Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ženy, potřebuju vysvětlení, radu, nebo názor. Od jakživa jsem měla menstruaci pravidelnou - 28 dní skoro na hodinu přesně, děti počaté vždy napoprvé, bez problémů (čili ovulace asi taky pravidelná)a po prvních dvou porodech se mi menstruace dostavila za 4 měsíce (i když jsem kojila) opět s železnou pravidelností. No a teď po 3. porodu jsem první měsíčky dostala začátkem prosince 13 měsíců po porodu. Zaradovali jsme se (teda víc manžel), že se můžeme konečně vybodnut na kondom a najet do počítání plodných a neplodných dnů, které se nám osvědčilo. No a teď ten problém - mám už 4. den zpoždění, test negativní (ani se těhotně necítím - u každého těhotenství jsem prostě „věděla“ že jsem v tom) a nevím, co se děje? Myslíte, že můžu mít nějak posunutý cyklus, když pořád ještě kojím (to se teda bojím i toho případného těhotenství, protože 5. den po předpokládané ovulaci jsme jeli opět bez ochrany), nebo že by se jednalo o počátek přechodu (to teda taky dost pochybuju, protože je mi teprve 34)? Dá se zjistit jinak, než návštěvou u gynekologa, jak na tom jsem (nějaké měření teploty nebo něco podobného)? Jsem z toho prostě mimo, protože tohle se mi fakt ještě nikdy nestalo. Na gyndu sice stejně musím, ale chtěla jsem právě až po menstruaci…
@Meeshab Pockat tyden a udelat test znovu. muzete taky po ranu zmerit bazalni teplotu, v tehu byva vyssi..
Mě druhá ms po porodu přišla až po 45 dnech…což jsem byla taky dost vystrašená.
@Meeshab já první MS po porodu dostala také až za 13 měsíců a druhá pak přišla za měsíc a půl. Trochu nezvyk, cykly jsem měla vždy spíš kratší
@Jitus.Slavickova Kdybych já tak věděla, kolik ji mám normálně…náš teploměr nikdy neviděl nic jiného než podpaždí ![]()
@MilijonDolarBejby Zkusím…ale do té doby se asi zblázním
@Katerina308 @Bibi30 Vy jste mě trochu uklidnily. Tak snad to bude tím…A pak už bylo zase všechno pravidelně? Abych věděla, co čekat…
Klidne to muze byt jen nejake kolize hormonu. Malimu je 14m, taky kojim, cca 2 - 3× denne. Ms po 28dnech. A ted jsem posledni ms mela zacatkem listopadu a od ty doby nic a tehotna nejsem
Po porodu sem mela ms 2× po 56 dnech, asi dtàvkoval jeden vaječník. Až potom sem najela na pravidelných 28 dni. Od první ms bych neměla odvahu spoléhat jen na plodne dny, když nevíš jestli ti porod nerozhodil cyklus