Jsem divná, že chci jenom jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15472
25.11.11 09:13

a mě to málo nepřipadá, je důležité, že po tobě někdo zbude, né snad kolik jich bude :nevim: já sem ze tří dětí a brácha se ozve, akorát když něco potřebuje a ségra vubec, takže já s tímhle prostě nemužu souhlasit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.11.11 09:14
Brucka píše:
zichisek píše:
Hlavně v dnešní době si myslím, že je spíš normální mít jen jedno dítě…
taky si myslím, my teda žádný velký prachy nemáme abychom živili další dítě :roll: a když mi kámošky řeknou, že je dítě nic nestálo, tak fakt zírám, protože to prostě nechápu, nás KLára stojí docela prachy, ale dobře, dopřávám jí hračky a hezký hadry, ale taky kdyby to mělo být moje jediný dítě, tak ať je krásná a má se ne? :mrgreen:

Právě.Ty finance jsou taky důležité.Raději budu mít jedno dítě s tím, že má vše co potřebuje a můžu mu dopřát výlety, kroužky…a ne živořit s dvěma dětma, to mi přijde nezodpovědné…

• Citovat
  • Upravit
2204
25.11.11 09:14
zichisek píše:

Proč ?
já třeba jsem měl a mám s bratrem výborný vztah a o ten jsem nechtěl svoje děti ošidit. Nechal bych to na životě, on už ukáže jak to bude :-)

Ptát se ale rodičů ani ne ročního dítěte na další je taková hloupá zdvořilostní fráze, vypouštěl bych to …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
25.11.11 09:15

kdyby bylo na mne, tak druhé nemám, bohužel nebo dnes už bohudík jsem neplánovaně otěhotněla s Honzíkem. ze začátku jsem dokonce zvažovala potrat :oops: a dnes ho miluji snad ještě víc než Terezku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.11.11 09:16
BaraF píše:
Vy jste se s přítelem dohodli. A co dcera? Té se ptát nebudete?
Dvě děti považuju za prosté splnění povinnosti reprodukce (2 rodiče, 2 děti). Více dětí je větší zábava, rozmanitost, více radosti a více jistoty, že se o sebe navzájem postarají když to bude třeba. A taky příležitost napravoat chyby, kterých jsme se při výchově prvorozeného dopustili. Více dětí nemají ti co nemohou (zdravotní důvody, povinnost péče o někoho jiného apod.) nebo mají raději sebe než potomky. Aby po mně zbyl jedináček mi připadá málo.

Dcery se klidně zeptat může,ale taky záleží jak se to tomu dítěti podá, že jo…Kdybys řekla, chtěla bys bratříčka?Ale to potom nebudeme moct jet tamhle na výlet nebo nebudeme moct koupit to a to, tak i to dítě si to rozmyslí…A v dnešní době mít 2 děti začíná být přežitkem ne normálem…

• Citovat
  • Upravit
15472
25.11.11 09:16

je to přece člověk od člověka, někdo chce někdo ne, tisíc lidí, tisíc názorů, jak by to vypadalo, kdybsme byli všichni stejní??? Takže výraz „reprodukční povinnost“ mi přijde fakt směšná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.11.11 09:17
dalimil píše:
zichisek píše:

Proč ?
já třeba jsem měl a mám s bratrem výborný vztah a o ten jsem nechtěl svoje děti ošidit. Nechal bych to na životě, on už ukáže jak to bude :-)

Ptát se ale rodičů ani ne ročního dítěte na další je taková hloupá zdvořilostní fráze, vypouštěl bych to …

Já nemyslím kvůli vztahům,spíš finančně,pracovně a kvůli nedostatku míst ve školkách.Teď jsem o tom četla článek,ale nepamatuji se kde…

• Citovat
  • Upravit
4760
25.11.11 09:19
BaraF píše:
Vy jste se s přítelem dohodli. A co dcera? Té se ptát nebudete?
Dvě děti považuju za prosté splnění povinnosti reprodukce (2 rodiče, 2 děti). Více dětí je větší zábava, rozmanitost, více radosti a více jistoty, že se o sebe navzájem postarají když to bude třeba. A taky příležitost napravoat chyby, kterých jsme se při výchově prvorozeného dopustili. Více dětí nemají ti co nemohou (zdravotní důvody, povinnost péče o někoho jiného apod.) nebo mají raději sebe než potomky. Aby po mně zbyl jedináček mi připadá málo.

já zase neberu plození dětí jako nějakou povinnost :nevim:
manžel má dva sourozence a vztahy nic moc tedy… ty dva se nevídaj a nemluví spolu, a to bydlí pár kiláků od sebe. Manžel se vídá s oběma, ale odstěhoval se 200 km daleko, jinak by to taky nebyl žádný šlágr :x
takže mít víc dětí není vždy výhra! Rodiče jsou mezi nimi jak mezi mlýnskými kameny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
25.11.11 09:20

Z toho si nic nedělej. Když jsi vdaná, ptají se tě, kdy bude první. Když máš první, ptají se tě kdy bude druhé do páru. Když ti to nevyjde do dvojice holka- kluk, ptají se- tak co, ještě tu holčičku (chlapečka), ne? Když máš dvojici holka- kluk, jsou schopni se zeptat jestli to třetí byla nehoda (jo, opravdu). A zároveň starostlivě dodávají- ale další už neplánujete, že? Jako kdyby ti je živili…
Chci tím říct, že je jedno kolik máš dětí, je to rozhodnutí pouze té rodičovské dvojice a nikoho jiného, ale stejně se pokaždé najde někdo, kdo ti dobře poradí, jak máš se svým životem naložit. (Snad jenom rodiče dvojic holka- kluk, kteří jsou od sebe 2-3 roky jsou v normě, takže ti se těmto dotazům vyhnou.)

Řešit se to dá buď nějakou neutrální odpovědí… uvidíme, ví bůh, apod. Nebo agresivně- co je vám do toho? Nebo můžeš vysvětlovat…ale to bych si nechala jen pro příbuzné a pro přátele, nevím proč bych se měla každé bábě na ulici zpovídat z toho, kolik chci dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.11.11 09:22
me2dova píše:
Z toho si nic nedělej. Když jsi vdaná, ptají se tě, kdy bude první. Když máš první, ptají se tě kdy bude druhé do páru. Když ti to nevyjde do dvojice holka- kluk, ptají se- tak co, ještě tu holčičku (chlapečka), ne? Když máš dvojici holka- kluk, jsou schopni se zeptat jestli to třetí byla nehoda (jo, opravdu). A zároveň starostlivě dodávají- ale další už neplánujete, že? Jako kdyby ti je živili…
Chci tím říct, že je jedno kolik máš dětí, je to rozhodnutí pouze té rodičovské dvojice a nikoho jiného, ale stejně se pokaždé najde někdo, kdo ti dobře poradí, jak máš se svým životem naložit. (Snad jenom rodiče dvojic holka- kluk, kteří jsou od sebe 2-3 roky jsou v normě, takže ti se těmto dotazům vyhnou.)Řešit se to dá buď nějakou neutrální odpovědí… uvidíme, ví bůh, apod. Nebo agresivně- co je vám do toho? Nebo můžeš vysvětlovat…ale to bych si nechala jen pro příbuzné a pro přátele, nevím proč bych se měla každé bábě na ulici zpovídat z toho, kolik chci dětí…

Moc hezké :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
385
25.11.11 09:22
Liciáš píše:
Ahojte holky :mavam: Mám doma 10-ti měsíční holčičku a od té doby co se narodila, slyším z mého okolí neustálé dotazy, kdy pořídíme malé brášku. My se s přítelem dohodli už dávno, že nám jedno mimčo stačí. Už jsem unavená z neustálého vysvětlování, že druhé nechceme a reakce jsou většinou negativní. Jsou mezi vámi maminky, která jsou na tom stejně jako já a jak reagujete na otázky tohoto typu????

Ahojky, my máme skoro 15měsíčního prcka, ale taky máme společný názor s manželem, že chceme jen jedno dítě, aspoň to tak teď cítíme, uvidíme, jestli se to třeba časem nezmění. Taky mě štvou otázky typu, kdy bude další a když odpovím, že chceme jen jedno dítě, tak se na mě spousta lidí dívá, jak kdybych byla vadná. Myslím si, že je to každýho věc a nikdo nemá právo ho poučovat, že jedno dítě je málo a podobný kecy. Na řeči podobnýho typu se vykašli. Raději budu mít jedno dítě, kterýmu můžu dopřát vše co bude potřebovat, než mít dvě a stresovat se, že už jim nemůžu dát vše, co bych si představovala. Nemyslím tím, že bych ho chtěla rozmazlovat, to právě naopak, jen ho zkrátka dobře zabezpečit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15472
25.11.11 09:23

Me2dova - paráda, je vidět že z Tebe mluví zkušenost, krásně napsaný a pravda pravdoucí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
25.11.11 09:24

ahoj já si myslím, že nejsi divná, každý rozhoduje sám za sebe, takže pokud chcete jen jedno, tak je to čistě jen na vás a otázek typu kdy bude druhé, bych radši nekomentovala, např. my chtěli bychom druhé a pořád se nedaří, takže dcerce je 7,5 roku a zatím je stále jedináček,ale má to i své výhody a nevýhody. Třeba že má maminku a tatínka pro sebe pokojíček taky a hračky také, i když i dva sourozenci se dají mezi sebou domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
25.11.11 09:25
zichisek píše:
dalimil píše:
zichisek píše:

Proč ?

Ptát se ale rodičů ani ne ročního dítěte na další je taková hloupá zdvořilostní fráze, vypouštěl bych to …
Já nemyslím kvůli vztahům,spíš finančně,pracovně a kvůli nedostatku míst ve školkách.Teď jsem o tom četla článek,ale nepamatuji se kde…

Já si nemyslím, že by dvě a více dětí byly přežitkem, protože to se přeci o rození dětí říci nedá. Spíš naopak, když čtu takovou diskusi, musím uznat, že jsem strašně ráda, když lidé uvažují nad tím, jestli více dětí uživí. Diskuse o tom, jak mám více dětí, ale prostě nemám ani na jogurt, natož na nějaký výlet atd. mně hodně žerou, protože je to o nezodpovědnosti rodičů. Dítě si za chvilku udělá každý, ale kvalitně se postarat, to už je horší a mnohem těžší práce. Ano, i bez finančních prostředků vyrostou kvalitní, chytří a slušní lidé, ovšem - nenalhávejme si, že peníze nejsou potřeba. Jsou! Když mi někdo začne tvrdit, že třeba zdraví je důležitější a za peníze si ho nekoupím - to sice ano, ale finanční prostředky umožní mít to zdraví kvalitnější, dovolit si případně léky, co nejsou u nás hrazené zdravotní pojišťovnou atd., a to samé pro děti. Chci aby studovalo, aby molo mít knížky, kvalitní botičky a ne ty od vietnamců atd.? Tak musím u plození rozmýšlet a ne si nafrkat dětí a pak bědovat, jak stát nepřispívá, jak chuděry matky, co si musí sobě odstrkovat od pusy…

A kdyby to vyznělo jako obhajoba jedináčků - ne, my chceme dvě děti cca 4-5 let po sobě a později, pokud se zadaří i třetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
25.11.11 09:25
me2dova píše:
Chci tím říct, že je jedno kolik máš dětí, je to rozhodnutí pouze té rodičovské dvojice a nikoho jiného, ale stejně se pokaždé najde někdo, kdo ti dobře poradí, jak máš se svým životem naložit. (Snad jenom rodiče dvojic holka- kluk, kteří jsou od sebe 2-3 roky jsou v normě, takže ti se těmto dotazům vyhnou.)Řešit se to dá buď nějakou neutrální odpovědí… uvidíme, ví bůh, apod. Nebo agresivně- co je vám do toho? Nebo můžeš vysvětlovat…ale to bych si nechala jen pro příbuzné a pro přátele, nevím proč bych se měla každé bábě na ulici zpovídat z toho, kolik chci dětí…

pod toto se podepisuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky