Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@trdlynka píše:
Mně se to teda nelíbí, jsem na klasický český jména a čím starší tím hezčíAle každému se líbí něco jiného, někoho by zas do očí praštila moje vysněná Anastázie
to jé nádherné jméno:-)líbí se mi taky Amálie a Adina, ale ani jedno mi doma neprošlo..proto máme Ninu
@vinnie píše:
děkujujá jí stejně říkám furt Ninés, což rusky nezní ani náhodou, tak on si zvykne:-)první dcerku komentoval taky, že je to nějaký strom:-)ale on si spíš z nás utahuje, než že by mu to vadilo doopravdy (prvorozená je Linda)
No, Linde je německy lípa, ale to jméno má evidovaný ještě jeden odlišný význam. Tak si můžeš vybrat ten druhý, teď si ho ale nevzpomenu. ![]()
@momikova píše:
Já už jsem zase pro změnu s naší malou došla do fáze, kdy se mi líbí spousta jmen, do kterých bych nikdy před tím neřekla, že by se mi líbit mohla. Líbí se mi ta Stázka.
ještě hodně vody uteče, než dostane Kuba Stázinku za ženu:-)
@trdlynka píše:
Mně se to teda nelíbí, jsem na klasický český jména a čím starší tím hezčíAle každému se líbí něco jiného, někoho by zas do očí praštila moje vysněná Anastázie
Pak se me nekdo zepta, jestli uz mame vybrane jmeno a kdyz reknu Vendelín, tak mi to kazdy vymlouva. Jen dedovi se to libilo, ze je to takove pohadkove. ![]()
Já, když se řekne Adina, pořád vidím před očima mandle - pytlík s praženými mandlemi. Hádejte, proč
S nikým jiným to jméno totiž spojené ještě nemám.
@momikova píše:
No, Linde je německy lípa, ale to jméno má evidovaný ještě jeden odlišný význam. Tak si můžeš vybrat ten druhý, teď si ho ale nevzpomenu.
Jedno z těch významů je i zmije, to je ještě horší. ![]()
@zulitvi píše:
Pak se me nekdo zepta, jestli uz mame vybrane jmeno a kdyz reknu Vendelín, tak mi to kazdy vymlouva. Jen dedovi se to libilo, ze je to takove pohadkove.
Máš recht!
Můj manžel se z něj málem svého času osypal a neprošlo, a le líbí se mi moc dál. Jen by se špatně vyslovovalo k našemu příjmení, jsme na N a ono na N končí.
@zulitvi píše:
Pak se me nekdo zepta, jestli uz mame vybrane jmeno a kdyz reknu Vendelín, tak mi to kazdy vymlouva. Jen dedovi se to libilo, ze je to takove pohadkove.
ale cítím z tvého příspěvku, že je to jméno pracovní, ne to co fakt dáte? nebo se pletu? příbuzní nás natahovali celých 9 měsíců, že to bude Vědunka a narodila se Klárka:-)
@Fíková píše:
Jedno z těch významů je i zmije, to je ještě horší.
Fakt!
No, to se snad jdu podívat. ![]()
@Fíková píše:
Jedno z těch významů je i zmije, to je ještě horší.
No, upřímně řečeno, někdy zlobí tak, že bych tomu věřila:-)
@momikova ja manzela premlouvala asi 3 dny, on chce Bartoloměje. ![]()
@vinnie nene, opravdu to bude malej Vendelin. ![]()
@momikova píše:
Já, když se řekne Adina, pořád vidím před očima mandle - pytlík s praženými mandlemi. Hádejte, pročS nikým jiným to jméno totiž spojené ještě nemám.
No jo, neupírám, že jsem fanynka čb filmů:-)ale to jméno je pro mě dokonalé..bohužel (nebo bohudík) klid v rodině miluju daleko víc, proto, ač vlastním dvě dcery, ani jedna toto jméno nenese:-)
Podle Wikipedie jsem zmiji vážně nenašla. ![]()
Linda je ženské křestní jméno nejasného původu a významu. Pochází buď od německého výrazu lind - „jemný, mírný“ anebo španělského slova linda - krásná.
a další významy:
Slovo Linda má více významů:
Hřib sametový, zvaný též linda
Linda – ženské křestní jméno
Linda (mytologie) – postava estonských pověstí, žena Kalevova
Topol bílý, zvaný též topol linda nebo jen linda – strom
Yorba Linda - město v jižní Kalifornii