Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, je tu někdo, kdo by mi poradil s cvičením KHATU PRANÁM?
Nějak mám hokej v tom dýchání v jednotlivých pozicích, nevím, kde je nádech, kde výdech.
Děkuji, vyzkouším. Já jsem si našla článek, kde to bylo trochu popsaný, ale buď to cvičím moc pomalu nebo mám kondici 100 leté babičky, protože nestačím s dechem. Když mám vydechovat, tak už mám tendenci se nadechnout a naopak.
@Zdenuli klidně si ze začátku dýchej jak potřebuješ, jen dodržuj ten první nádech/výdech k danému pohybu. Je potřeba se naučit ty pohyby i to dýchání, obojí zlepšíš časem
A ty chodíš někam cvičit, nebo jen zkoušíš doma?
Začala jsem chodit cvičit. Instruktorka nás na dýchání moc neupozorňovala, ale minule za sebe měla záskok a ta druhá nám říkala, kde má být nádech a výdech + zádrž dechu, jenomže, než jsem došla z hodiny domů, tak už jsem si z toho moc nepamatovala.
@Zdenuli Zacatek neni problem neresit dychani, stejne je vyhodne prosychat chvilku kazdou tu pozici, aby se telo optimalne protahlo, postupem casu, kdyz clovek cvici pravidelne a zna kazdy dalsi pohyb, zjisti, ze mu naskakuje automaticky i spravne dychani, protoze mu prijde v jedne pozici prirozenejsi nadech, v dalsi vydech.. Nic se nema lamat pres koleno ![]()
Děkuji všem, budu to trénovat, jóga mě začala hodně bavit, tak snad se časem zlepším ![]()