Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zichisek píše:
Já na 60st peru bílé - spodní prádlo, ponožky, plíny a světlé oblečení od malé (a nekoukám na to, jestli tam je psané 40 nebo 60)
na 60 peru ručníky
na 40 peru barevné věci
na 40 peru tmavé věci
na 40 peru červené věci
a povlečení jak které buď na 60 nebo na 40
Taky tak ![]()
Já myslím, že každá žena která je doma, by měla zvládnou mít uklizeno
když dělám průběžně každý den něco, tak je to v pohodě, pak jsou nárazovky jako třeba okna, u mě hrůza, stará hnusná, veliká dvojitá ![]()
Jako bordel neberu rozházené hračky, sušák s prádlem, plná linka špinavého nádobí když vařím.Ovšem oblemtaná podlaha, drobečky, vrstva prachu, okna přes která není vidět, špinavý záchod nebo koupelna to ano.
Já dělám všechno sama, a stíhám se věnovat i dětem, a to v době poledního spánku a večer po osmé nedělám nic! mám padla ![]()
@ncc1701 píše:
Ja uklizim az v krajnim pripade, kdy se bile ponozky pri kontaktu s podlahou barvi nahnedo nebo kdyz dojde nejake potrebne nadobi. Posledni dobou ale uklizim podezrele casteji. U nas je ale problem, ze nemame v byte vubec zadny ulozny prostor, takze vsechny krabice musi byt kamuflovany jako soucast interieru. A kdyz to clovek nema podle svych predstav, tak se mu do nejakeho uklidu proste nechce.
Já to mám hodně podobně - jak s uklízením, tak s úložným prostorem.
Tak já jsem teda taky bordelář,ale uklízím přesto každý den,ale ne ze svého přesvědčení,ale kvůli tomu,že zavolá manžel už jedu domů
Příjde do naklizeného bytu a pak na nic nesáhnu až zas další den kdy zadrnčí tel jedu domů
Takže to vypadá,že kdybych bydlela sama zakopu se v bordelu,ale to ne já totiž ten bordel nedělám,ale on a děti,takže jsem jen naštvaná,že musím ponich uklízet ![]()
tak já vysávám 2× týdně a dříve jsem dělala komplet úklid obden, ale byla jsem pak hrozně vyřízená.Mězi tím si udělám prach.Každý den zametám i koberce od drobků po dětech.Špínu nikde nemám to nemám ráda špinavé zaprášené věci.Peru většinou na 60 st. většinou je to bavlna, jámám bílé,barevné a tmavé.Bundy na 40 st a to samé deky co mám na postele takové ty chlupatky.Koupelnu a wc uklízim tak 3× týdně a když se mi to zadá špinavé, tak to uklidim.
@Anonymní píše:
Tak já jsem teda taky bordelář,ale uklízím přesto každý den,ale ne ze svého přesvědčení,ale kvůli tomu,že zavolá manžel už jedu domůPříjde do naklizeného bytu a pak na nic nesáhnu až zas další den kdy zadrnčí tel jedu domů
Takže to vypadá,že kdybych bydlela sama zakopu se v bordelu,ale to ne já totiž ten bordel nedělám,ale on a děti,takže jsem jen naštvaná,že musím ponich uklízet
Jak u nás.Moje slova. ![]()
@Paťka08 píše:
Jak u nás.Moje slova.
Myslím tím, že tu všichni dělaj borel a já jenom uklízím pořád dokola.
@Paťka08 píše:
Myslím tím, že tu všichni dělaj borel a já jenom uklízím pořád dokola.
to si říkám taky
kdybych bydlela sama, tak můžu mít bílé koberce i sedačku
s nima by i maskáč vzor nepomohl ![]()
Tak já dneska s úklidem hnula
Už tu mám jen krabice s knížkama…no, na ty ještě nemám přidělanou polici
Ještě že se nepředělává byt každej rok
Ještě mě zítra čeká prokousat se pytlema s oblečením…a bude skoro uklizeno ![]()
A jinak mě zarazilo, že někdo nepere ručníky a plíny na 90
Asi je to o zvyku, no (a o materiálu
)
@Reinka píše:
Tak já dneska s úklidem hnula![]()
Už tu mám jen krabice s knížkama…no, na ty ještě nemám přidělanou polici
Ještě že se nepředělává byt každej rok
Ještě mě zítra čeká prokousat se pytlema s oblečením…a bude skoro uklizeno
A jinak mě zarazilo, že někdo nepere ručníky a plíny na 90
Asi je to o zvyku, no (a o materiálu
)
Me zas prijde divny za normalnich okolnosti prat cokoli na devadesat. Infekcni snad pradlo neni, plinky se mi vyperou normalne krasne na ctyricet.. Skoro vyvarovat takhle pradlo mi proste prijde neekologicky a neekonomicky, nesmyslny.
@kockodanka však říkám, asi je to o zvyku
Já jsem zvyklá, že se tak u nás vždycky pralo ![]()
Díky holky za odpovědi!
Já bych spoďáry taky klidně prala na 60 i víc, ale mám hlavně barevný a to je mi jasný že by nedaly
A je mi jasný že až bude mimčo, tak dětský věci se budou prát na vyšší teplotu a plínky taky - ikdyž mám zase většinu barevných, ale doufám že jsou tak udělaný a vydrží to.
U nás je úklid dost zkomplikovaný tím, že máme 6 koček
uklizeno vydrží tak ani ne den…a každý den gruntovat, to by mě mohlo. Mě binec nevadí, to přítel prudí…kolikrát se i kvůli tomu hádáme. A když uklízím já, tak zásadně kvůli němu abych mu udělala radost nebo aby nenadával…mě osobně to je tak nějak fuk ![]()
Ahojky tak toto je bohužel i můj problém bohužel…
strašně se za to stydím, neumím si s tím pomoci, takže taky ráda si přečtu tady rady a snad se to trošku naučím…problém je u mě i vaření, dělám často stejná jídla i když dobrá, ale nemám fantazii zkoušet další, jsem líná a pořád unavená. Chápu tě a neodsuzuju jsme na tom stejně ![]()
@Carolline1 já chci taky takovýho přítele
To moje čunčo akorát dělá binec a když chci pomoc s úklidem, tak to stejně udělá blbě
![]()