Jsem bordelář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
3.4.12 22:46
@Reinka píše:
@Carolline1 já chci taky takovýho přítele :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: To moje čunčo akorát dělá binec a když chci pomoc s úklidem, tak to stejně udělá blbě :lol: :lol:

u nás „pomoc“ s úklidem vypadá tak, že chlap se zavře do ložnice, zapne tam robovysavač a paří hry na počítači a za hodinu (zatímco já vygruntovala celý byt) vyleze a dožaduje se pochvaly :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
3.4.12 22:47
@Anonymní píše:
Ahojky tak toto je bohužel i můj problém bohužel… :,( strašně se za to stydím, neumím si s tím pomoci, takže taky ráda si přečtu tady rady a snad se to trošku naučím…problém je u mě i vaření, dělám často stejná jídla i když dobrá, ale nemám fantazii zkoušet další, jsem líná a pořád unavená. Chápu tě a neodsuzuju jsme na tom stejně :kytka:

víš co je dobrý? napiš si večer seznam, co chceš zítra udělat a odškrtávej ;) já to používám když mám hodně věcí najednou, např vánoce, nebo spousta lékařů atd ;) je to dobrá věc, nelítám jak blb od jednoho k druhému ale odškrtávám postupně ;)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
3.4.12 22:50
@Etcetera78 píše:
u nás „pomoc“ s úklidem vypadá tak, že chlap se zavře do ložnice, zapne tam robovysavač a paří hry na počítači a za hodinu (zatímco já vygruntovala celý byt) vyleze a dožaduje se pochvaly :zed: :mrgreen:

U nás tatínek pouze vynáší smetí.Ale aspoň nekecá,že je tu binec.To spíš já když ráno odejdem a vrátíme se večer mám depku,že jsem nic neudělala.

• Citovat
  • Upravit
26833
3.4.12 22:54

@Etcetera78 to mě „pomáhá“ mýt nádobí a vanu…já nevim, proč ho vždycky nechám, stejně pak ty oblemcaný talíře musím mejt znova :lol: a o vaně ani nemluvím, zrovna předevčírem se jdu večer mejt a ten šoumen ji sice čistil, ale už neopláchnul :roll: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.4.12 06:56

Mě pomáhá manžel s úklidem tak moc, jak to jen jde - vezme si bez řečí oba kluky a jde s nima do dílny nebo na zahradu :lol: (mě to tak vyhovuje, nejraději si vše udělám sama, ale v klidu) . Za ty 2-3 hodiny volna bez dětí se dá udělat takové práce, že by jeden nevěřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.4.12 07:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Tak k vám spěchám s přiznáním. Jsem bordelář. Už odjakživa. Uklízení mně nebaví a nedokážu se k němu dokopat. Mám malou dceru, které se chci naplno věnovat a přítele kterýmu vadí moje povaha. Oblečení v obýváku na stolku na kupce, nádobí v kuchyni na lince pokud ho vyjímečně nedám do myčky, v chodbě na zemi rozdrolené sušenky od dcery, v obýváku hračky v každém koutě a to co chci mít po ruce na parapetu. Dost se za to stydím, ale prostě se do toho nedokážu dokopat. Už nevím jak dál… :-/

Zakladatelko, nečetla jsem diskuzi, ale jsem na tom podobně a hodně mi pomohl systém fly lady, ten funguje bezvadně, ale jenom co jsem byla doma, co zase pracuju, tak je pro mě zoufale nemožné udržet doma pořádek, ale snažím se držet se alespoň základních opakujících se rituálů fly lady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.12 11:11

@mag co je to ten systém fly lady? nikdy jsem o tom neslyšela.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
4.4.12 11:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.12 11:20
@mag píše:
http://flylady.com/…ing-started/

jejda, anglina:-D změkl mi mozek tak jsem zvědavá jestli tomu porozumím.

• Citovat
  • Upravit
3003
4.4.12 11:33

Ahojky, jsem taky tak trochu bordelář (teda mě to přijde) - manža si asi zvykl a nebo mě chápe :think: :* Gabču krmím co 3hodiny a doma mám ještě hyperaktivního 3.letýho klučinu. Když jí krmím (okolo 5-10.minut) je schopnej vytahat všechny věci z kuchyně (šuplíků), vyházet věci ze skříní, prostě chvilku neposedí. Když donutím Honzíka spát tak tu vygruntuju vše. A když ne, tak mi pomáhá s úklidem(ale to neuklízím na 100%), jeho to strašně baví a pořád mi chce pomáhat, hlavně pouštět myčku, pračku, zametat bordel. Jinak já to dělám vše rychle a vždy uklidím kousek tam a kousek tam a najednou mám uklizený celý barák. Třeba nejdřív uklidím stolky, zapnu myčku, pračku - to pracuje za mě :-D a poslední vytírám. Jinak dopolko to neřeším až vím, že manža přijde z práce tak tu lítám jak hadr na koštěti :lol: Přijde domů a je to tu tak akorát uklizený ale během hodiny zas sajgon … Já prostě musím mít na uklízení klid!!! Tak uklízím třeba ve 3.h ráno když Gabču nakrmím. Všichni spí a já na to mám klid :-) pouštím i myčku :)
Jo a jinak kdyby manža přišel domů o hodinu dřív tak ho snad raní mrtvice :-D Bylo by to jako píšeš ty … prostě výbuch :lol: Ale když slyším klíče v zámku (přijde dřív) tak dělám jak strašně uklízím :lol: tak necekne a ještě dostane vylágoš ať jde s dětma ven, že si tu chci taky v klidu uklidit :-D A když nejde tak si prostě sednu a neuklízím … :lol: Pak pochopí a vezme děti třeba do pokojíčku a nebo do ložnice (máme barák do patra) a já si tady dole v klídku uklidím :-)) a je klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.4.12 13:12
@petula.bir píše:
Ahojky, jsem taky tak trochu bordelář (teda mě to přijde) - manža si asi zvykl a nebo mě chápe :think: :* Gabču krmím co 3hodiny a doma mám ještě hyperaktivního 3.letýho klučinu. Když jí krmím (okolo 5-10.minut) je schopnej vytahat všechny věci z kuchyně (šuplíků), vyházet věci ze skříní, prostě chvilku neposedí. Když donutím Honzíka spát tak tu vygruntuju vše. A když ne, tak mi pomáhá s úklidem(ale to neuklízím na 100%), jeho to strašně baví a pořád mi chce pomáhat, hlavně pouštět myčku, pračku, zametat bordel. Jinak já to dělám vše rychle a vždy uklidím kousek tam a kousek tam a najednou mám uklizený celý barák. Třeba nejdřív uklidím stolky, zapnu myčku, pračku - to pracuje za mě :-D a poslední vytírám. Jinak dopolko to neřeším až vím, že manža přijde z práce tak tu lítám jak hadr na koštěti :lol: Přijde domů a je to tu tak akorát uklizený ale během hodiny zas sajgon … Já prostě musím mít na uklízení klid!!! Tak uklízím třeba ve 3.h ráno když Gabču nakrmím. Všichni spí a já na to mám klid :-) pouštím i myčku :)
Jo a jinak kdyby manža přišel domů o hodinu dřív tak ho snad raní mrtvice :-D Bylo by to jako píšeš ty … prostě výbuch :lol: Ale když slyším klíče v zámku (přijde dřív) tak dělám jak strašně uklízím :lol: tak necekne a ještě dostane vylágoš ať jde s dětma ven, že si tu chci taky v klidu uklidit :-D A když nejde tak si prostě sednu a neuklízím … :lol: Pak pochopí a vezme děti třeba do pokojíčku a nebo do ložnice (máme barák do patra) a já si tady dole v klídku uklidím :-)) a je klid :-)

S Honzikem za zadkem musi byt zazrak neco uklidit, az povyroste tak to bude lepsi, mela jsem to doma stejne a kdyz chlap remcal tak jeste dostal servano, ze si to s nim klidne vymenim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
4.4.12 13:35
@ivana-domca píše:
S Honzikem za zadkem musi byt zazrak neco uklidit, az povyroste tak to bude lepsi, mela jsem to doma stejne a kdyz chlap remcal tak jeste dostal servano, ze si to s nim klidne vymenim :-D

Joo Ivčo, mazec, dneska vysypal jen všechny kořenky a koření v sáčcích, rozkrájel cibuli, vyndal hrnce a nakrájel domácí chlebíček příbor.nožem :-D Tak celkem klid :lol: To stihl za 1.krmení a odkrknutí. No už, aby to bylo a uklidnil se nebo mě povezou!!!! :lol: Teď jsem snad 4.dny neuklízela no a to byl masakr!!!!! Jen nádobí bylo umytý (myčka :-D) Jsem už vyšťanevá - z něj :-D Zejtra ho u tý dr. nechám :-D a uvidíme co mi pak řekne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.4.12 14:17
@petula.bir píše:
Joo Ivčo, mazec, dneska vysypal jen všechny kořenky a koření v sáčcích, rozkrájel cibuli, vyndal hrnce a nakrájel domácí chlebíček příbor.nožem :-D Tak celkem klid :lol: To stihl za 1.krmení a odkrknutí. No už, aby to bylo a uklidnil se nebo mě povezou!!!! :lol: Teď jsem snad 4.dny neuklízela no a to byl masakr!!!!! Jen nádobí bylo umytý (myčka :-D) Jsem už vyšťanevá - z něj :-D Zejtra ho u tý dr. nechám :-D a uvidíme co mi pak řekne :-D

Sikovny kluk, teda pri takovym dablovi mit mimco, tak me asi odvezou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.4.12 14:59

Tady máte odkaz na Fly lady v češtin: http://www.pojdte-dal.cz/
Třeba to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
4.4.12 16:54

pro ty, co jsou perfektní, narozdíl ode mě, zakladatelky a i dalších: nádobí do myčky se nedá dát, protože je v něm ještě to předchozí! ;) a to už uznáte, že dát talíř do myčky nebo vykydat celou myčku a dát tam talíř, to je sakra rozdíl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová