Jóga, cvičení Khatu Pranám

473
19.2.15 10:12

Jóga

Ahoj, je tu někdo, kdo by mi poradil s cvičením KHATU PRANÁM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
19.2.15 10:19

Co potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.2.15 10:25

Nějak mám hokej v tom dýchání v jednotlivých pozicích, nevím, kde je nádech, kde výdech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
19.2.15 10:33

Tady to máš i s obrázky: http://www.joga.cz/…239/6239.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.2.15 10:57

Děkuji, vyzkouším. Já jsem si našla článek, kde to bylo trochu popsaný, ale buď to cvičím moc pomalu nebo mám kondici 100 leté babičky, protože nestačím s dechem. Když mám vydechovat, tak už mám tendenci se nadechnout a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.2.15 11:23

@Zdenuli klidně si ze začátku dýchej jak potřebuješ, jen dodržuj ten první nádech/výdech k danému pohybu. Je potřeba se naučit ty pohyby i to dýchání, obojí zlepšíš časem :) A ty chodíš někam cvičit, nebo jen zkoušíš doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.2.15 11:30

Začala jsem chodit cvičit. Instruktorka nás na dýchání moc neupozorňovala, ale minule za sebe měla záskok a ta druhá nám říkala, kde má být nádech a výdech + zádrž dechu, jenomže, než jsem došla z hodiny domů, tak už jsem si z toho moc nepamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čekámenaštěstí
19.2.15 11:51

@Zdenuli Zacatek neni problem neresit dychani, stejne je vyhodne prosychat chvilku kazdou tu pozici, aby se telo optimalne protahlo, postupem casu, kdyz clovek cvici pravidelne a zna kazdy dalsi pohyb, zjisti, ze mu naskakuje automaticky i spravne dychani, protoze mu prijde v jedne pozici prirozenejsi nadech, v dalsi vydech.. Nic se nema lamat pres koleno :kytka:

• Citovat
  • Upravit
473
19.2.15 18:37

Děkuji všem, budu to trénovat, jóga mě začala hodně bavit, tak snad se časem zlepším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková