Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@matka_Simona píše:
Holky, kdo máte doma Sebastiana nebo Samuela, měly jste někdo problém vysvětlit manželovi že to je „normální“ běžné jméno pro dnešní mladou generaci a né žádná extravagance??![]()
A jak často se s těmito jmény setkáváte? - ve škole/školce atd…
Neznám žádného chlapečka s těmito jmény. Extravagantní ve smyslu Kevin Horáček to není, ale zas tradiční klasika taky ne. Jsou to jména, která se vyšvihla poslední roky a ne každý má hitovky rád
Pokud tvému muži pocitově nesednou, volte klasičtější repertoár.
Já mám Samuela, sousedka Sebastiana. Ve školce jsou další. V době kdy jsem jméno vybírala, jsem si naivně myslela, že bude jeden z mála, a pak se to kolem sesypalo a je skoro všude. No co už :/
Holky díky za komenty
mně pak ještě napadlo, že když se nemůžeme shodnout, tak dáme jména dvě - ale je mi jasné že začnou nové dohady na téma, které jméno bude to první (= důležitější) že jo
![]()
Mne sa pacia obe. POkial by som sa mal ja rozhodnut, tak asi Samuel, paci sa mi „Samko“ viacc ako „Sebko“ (akoze prezyvka) ![]()
My mame Sebastiana a rodina od pritele mu rika plnym jmenem (jsou to cizinci tak nezdrobnuji), moje rodina a ja mu rikame Sebi, Sebíku, Sebíčku, Sebulko a tak, ruzne to komolime
Samuel je taky krasne jmeno, rikala bych mu Samí, Samíku..
Ja se také rozhodovala mezi Samuelem a Sebastianem. Nakonec čekáme Samuela. ![]()