma.
Miluju jména která jsou složená ze dvou jmen, já chci Teodoru. Takže pokud ti nejde Alice přes pusu a chceš to víc vznešené tak nejlepší varianta je Elizabeth. ![]()
Jinak chci poděkovat všem co napsali o Alici začíná se mi to celkem líbit a zařadím jí na seznam
přítelovo nejlepší kamarádka je Alice a nikdy mě to jméno nenapadlo. Jinak se zeptam holky jak jí doma říkáte? Aličko? Ali?
@Patrisha píše:
Je to dost těžké posoudit bez toho příjmení, jak píšou holky. Ale za mě je Alice super![]()
Mia se mi moc líbí ale za prvé nechci krátké jméno prostě mi to přijde divné, v oslovení ano, ale jako jméno celé bych chtěla aby se dalo jméno Mia nějak prodloužit
jinak taky to je takové kočičí a náš pes je Mio, takže Miu mít nemůžu
![]()
a za poslední má jí teď každý, takže za mě neoriginální jméno, stejně jako jsou všude teď Emmičky a Sofinky
![]()
Elizabeth proč ne, stejně jí budeš říkat Bety nebo Elo. Pokud se ti tedy ovšem hodí k příjmení.
Alison už mi přijde tedy hodně anglické, to jí raději dej tu Alici a říkej jí tak doma.
Miluju jména která jsou složená ze dvou jmen, já chci Teodoru. Takže pokud ti nejde Alice přes pusu a chceš to víc vznešené tak nejlepší varianta je Elizabeth.Jinak chci poděkovat všem co napsali o Alici začíná se mi to celkem líbit a zařadím jí na seznam
přítelovo nejlepší kamarádka je Alice a nikdy mě to jméno nenapadlo. Jinak se zeptam holky jak jí doma říkáte? Aličko? Ali?
Alí, Álo, Alinko, Aličko, Alíku, Aloušku, Alčo, Elis… A když mě vytočí tak Ali - no ![]()
Jmeno dejte jake chcete a liby se vam. Je svoboda. Lide v Cesku na to jeste nejsou zvikly po Komunismus, jako v jinych statech. (A moc necestuji) Vezme to jeste trochu casu. Je v Cesku hodne Vietnamek, Ukrajinek, a jine cizinky nebo smisenych rodin ze to uz je jedno.
@Anonymní píše:
Jmeno dejte jake chcete a liby se vam. Je svoboda. Lide v Cesku na to jeste nejsou zvikly po Komunismus, jako v jinych statech. (A moc necestuji) Vezme to jeste trochu casu. Je v Cesku hodne Vietnamek, Ukrajinek, a jine cizinky nebo smisenych rodin ze to uz je jedno.
Co je na tom jako tak tajneho, ze je to pod anonymem? ![]()
@Nymeria98 píše:
Zdravim libí se mi jmeno pro holcicku
Alison, Alice, Elizabeth, Mia. Mate nekdo doma holcicku s takovym jmenem? Popripade budu rada za inspiraci.Dekuju.
Ani jedno jmeno co jsi uvedla neni spatne. Vic se mi libi Mia a Elizabeth a pak asi Alsison. Me treba Mia Dvorakova nebo Alison Dvorakova nezni spatne.
Chtela jsi inspiraci a podle tveho vyberu usuzuji, ze se ti libi cizi jmena, ale si ne ne moc exoticka
Co treba Zara, Bella, Alexis, Ruby, Olivia, Klaudia, Jasmina, Judita, Sara, Lara, Laura, Linda, Estella, Edita, Anita.
@Nymeria98 píše:
Zdravim libí se mi jmeno pro holcicku
Alison, Alice, Elizabeth, Mia. Mate nekdo doma holcicku s takovym jmenem? Popripade budu rada za inspiraci.Dekuju.
Ani jedno jmeno co jsi uvedla neni spatne. Vic se mi libi Mia, Elizabeth a pak asi Alison a Alice.
Me treba Mia Dvorakova nebo Alison Dvorakova nezni spatne.
Chtela jsi inspiraci a podle tveho vyberu usuzuji, ze se ti libi cizi jmena, ale si ne ne moc exoticka
Co treba Zara, Bella, Alexis, Ruby, Olivia, Klaudia, Jasmina, Judita, Sara, Lara, Laura, Linda, Estella, Edita, Anita.