Jsem já ta špatná? Nemohu sehnat práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6837
22.10.19 22:48

Jako souhlasím s tím, že úřad práce není nejvhodnější volba spoléhat se, že najde slušnou práci. Z mé zkušenosti posílají i na pozice, které většinou nesplňují požadavky. A to jen kvůli tomu, aby se prostě uchazeče zbavili. Což je pochopitelné. Já tam byla pár měsíců po RD a masakr. Nechápu, jak tam někdo může vydržet třeba i několik let. Hlavně se teď podmínky dost zpřísnili. Kamarádka třeba přišla o práci, evidovala se kvůli podpoře a paní si jí zve každý týden, plus dává doporučenky. Pomalu nemá šanci shánět v klidu něco svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
22.10.19 22:55

Hej, vy jste jak supi. Začne se navážet jedna a už to jede. Proč by měla být zakladatelka hned troll nebo fňukna. :roll: prostě každej nemá to štěstí, že ho vezmou na první teplé místečko. A dokážu si predstavit, že tisícero odmítnutí dostane do depky i zdravě sebevědomého člověka. Popravdě já se s tím setkávám celkem běžně, že ženskou nechtějí zaměstnat, stále narážky, že uteče na mateřskou, pak pořád nemocné děti, pak už je moc stará.. Ve skrytu duše mám strach abych tak taky nedopadla. :? Zakladatelko, chce to určitě měnit ty životopisy na míru dané pozici. A třeba trochu rozšířit okruhy hledání…co na chvíli úplně odejít tady z toho kruhu fabrik a sociálních pracovníků a zkusit třeba servírku, kavárnu, soukromé školky, obchody, rozvozy, realitky, archivy, nemocnice…co já vím. Nebo už jsi všechno zkoušela? :think: nebo třeba nějaký kurz účetnictví, programování, jazyka, volnočasové pedagogiky..? :nevim: Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 07:36

Já zakladatelku chápu. Mám to podobně a vždy jsem měla. Když už mě pozvali na pohovor, vždycky vybrali někoho jiného, protože já nemám praxi, zkušenosti, dostatečné vzdělání, nebo naopak na uklízečku apod. jsem překvalifikovaná.. Ale oni mi to většinou ani neřekli, prostě „vybrali jsme vhodnějšího uchazeče“. Proč by taky vybírali divnou nesebevědomou holku, která je po čas celého pohovoru brutálně nervózní a v křeči, i když nejde o žádné extra místo. Mám sociální fobii, sice nediagnostikovanou, ale vidím to, dělá mi obrovský problém třeba někam zavolat, je to neskutečné utrpení, kdy se mi dělá i fyzicky zle. Takže jen píšu emaily. Protože někam dojít osobně, na to taky nemám, ale už jsem se několikrát překonala. No stejně to k ničemu nebylo. A do toho mám dítě, pracovní doba by musela být závislá na otevírací době školky a být na jednu směnu, a blízko bydliště. A neřídím. Takže si ještě „vymýšlím“ požadavky, které to celé znesnadňují, a vypadám, že pracovat ani nechci. Já bych chtěla dělat něco, co by mě bavilo aspoň trošku, klidně i ten úklid, administrativní práce, nějaké pomocné práce.. Nechci dělat prodavačku nebo něco, kde je člověk hodně v kontaktu s lidmi. No, prostě chci říct, že někdo to má těžké a ne snad ani svoji vlastní vinou. Někteří sebevědomí a komunikativní lidé mají vše jednodušší, včetně toho hledání práce, a nesebevědomý introvert je v těžké nevýhodě a je taky možné, že na tu svou příležitost může čekat snad i několik let :(

• Citovat
  • Upravit
1008
23.10.19 08:43

Zakladatelko, vydrž :palec: já si tě obdivuji už jen za to, že jsi ochotná jít dělat i manuální práci. Tady je každý chytrý v čem bys ještě měla slevit, ale já myslím, že bys naopak měla bylt náročnější v požadavcích. Ve fabrikách jsou většinou lidé se základním vzděláním, tak nevím, proc, když ty jsi o několik let déle studovala, měla dělat u pásu. Co se v těch fabrikách hlásit na nějaká administrativní místa? Asistenty pedagogoga taky shánějí pořád. Vlastně maturita je podmínkou pro většinu příjemnějších pozic, můžeš zkusit úplně cokoliv. Pokud jsi mlaďounká čerstvě po škole, doporučuji třeba na rok call centrum - zaprvé se tam naučíš komunikovat a tuhle praxi v call centru zaměstnavatelé velmi vítají (až se po čase budeš hlásit na něco lepšího) a za druhé je tam možnost, že tě to začne bavit a je tam celkem snadný postup na vyšší pozice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
23.10.19 08:54
@KaZeAd píše:
Zakladatelko, vydrž :palec: já si tě obdivuji už jen za to, že jsi ochotná jít dělat i manuální práci. Tady je každý chytrý v čem bys ještě měla slevit, ale já myslím, že bys naopak měla bylt náročnější v požadavcích. Ve fabrikách jsou většinou lidé se základním vzděláním, tak nevím, proc, když ty jsi o několik let déle studovala, měla dělat u pásu. Co se v těch fabrikách hlásit na nějaká administrativní místa? Asistenty pedagogoga taky shánějí pořád. Vlastně maturita je podmínkou pro většinu příjemnějších pozic, můžeš zkusit úplně cokoliv. Pokud jsi mlaďounká čerstvě po škole, doporučuji třeba na rok call centrum - zaprvé se tam naučíš komunikovat a tuhle praxi v call centru zaměstnavatelé velmi vítají (až se po čase budeš hlásit na něco lepšího) a za druhé je tam možnost, že tě to začne bavit a je tam celkem snadný postup na vyšší pozice :palec:

No tak z call centra bych spáchala sebevraždu asi hned první den, a to si myslim, ze jsem celkem ostřílená ženská, co se praxe týče. Četla jsi celou diskusi? Tuhle práci bych tazatelce teda nenabidla, vždyť má nějaký psychicky problémy a už vidím, jak si denně nechá nadávat od lidí, kterým nevyzadane volá 🙄
No a že jsou tady všichni chytrý, to je snad jasný, proto se tady taky zakl. ptá :wink:

• Citovat
  • Upravit
35489
23.10.19 09:07

Já to spíš vnímám, že tu hodně lidí dává zakladatelce tipy, co zlepšit a že jen skuhrat nad osudem je k ničemu. A to, že je v okolí Prahy práce, to je fakt, takže je to spíš info k dobru, aby otevřela oči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
23.10.19 11:39

@lebambule četla :) nejsou jen call centra s aktivní linkou. A to dojíždění za prací? Klidně ano, ale ne za prací za 15 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
23.10.19 14:32

Zakladatelko upřímně? Jsi špatná, a líná jak ves. Já mám 40kg, 158 cm. Dělám sanitarku, zvedám 100kg lidi, koupu je, přebaluju, měním poblity postele. Dělám 12ti hodinový směny na LDN. Žádná jednoduchá práce jak psychicky tak fyzicky. Taky jsem naivně shanela práci na jednu směnu. To prostě nesezenes. Abych makala od 8 do 17 v obchodě, dennodenně, to radši budu makat od 6 do 18 dva dny, a dva dny volno když se poštěstí. Příplatky za svátek a za víkend. Taky bych tě nikam nevzala, přepis životopis a nehraj si na bůh ví co. Navíc ta tvoje čeština titulu fakt neodpovídá.

• Citovat
  • Upravit
15
24.10.19 12:42

Opravdu každý nemá štěstí na práci. Já jsem po škole a hledám práci už rok a to převážně posílám životopisy do Prahy. Většinou buď ani neodepíšou a nebo mě odmítnou, že nemám žádnou praxi (ovšem kde brát praxi, když Vás nechtějí zaměstnat), nebo chtějí znalost určitého programu, řidičák, a nebo perfektní znalost angličtiny, němčiny a nebo dalších jazyků (bavím se nad nabídkami typu znalost japonštiny na úrovni rodilého mluvčího a podobné pro Čecha běžné jazyky). Nebo jim dokonce na jednom pohovoru vadilo, že bych do zaměstnání dojížděla 35km, radši chtěli místního Pražáka. To nepočítám, že na polovině míst kam píšu mají problém, že mám vš. Stačí jim jenom středoškolské vzdělání a přitom, když po matuře moje spolužačky sháněly zaměstnání, tak jim zas tvrdili, že mají jenom maturitu že to nestačí. Navíc se mi stává, že ti kteří mě nejvíc kritizují, tak jsou nejvíc vybíraví. Už jsem slyšela plno poznámek,,běž dělat tohle a tamto " a pak když jsem byla na pohovoru kde mi nabídly 11. 000 hrubýho (nakonec mě nevybrali), tak mi ti samí tvrdili, že tam by nikdy nešli, že je to málo. A nebo hlášky typu,,ty chceš dojíždět do Prahy, to bych já nemohl a to i přesto, že mám auto" a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.10.19 12:53
@Margarethh píše:
Opravdu každý nemá štěstí na práci. Já jsem po škole a hledám práci už rok a to převážně posílám životopisy do Prahy. Většinou buď ani neodepíšou a nebo mě odmítnou, že nemám žádnou praxi (ovšem kde brát praxi, když Vás nechtějí zaměstnat), nebo chtějí znalost určitého programu, řidičák, a nebo perfektní znalost angličtiny, němčiny a nebo dalších jazyků (bavím se nad nabídkami typu znalost japonštiny na úrovni rodilého mluvčího a podobné pro Čecha běžné jazyky). Nebo jim dokonce na jednom pohovoru vadilo, že bych do zaměstnání dojížděla 35km, radši chtěli místního Pražáka. To nepočítám, že na polovině míst kam píšu mají problém, že mám vš. Stačí jim jenom středoškolské vzdělání a přitom, když po matuře moje spolužačky sháněly zaměstnání, tak jim zas tvrdili, že mají jenom maturitu že to nestačí. Navíc se mi stává, že ti kteří mě nejvíc kritizují, tak jsou nejvíc vybíraví. Už jsem slyšela plno poznámek,,běž dělat tohle a tamto " a pak když jsem byla na pohovoru kde mi nabídly 11. 000 hrubýho (nakonec mě nevybrali), tak mi ti samí tvrdili, že tam by nikdy nešli, že je to málo. A nebo hlášky typu,,ty chceš dojíždět do Prahy, to bych já nemohl a to i přesto, že mám auto" a pod.

Blbost. Tak je asi někde chyba v životopise, motivačních dopisech, v tobě, způsobu oslovování, výběru zaměstnavatelů, pozice… Ale fakt to není smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.10.19 13:56

@Lama Lama Životopis mám v pořádku, motivační dopisy taky nejsou problém (obojí kontrolováno i na pracáku). Na inzeráty odpovídám jak pomocí vyplňování těch formulářů jak jsou třeba na práce. cz, tak i je oslovuju mailem. Výběr pozice jsem probírala i s poradkyní, která problém nenašla (jenomže na některé pozice stačí o stupeň nižší vzdělání) a jinak sama řekla, že je to o štěstí. Zaměstnavatele si vybírám jak státní tak soukromníky. A upřímně v místě kde já bydlím moc práce pro ženské není…převážná část inzerátů je pro chlapy. Praha je poměrně blízko…ale zatím jsem štěstí neměla. A pracák nic mi za celou dobu nenabídl a když jsem začala mluvit před úřednicí, že jsem někam posílala životopis, kdy je to jenom na poloviční úvazek, tak se jí to moc nelíbilo. Přitom já bych brala alespoň to hnedka…jenomže to dávají přenost mateřský, studentům a podobně, protože zas za ně nemusejí odvádět sp a zp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.10.19 14:12
@Margarethh píše:
@Lama Lama Životopis mám v pořádku, motivační dopisy taky nejsou problém (obojí kontrolováno i na pracáku). Na inzeráty odpovídám jak pomocí vyplňování těch formulářů jak jsou třeba na práce. cz, tak i je oslovuju mailem. Výběr pozice jsem probírala i s poradkyní, která problém nenašla (jenomže na některé pozice stačí o stupeň nižší vzdělání) a jinak sama řekla, že je to o štěstí. Zaměstnavatele si vybírám jak státní tak soukromníky. A upřímně v místě kde já bydlím moc práce pro ženské není…převážná část inzerátů je pro chlapy. Praha je poměrně blízko…ale zatím jsem štěstí neměla. A pracák nic mi za celou dobu nenabídl a když jsem začala mluvit před úřednicí, že jsem někam posílala životopis, kdy je to jenom na poloviční úvazek, tak se jí to moc nelíbilo. Přitom já bych brala alespoň to hnedka…jenomže to dávají přenost mateřský, studentům a podobně, protože zas za ně nemusejí odvádět sp a zp.

no, tak pokud to řekla úřednice, tak to je jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.10.19 15:47

@Lama Lama Netvrdím, že mají úřednice pravdu. Životopis mám kontrolovaný navíc i kamarádkou, co dělá do personalistiky. A taky na něm nic špatného nenašla. Když jsem psala nějaký motivační dopis, tak pokud byl někdo po ruce, tak jsem mu ho přečetla, jestli to dává smysl. A navíc mi tyhle,,slohové práce" vždycky šly. Mě třeba osobně taky vadí, že když řeknu na pracáku slovo,,poloviční úvazek", tak se úřednice tváří jak když snědla citron. Navíc já jsem kolikrát posílala na místa, které měli ti zaměstnavatelé dané i v databázi na pracáku. Takže mi tam mohla dát doporučenku a nikdy to neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.19 16:23

@Margarethh Tak u tebe těch problémů vidím víc: vystudovala jsi VŠ a práci hledáš jako absolvent bez praxe (proč jsi nedělala praxi během studia, mohla sis udělat kontakty?). Odpovídáš pouze na kancelářské pozice (předpokládám tedy, že obor studia je velmi vágní a nemáš jasně daný obor, kterému se chceš věnovat - to bys asi do praxe pronikla během studia). Jsi doma víc než rok, což opravdu dává zaměstnavateli signál, že o tebe asi rvačka nebude. Za ten rok jsi neudělala žádný konkrétní krok (buď směrem dolů slevit z požadavků a nastoupit na nekancelářskou pozici, nebo směrem nahoru např. udělat si řidičák nebo nějakou jazykovou zkoušku, aby sis teda zvýšila kvalifikaci a splnila požadavky na pozicích, na které se hlásíš). Měla sis dát např. limit „když neseženu práci do půl roku, pojedu do zahraničí zlepšit si jazyk“. Zároveň vnímáš svoje zdravotní omezení jako tak výrazné, že pořád čekáš jen na to teplé místečko.
Spousta mých spolužáků z VŠ si hledala práci ještě před státnicemi, chodili jsme na minimálně placené stáže, nastoupili jsme někde na brigádu a po pár měsících nám nabídli pracovní poměr apod. Když někdo práci hned neměl, tak si zařídil radši brigádu, kterou do CV neuváděl, v CV měl, že aktuálně doplňuje jazykové vzdělání, protože absolvent, který skočí z VŠ hned na ÚP prostě vypadá hrozně. I já si radši platila 2 měsíce sama zdravotní pojištění, abych neměla v CV, že jsem na pracáku. Jo a trvalé bydliště jsem měla mimo Prahu, ale v Praze jsem měla spoustu známých, takže když jsem reagovala do firem, tak jsem je slušně požádala, zda mohu do CV jako kontaktní adresu uvést tu jejich (když byla např. firma na Praze 7, tak jsem požádala kamaráda z Letné) - firmě není absolutně nic do toho, jestli ráno jezdíš 50km, pokud se později nebudeš vymlouvat, že ti jede autobus a musíš domů apod., takže jako kontaktní adresu můžeš uvést v podstatě jakoukoliv, kde máš jistotu, že případný dopis ti někdo předá. Pokud kamarádka dělá v personalistice, tak ti podobných rad mohla dát už celou řadu.

• Citovat
  • Upravit
15
24.10.19 17:31

Já jsem chodila na praxi během studia. Akorát jsem to nestřídala, ale chodila jsem vždycky na jedno místo, protože se mnou tam byla vedoucí spokojená. Upřímně nemám kolem sebe lidi, kteří by měli moc kontaktů…maximálně rodiče některých svých přátel, kteří mají některé kontakty dál, ale ti jsou ochotní spíše to dohazovat pro své děti ( a stejně když pak to bylo nutné, tak to nevyšlo ani pro ty jejich děti). Školu mam ekonomickou, ovšem obor mam víc specifický, takže to můžou brát, že bych třeba nezvládla státní správu, když nemám v názvu oboru např. státní správa. První půl rok jsem totiž hledala práci u nás na okrese, pak jsme teprve začala v Praze. Řidičák mám, akorát nemám auto a třeba do Prahy mi to jede někdy i několik busů za hodinu, takže bych víc projezdila než když bych jezdila busem. Jazyk, který bych chtěla rozvíjet mám, ale když nemám práci, tak se ti nechce dávat peníze do toho a pracák ti žádný kurz bez příslibu zaměstnání nezaplatí. Navíc v tom, co já bych se chtěla zlepšit, tak chtějí sice hojně, ale spíš na úrovni rodilého mluvčího. Tak upřímně u nás většina lidí zůstala po vš na tom místě, kde vykonávali brigádu a většina je jich tam doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat