Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní Tak Fly lady jsem cetla jen par zacatecnich bodu. Cisty drez - na tom mozna neco bude…
Pripomnelo mi to britske domacnosti, kde je vse fakt tak nadherne cisty. (Asi z duvodu ucasti uklizecek) Ja se prave naucila uplne milovat tuhle sterilni cistotu - v kuchyni, v koupelne, na podlahach… Bohuzel v realu nejak nejsem schopna ji udrzel dyl jak jeden den…:-)
V jadru proste bordelar jsem…
Takze se k vam pridavam.
@PjckjsANEBjája píše:
pro ty, co jsou perfektní, narozdíl ode mě, zakladatelky a i dalších: nádobí do myčky se nedá dát, protože je v něm ještě to předchozí!a to už uznáte, že dát talíř do myčky nebo vykydat celou myčku a dát tam talíř, to je sakra rozdíl
No jasně, proto je potřeba myčku vyklidit, když domyje a vyschne, pak se tam to špinavé nádobí může dávat průběžně
. Stejně to musíš udělat, tak proč ne hned?
@Milli píše:
No jasně, proto je potřeba myčku vyklidit, když domyje a vyschne, pak se tam to špinavé nádobí může dávat průběžně. Stejně to musíš udělat, tak proč ne hned?
hele jsem v diskuzi „jsem bordelář“. já to o sobě vím a dokonce se za to i stydím. a snažím se si najít svůj systém. ale tenhle dotaz tu zazněl několikrát a nikdy nebyl bordelářem odpovězen, tak mi to nedalo ![]()
mě by spíš zajímalo, jako výmluvu mají chlapi. protože já vím, že to budu muset dřív nebo později udělat. oni ne. oni prostě budou skládat nádobí nejdřív do myčky, pak do dřezu a když už nebud žádný čistý, vezmou si tu potřebnou vidličku a umyjí si ji v umyvadle v koupelně
nám ženským dojde trpělivost dřív. i těm bordelářským…tady to chápu, chlap ví, že má doma ženskou, která to vzdá dřív, ale co když bydlí sami? ![]()
Já jsem od přírody taky bordelář, ale totální
. Pokaždé se musím hodně nutit, abych to nádobí nebo něco jiného uklidila hned a neodkládala to do nekonečna. Takže u mě je uklízení spíš otázka psychického sebetýrání
.
Ahojky holky..sem moc ráda že patřim tady to této diskuze,když to tak čtu tak si myslím ze na tom nejsem tak špatne..jsem šílený bordelář a muj mi to furt vyčítá…že jaka budu až se nam mala narodi a tak…ale si myslim že je to moje vec co mam ve skříni.malá bude mít uklizeno tak si myslím že ho to nemusí tak štvát..nádobí myju jednou za den a nekdy se s mojim střídáme…naštestí máme jedna plus jedna takze se to dá…ale kdyby mela přijít navšteva za pul hodky asi bych se stydela trochu ![]()
@Paťka08 píše:
Myslím tím, že tu všichni dělaj borel a já jenom uklízím pořád dokola.
No, já taky furt uklízím stále dokola, obden dělám velký úklid
A kolikrát to nevydrží ani do druhého dne ![]()
Já taky bývala neskutečnej bordelář. Hlavně neumyté nádobí, to jsem nechala i týden ve dřezu. Koupila se myčka a je to super, každý ráno jí zapnu a když přijdu z práce, uklidím nádobí. ve dřezu ani na lince se mi tak už nic nehromadí.
Co se týká bordelu - nejvíc mě vyléčily nečekaný návštěvy, bylo mi trapně, když někdo volal, že se zastaví, ať jdu otevřít a já doma mrdník. ![]()
za mě je nejlepší mít systém, prostě se překonat a nedovolit, aby se bordel nahromadil.
Hlavně přítel mi pořád tvrdil, že nemůžeme mít dítě, když nezvládám ani domácnost. tak to mě taky nakoplo.
Dokonce, teď ppo půlroce, co fakt poctivě uklízím, mě to i baví.
Pocát, že po příchodu domů z práce nic nemusím, zapálím si voňavou svíčku a mám pohodu.