Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Carly - máte pěkná jménaHolky jsou spokojené?
@sirikit - oslovení „Vivi“ se mi líbí
, ale ta Viviana na mě působí tak cize nějak..
@Anna766 - Luiza mi přijde jak z nějaké zahraniční telenovely, nevím proč.
Já tuhletu Vivianu znám jako nádhernou, tenkrát asi osmnáctiletou holku (teď už jí bude tak 25?), dělala o prázdninách brigádnici v hospodě, do které jsme chodívali, a tenkrát se mi to jméno začalo hrozně líbit.
Představovala se Viviana (je fakt, že měla cizí příjmení a dohromady to znělo skvěle), kamarádi jí říkali Vivi, Vivina, Vivinka…
Není jich moc a klidně bych ho dala.
@Anonymní píše:
@Morrígan Ní_Boii - jak byste Ladě říkala?
Prostě Lada, ne?!
Ale zdrobněliny co mně napadají jsou Laděnka, Laduška, Ladý. To stačí, ne?! ![]()
Já mám Anicku ale líbí se mi ještě Amálka, Leontýnka, Anežka a Sára
Jinak prijde mi, ze uplne vymyzelo jméno Jitka, znam jen jednu a to uz je starší paní, tak si myslim, ze pokud nechcete jméno, co ma každý, Jitka celkem hezky jméno. Jitulka, Jita, Jituska ![]()
@shadowbabe píše:
Nechteli jsme cilene jmena na V, jen se nam libilo. Ale cekame kluka, takze divci jmeno jiz neresime a pro kluka se nam zatim nijak zvlast zadne nelibi
Vítězslav, Viktor, Oskar.
Jméno pro kluka je hezký podle mého názoru třeba Jirka, Čenda, Honzík, Matyáš
.
Klasiku nechceme, Matyho ma sestrenka. Tak jeste je cas, ale vymyslet musime ![]()
Na kluka mám vybrané jméno KRYŠTOF a náhradní varianta VILÉM, VÍTEK.
Na holkou DARIA a náhradní varianta AMALIE, ROZÁLIE, STELLA, AGÁTA, BEÁTA, ESTER, IZABELA, EVELÍNA
Příspěvek upraven 03.03.20 v 19:37
Nečetla jsem celou diskuzi, ale v okolí mě zaujala Lada, Zina, Dorota, Evelína, Linda, Edita, Nina a Valerie. Kdybych měla náhodou ještě někdy holčičku, bude to nejspíš Magdalena.
@Littlefool píše:
Na kluka mám vybrané jméno KRYŠTOF a náhradní varianta VILÉM, VÍTEK.
Na holkou DARIA a náhradní varianta ANALIE, ROZÁLIE, STELLA, AGÁTA, BEÁTA, ESTER, IZABELA, EVELÍNA
ANALIE???
@shadowbabe píše:
Klasiku nechceme, Matyho ma sestrenka. Tak jeste je cas, ale vymyslet musime
A co takhle oživit nějaká pěkná staročeská jména. Třeba: Vlastislav, Vlastobor, Vlastomír, Vratislav, Dušan, Bohdan, Bolek, Braňo, Broňa, Ctirad, Ctislav,…
@Littlefool píše:
@Klopotkova
Pardón překlep Amálie
Právě, překlep, m a n jsou na klávesnici hned vedle
sebe, překlep se může stát hned, i z tohoto důvodu to jméno není zrovna nejšťastnější volba. ![]()
Matilda a Zita jsou za mě naprosto krásná a nedocenena jména
![]()
@Morrígan Ní_Boii - jak byste Ladě říkala?