Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nevsik- takže bych vlastně koště držela v jedné ruce celý den, hadr na nádobí v druhé. Pak už mi tu ruce chybí abych to dávala na věšák, do polic, sbírala papírky, hadry do pračky atd…
A jako drobky v předsíni, oblečení na haldě v obýváku, nádobí ve dřezu místo v myčce mi nepřijde bordel ![]()
Výhoda domu, byt je hrůza. Máme tolik věcí, že se to vlastně jenom přesouvá z místa namsto. není to kam dát ![]()
ČASOPISY- ty chytré schovávm do úložného prostoru postele ![]()
jenže zakladatelka to jako svůj bordel prezentuje-tak že na lince není místo a je tam všude nádobí…to mi jako bordel přijde.
v tvém případě,u baráku,jistě sama víš že to musí fungovat jinak ale stejně jsem neřekla že musíš celý den uklízet a mít dvacet rukou aby jsi vše pořád dávala na své místo…
jen nevidím problém v tom že když dojím oběd tak místo odložení na inku do dám rovnou do myčky… že když si sundám svetr tak do dám do skříně a nehodím plavno kamsi… víš? asi tak.
Bydlím v bytě
Píšu jen že je to výhoda, že tam máš různé komory atd. V bytě to jaksi chybí
![]()
@Mafina5 píše:
No já taky děsně nesnáším uklízení a tak jsem sedla a vymyslela itinerář, akorát jsem do něj zapojila i tátu a ten mi to trochu kazíKaždej všední den, když malej spí uklidním v podstatě jednu místnost a tak zvládnu mít většinou před víkendem uklizeno vše. Jen teď před Velikonocea mi v tom dělají bordel ta okna. Nějak mi nezapadají do itineráře a taky ten táta, kterej má v itineráři vyhrazeny tři dny na utírání prachu se toho nějak ne a ne držet
Mam to taky tak
Zatim to funguje, akorat vytrit a vyluxovat musim aspon 2× v tydnu. Takze kdyz ve stredu uklizim koupelnu s chodbou, tak vytru rovnou i kuchyn, kterou jsem uklizela v pondeli ![]()
Tak já nesnáším hadry po bytě na haldách, drobky, věco rozházené…MOžná to až přeháním, ale děti si vždy musí uklidit, než odjdeme z bytu a před spaním a na mně je to ostatní- uklizená linka- prostě kuchyn, nic roztahanýho a čistá koupekna záchod- každý den ale nemyju. Prach stírám obden.
tak v bytě,pardon,spletla jsem si tě s jiným příspěvkem…a dál se budu opakovat…
na lince taky kolikrat nemam misto a uklizuim ji nejmene tak 5× denne - jenze taky nejmin 2× denne varim tepla jidla + do toho furt micham nejaky mlika, kase, rozmrazuju, mazu chleby - mycka jede 1-2× denne
@verenika píše:
nevsik- takže bych vlastně koště držela v jedné ruce celý den, hadr na nádobí v druhé. Pak už mi tu ruce chybí abych to dávala na věšák, do polic, sbírala papírky, hadry do pračky atd…A jako drobky v předsíni, oblečení na haldě v obýváku, nádobí ve dřezu místo v myčce mi nepřijde bordel
Tak zrovna tohle mi jako bordel připadá
. Navíc, jak jsem už jednou psala, proč to neuklidit rovnou - přece to pak někdo musí znovu vzít do ruky a uklidit (nebo přemístit na míň viditelné místo
). Navíc jak na to člověk pořád kouká, určitě je to rozčilující - alespoň mě to tak funguje.
Tohle ale myslím dlouhodobě. Pokud se něco např. rozdrobí ráno a zamete v poledne, svlékne po odpolední procházce a roztřídí večer, nevidím to jako nepořádek. To jen kdyby to bylo více dnů bez změny stavu.
@Milli píše:
Tak zrovna tohle mi jako bordel připadá. Navíc, jak jsem už jednou psala, proč to neuklidit rovnou - přece to pak někdo musí znovu vzít do ruky a uklidit (nebo přemístit na míň viditelné místo
). Navíc jak na to člověk pořád kouká, určitě je to rozčilující - alespoň mě to tak funguje.
Tohle ale myslím dlouhodobě. Pokud se něco např. rozdrobí ráno a zamete v poledne, svlékne po odpolední procházce a roztřídí večer, nevidím to jako nepořádek. To jen kdyby to bylo více dnů bez změny stavu.
Tak u nás je to krátkodobá záležitost
Někdo se svleče a někdo to do pár hodin uklidí. Většinou někdo kdo uklízí jsem já ![]()
@Pudloslava píše:
na lince taky kolikrat nemam misto a uklizuim ji nejmene tak 5× denne - jenze taky nejmin 2× denne varim tepla jidla + do toho furt micham nejaky mlika, kase, rozmrazuju, mazu chleby - mycka jede 1-2× denne
A co vaříš? nebo máš malou myčku? to by mě mrsklo s pomocníkem dvakrát denně vyndávat
Stačí jednou, ale zase mi to už jde rychle od ruky
![]()
@verenika píše:
Tak u nás je to krátkodobá záležitostNěkdo se svleče a někdo to do pár hodin uklidí. Většinou někdo kdo uklízí jsem já
Ha, to mi zní nějak povědomě
.
Taky mě občas štve,že můj přítel nechá trenky tam,kde je právě sundal ![]()
No já uklízení taky zrovna nemusím, ale na mě aspoň zabíra pozvat si návštěvu. Ale neumím to udržet dlouho uklizený.
A synovi se asi prázdná podlaha nelíbí. Když úklidím v pokoji, do půl hodiny vytáhne všechny hračky, které ho před tím vůbec nezajímaly. V kuchyni zase hned vykrámuje hrnce, misky a tříděný odpad. Občas mi připadá, že bych jenom mohla chodit za ním a uklízet to.
Mám roční dítko, takže ta mi moc pomoct nemůže. Spíše naopak. Ale konečně se snad polepším… mně se líp uklízí jak malou dám spát večer… ale to už slyším ponižování a urážky od přítele, že nejsem schopná.. :-/ Takže musím..