Jméno Sebastian, nebo Samuel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
23.9.17 23:47
@matka_Simona píše:
Holky, kdo máte doma Sebastiana nebo Samuela, měly jste někdo problém vysvětlit manželovi že to je „normální“ běžné jméno pro dnešní mladou generaci a né žádná extravagance?? :nevim: :nevim:
A jak často se s těmito jmény setkáváte? - ve škole/školce atd…

Neznám žádného chlapečka s těmito jmény. Extravagantní ve smyslu Kevin Horáček to není, ale zas tradiční klasika taky ne. Jsou to jména, která se vyšvihla poslední roky a ne každý má hitovky rád :think: Pokud tvému muži pocitově nesednou, volte klasičtější repertoár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
24.9.17 06:58

Já mám Samuela, sousedka Sebastiana. Ve školce jsou další. V době kdy jsem jméno vybírala, jsem si naivně myslela, že bude jeden z mála, a pak se to kolem sesypalo a je skoro všude. No co už :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka_Simona
25.9.17 20:26

Holky díky za komenty :D mně pak ještě napadlo, že když se nemůžeme shodnout, tak dáme jména dvě - ale je mi jasné že začnou nové dohady na téma, které jméno bude to první (= důležitější) že jo :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
195
16.9.19 18:19

Edit-omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.9.19 18:45

Mne sa pacia obe. POkial by som sa mal ja rozhodnut, tak asi Samuel, paci sa mi „Samko“ viacc ako „Sebko“ (akoze prezyvka) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.9.19 09:35

My mame Sebastiana a rodina od pritele mu rika plnym jmenem (jsou to cizinci tak nezdrobnuji), moje rodina a ja mu rikame Sebi, Sebíku, Sebíčku, Sebulko a tak, ruzne to komolime :lol: Samuel je taky krasne jmeno, rikala bych mu Samí, Samíku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
9.10.19 22:26

Ja se také rozhodovala mezi Samuelem a Sebastianem. Nakonec čekáme Samuela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.19 10:44

Líbí se mi Samuel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.10.19 12:23

Líbí se mi obě. Sebastian i Samuel.

• načítám...