Joot eshop-platba předem

10726
19.9.22 10:43

Joot eshop-platba předem

Znáte joot? Chtěla bych si tam koupit jednu blbinu.sice za pár šupů, ale chtějí to zaplatit dopředu, tak aby mi to pak poslali. Osobní zkušenosti? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15852
19.9.22 11:22

Osobní nemám, ale ten eshop je krajně podezřelý, stejně jako majitel - vypadá to na bílého koně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.22 11:32

Já nevím jestli ti lidi neumějí číst, proč jsi nevyhledáš informace na netu?

Podle informací uvedených na internetových stránkách nejde o klasický e-shop, ale o „nákupní galerii“, jejímž prostřednictvím údajně zboží nabízejí externí zahraniční subjekty. Má se jednat zřejmě o společnosti se sídlem v Číně nebo v jiných asijských zemích, u nichž je pro spotřebitele obtížné ověřit jejich existenci a důvěryhodnost. ČOI registruje stížnosti na dodání zboží s velkou časovou prodlevou, případně nedodání zboží vůbec. Je-li dostupnost označena např. výrazem „skladem ihned k odeslání“, může to v praxi znamenat, že zboží se nachází v Číně a bude doručeno až za několik týdnů či měsíců. Řešení reklamací a/nebo vracení zboží může být pro spotřebitele obtížné. Případný nákup na těchto internetových stránkách doporučujeme důkladně uvážit a před jeho provedením velmi podrobně zkontrolovat dodací lhůty, obchodní podmínky a identitu a důvěryhodnost externího prodávajícího.

(18. 08. 2022)

Příspěvek upraven 19.09.22 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:32
@Zumpa píše:
Osobní nemám, ale ten eshop je krajně podezřelý, stejně jako majitel - vypadá to na bílého koně.

Podezřelý v tom, co píše Janina výše? Tak se na to vykašlu. díky.

Příspěvek upraven 19.09.22 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:33

@jannina1 děkuju, tak já na to kašlu. odkud jsou tyhle info?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
19.9.22 11:36

Zadej si do googlu “joot recenze” a copak ti vyjede? :lol:

Dále se můžeš podívat na jejich obchodní podminky a tam je provozovatel někde ze Spojených Emirátů a prodejci z Činy, ale to už je složitější. Napovídá to, ze se jedna o nákupní galerii a o těch je tak všeobecně známo, ze se jim mas vyhýbat. Ale jestli mas dost peněz na pokusy a miluje adrenalin, tak směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.22 11:36
@negra píše:
@jannina1 děkuju, tak já počkám, jestli tu někdo nebudemitdobry zkušenosti, nekdove smyslu víc lidí, a jinak na to kašlu. dekuju

Jsou to klasický přeposílatelé z Činy. Stačilo mi se mrknout na oblečení a věci jsou totožný s AliExpressem. Objednala bych to raději tam, máš už větší jistotu že ti to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.22 11:37
@negra píše:
@jannina1 děkuju, tak já na to kašlu. odkud jsou tyhle info?

Z Čoi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:40
@Semtex píše:
Zadej si do googlu “joot recenze” a copak ti vyjede? :lol:Dále se můžeš podívat na jejich obchodní podminky a tam je provozovatel někde ze Spojených Emirátů a prodejci z Činy, ale to už je složitější. Napovídá to, ze se jedna o nákupní galerii a o těch je tak všeobecně známo, ze se jim mas vyhýbat. Ale jestli mas dost peněz na pokusy a miluje adrenalin, tak směle do toho.

Teď si uvědomuji, že jsem to večer chtěla udělat, před spaním s mobilem v ruce, pak jsem u toho nejspíš usnula :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:41

@jannina1 prima, teď už budu vědět, že mám prohledat i ČOI stranky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
19.9.22 11:41

@negra nojono :lol: tenhle ještě asi není tak proflaklej, jako třeba bonky a spol :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:42
@jannina1 píše:
Jsou to klasický přeposílatelé z Činy. Stačilo mi se mrknout na oblečení a věci jsou totožný s AliExpressem. Objednala bych to raději tam, máš už větší jistotu že ti to přijde.

Já právě z Ali Expressu neobjednavam, protože to chodí fakt dlouho, co jsem slyšela, tak ani moc nevím jak vypadá jejich nabídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.22 11:44

@Semtex proflaklej jako negativne proflaklej? Není někde webovka, kde se jde dočíst seznamy, teda adresy, takovýchto šejdiru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15852
19.9.22 11:52
@negra píše:
@Semtex proflaklej jako negativne proflaklej? Není někde webovka, kde se jde dočíst seznamy, teda adresy, takovýchto šejdiru?

Tak minimálně stačí se podívat, kdo to provozuje: s. r.o. založené letos, psané na dvacetiletého kluka, který nic nevlastní - na adresách, kde měl trvalý pobyt byl evidentně vždy v nájmu.
Navíc už jen face toho eshopu dává jasně najevo, že se jedná o prolinkovaný aliexpress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33658
19.9.22 12:30
@negra píše:
Znáte joot? Chtěla bych si tam koupit jednu blbinu.sice za pár šupů, ale chtějí to zaplatit dopředu, tak aby mi to pak poslali. Osobní zkušenosti? Díky.

Často objednávám ze Shein. Mají tam na co si vzpomeneš. Platba taky dopředu, ale ještě se mi nestalo, že by něco nedorazilo. Narozdíl od Ali vše přijde zhruba do deseti dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák