Jsem divná matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
25.11.16 08:47

Podle me z vas citi, ze jste doma s ni unudena, tak je taky unudena. Zkuste nejake aktivity mimo domov…plavani treba nebo do nejake herny pobliz, tam se muzete i seznamit s jinyma maminkama…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
25.11.16 08:50

@glogloglo Myslím, že na tebe dopadá ta nesvoboda, která přišla s dítětem. Dítě je dar, miláček, ale změní život hodně, přinese různá omezení (ikdyž často si ji fakticky vytvářejí spíš rodiče, než že by to byla skutečná omezení).
Zkus vymyslet, co bys mohla dělat i s dítětem. Kamarádka třeba bruslí s kočárkem, jezdí na kole a má takový ten vozík…
Někde docela dobře fungují taková ta rodinná centra, kde se dopoledne matky s dětmi scházejí, děti si hrají, mamky si udělaj kafčo a vzájemně se něco nového naučí. Ale je to asi jen pro určité povahy, ne každý je tak družný…
Pokud jde o tvůj pocit, že jsi divná matka, tak nejsi. To co popisuješ, to prožívá v nějakém období ranného mateřství přes 50% žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.11.16 08:59

@glogloglo to je úplně normální, mně se taky děti doma nudí. Sedět s nimi celý den doma, už bych byla v blázinci. Přitom jsou to jinak velmi hodné a příjemné děti. Ale už prakticky od narození vyžadují společnost, hlavně dětí. Řeším to tak, že pokud je jen trochu hezky, jsme venku - písek, hřiště, odrážedlo, různé akce, zookoutky…to je jejich. S oběma dětmi chodím od půl roku na plavání, chodíme na cvičení, do kaváren s dětskými koutky, do herniček. Jezdíme na výlety, chodíme do zoo (už máme s dětmi prochozenou většinu zoo v republice), na představení do hvězdárny…prostě co mě napadne. A jesle za nás taky můžu jedině doporučit. Starší chodil od 16m (začínali jsme na jednom dopoledni týdně), mladší dokonce od 8m (taky jedno dopo týdně) - chtěla jsem využít toho, že tam teď můžou být se starším spolu, než ten půjde do státní školky.
No a po tomhle nabitém programu jsou pak doma mnohem spokojenější a klidnější, nedělají svinčík a víc si užijí, když si hrajeme spolu. A když mají přece jen tendenci dělat svinčík a něco kramovat, poprosím je o pomoc v domácnosti - dostanou smetáčky, nebo přendávají špinavé prádlo do pračky a z pračky do koše, přendávají plastové nádobí z šuplíku do myčky a zpátky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
25.11.16 09:02
@glogloglo píše:
Děkuji všem za povzbuzující komentáře. Snažím se pracovat trochu doma, aby mi úplně nehráblo. Masíruji a fotím a teď se to konečně začíná trochu rozjíždět, i když masírování jsem musela omezit. Jsem znovu těhotná. 2-3 dny v týdnu má malou babička, takže s ní nejsem pořád. A pokud nepracuji, tak ten celý den mi prostě přijde strašně dlouhý bez ní a schází mi. Tím hůř, když tam pak spí. Ale když jí pak mám celý den doma, protivnou, uřvanou a manžel přijíždí až kolem půl páté, tak je to náročný. Tady ve městě nemám nikoho a ani se tady nedá kam jít. Kdybych jí chtěla vozit do školičky, musela bych do Budějovic. Nejde o peníze, ty bych si vydělala zpátky. Ale byla bych tři hodiny na cestě. To bych jí tam musela nechávat celý den a ne jen do oběda, abych něco udělala. Což je prostě zbytečný. Už jsem to promýšlela. Proto jsme zůstali u té babičky. Manžel když přijede z práce, tak s ní tak půl hodinku, hodinku je, abych se mohla umýt a nachystat jí koupání a mlíčko na večer. Ale jinak dělám všechno sama. Ven s ní chodím taky sama, hodně zřídka 1-2 do měsíce jde na procházku s náma… V noci s ní spím sama v pokojíčku, manžel sám v ložnici, aby se vyspal do práce. Malá se budí 10-15× za noc…

Tedy, dite 2-3 dny v tydnu u babicky a muz chodi z prace kolem 5 hod, kdy si sni hodinu hraje. Nejak nevim, co chtit jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.11.16 09:07
@misa.toki píše:
Podle me z vas citi, ze jste doma s ni unudena, tak je taky unudena. Zkuste nejake aktivity mimo domov…plavani treba nebo do nejake herny pobliz, tam se muzete i seznamit s jinyma maminkama…:)

I to je možné, ale já jsem třeba doma spokojená a přitom děti, pokud bychom měli doma být celý den, by neustále kňučely a visely mi na noze. Se starším by to už jakž takž šlo, zůstávat částečně doma, má rád, když si čteme a stavíme z Lega, jenže mladšího to ještě nebaví, takže prostě musíme každý den někam. Doma si nezajdu v klidu ani na záchod, v kavárně si klidně sednu, pomalu si piju kafíčko a děti si hrají naprosto samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.11.16 09:42

Jsem štěstím bez sebou, že tohle období je za mnou, že mám relativně samostatné školáky, s kterýma jde už dělat „smysluplná činnost“, která mě baví a má výsledky! nejhorší bylo právě to sebeobviňování a porovnávání s těmi okolo - jaktože tam to jde a u mně ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.11.16 09:47

Zmiňuješ babičku a hlídání… nemůže v tom malá mít trochu hokej? Šup s ní sem a teď zase sem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.11.16 09:50

Nejsi divná… u prvního dítěte jsme žili v zahraničí, bez babiček, bez hlídání a já kolem roku lezla po stěně. Neustále jsem vymýšlela nový a nový věci, abychom se nenudili. Ostatní matky spokojeně trávily čas s dětma doma nebo na zahradě a my obráželi herny, hřiště, neustále něco nového. V roce a půl šel na tři dny na dopoledne do školky a já začala zase nějak normálně žít. Mít chvíli pro sebe.

Teď je to ještě úplně jinak. Zase jsme v zahraničí, ale od 5ti měsíců malého pracuju.

A musím říct, že já se na ty děti fakt i těším, když jdu z práce domů. Mám sice shon jak prase, ráno vstát, zaopatřit mrňouse, starší se musí nasnídat, oblíknout, musíme vyvenčit psa, počkat na chůvu, dovézt staršího do školky, odpoledne to samé. Z větší části vše na mně, chlap je hodně vytížený.
Ale užívám si to, teď má starší prázdniny a já furt vymýšlím, co budeme dělat, abychom se nenudili. A už se zase těším po víkendu do práce.

Asi jsem zlá matka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
25.11.16 10:17
@dedrichov píše:
Zmiňuješ babičku a hlídání… nemůže v tom malá mít trochu hokej? Šup s ní sem a teď zase sem?

Jako že by roční dítě mělo být jenom s jedním člověkem, aby v tom nemělo hokej? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
25.11.16 10:19

Já bych řekla, že dneska existuje tolik aktivit s dětmi, že se snad nedá ani nudit se na mateřské… ;) Pokud tedy nebydlíš na kraji světa a nemáš řidičák :nevim:
Mateřská centra, plavání, cvičení, dětské koutky v kavárnách, herny. Nebo dát dítko hlídat a jít si něco udělat po svém.
Na druhou stranu, jestli píšeš, že několikrát v týdnu hlídá babička, tak asi nejsi „furt jen zavřená s dítětem doma“ :think:
A co teda děláte, když jste spolu?

Náš malej se doma taky celkem nudil (má to dodnes), takže prostě jezdíme po výletech, po návštěvách, od Zoo přes mat. centrum až po divadla, nebo jen na hřiště do různých částí města, aby neměl pořád stejný prolejzačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
25.11.16 11:46

@AndelaCerna Tady bohužel žádnou na scházení nemám. Dvě má ve velkém městě, to je úplně blbé a občas řijede kamarádka s klukama, to je hrozně super, ale zase kluci jsou věčně nemocní, tak je to fakt jednou za čas. A tady ty procházky… máme to už prochozený, v kočáru na delší trasu být nechce a s chozením v tomhle počasí. Než obejdeme blok, je celá uválená a mokrá… takže šest hodin venku je u nás prostě nemožný…

@Anonymní píše:
Proto s dětma furt někam chodíme. Do parku, na hřiště, do zoo a tak. U nás se navíc starší po narození mladší už nenechá hlídat ani babičkou, ani tatínkem, všechno jen maminka :zed:. Co bych dala za hlídání starší 2-3 dny v týdnu :-).

no já doufám, že až se narodí prcek, tak bude k babičce chtít. jinak mi asi úplně brnkne. Ale půjde o pět měsíců. Pak zkusíme, jestli jí tu vezmou do školky, aby měla změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
25.11.16 11:53
@Mar__tanka1983 tak skoro :D řidičák mám, ale bojím se řídit. mám blok. takže do velkého města, kde tyhle aktivity s ní nedojedu. A u nás chcíp pes. Tady není vůbec nic. Skoro vesnice…
@adam75 píše:
Jako že by roční dítě mělo být jenom s jedním člověkem, aby v tom nemělo hokej? 8o

hlídání nemám. Jen babičku… ale jsem za ní moc vděčná. Navíc malá tu změnu potřebuje. Má právě kolem sebe ráda lidi. Když jedeme k našim na druhý konec republiky, mám tam plno babiček, tetiček, celé dny couráme po návštěvách, lidi chodí k nám a jsme obě v naprosté pohodě. Doma nás asi obě ubíjí ta samota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45716
25.11.16 11:53

Mno, mít v době rodičáku manžela každý den doma už v 16:30 a dítě 2-3 dny v týdnu u babičky, a dokonce tam spí…tak si pískám :D Jsi divná, promiň :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
25.11.16 11:55

A co doma děláme? stavíme s kostek a kelímků, prohlížíme knížky, učíme se básničky, atd. Jenže jí to vydrží vždycky jen chvilku. Pak jí to přestane bavit. Nebýt v televizi reklamy, tak je to ještě horší. A to jsem nulový zastánce TV a dětí. Jenže u babičy jede od rána do večera a ona si na to zvykla. Tak když chci, aby byla chvíli v klidu a sama se zabavila, pouštím TV. Ona sleduje reklamy a v mezičase si chvíli sama hraje…ale to taky nevydrží moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
25.11.16 12:10

@glogloglo vůbec nejsi divná, hlídání máš docela hodně (mě babi hlídá velice výjimečně, sama pracuje a manžel chodí mezi 6 a 7 večer a rovnou padne). Ale každý je prostě nastavený jinak, mě přijde, že bys byla šťastnější v práci, malou dát do jeslí na dopoledne. Já jsem spíš mamina, co zůstává s dětmi doma až do 3 let, ale myslím, že šťastná maminka občas je lepší, než unuděná, naštvaná, vyčerpaná pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí