Nekončící pláč - jsem k ničemu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
12.8.11 10:26
evick2 píše:
právě ten můj truhlík se mnou spinkat nechce.. naposledy to vydržel v porodce když jsem měla málo mlíka a chtěl být pořád přisátej ted se kroutí jak hádě.. spíš mi připadá že by potřeboval vlastní postel u nás :D aby byl u mě ale tak nějak ve svým když manžel odejde do práce šoupnu ho na jeho místo a malej jen mrkne.. jo máma tam je spí dál

tak to tak udělejte ne :think: přisuňte jeho postýlku k vaší? nebo ji má ve svým pokojíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
12.8.11 10:27

Ahoj Evicku2, jojo, měla jsem to samé. :zed: Taky první mimi, nechceš, aby brřečelo, tak ho furt chováš, kojíš, nosíš, vyprávíš mu,.....atd. Ale to je špatně!!! :-( Na rad svých kamarádek (musíš to vydržet), jsem to teda zkusila a byl to mazec, hlavně na psychiku!!! :zed: Taky jsem přemýšlela, jestli nedělám něco špatně. :nevim: Protože naše malá nebrečí, ale řve !!!!!!!!!! 8-o Takže když takhle vyváděla v noci(samozřejmě najedená a přebalená), přikrývala jsem si hlavu peřinou, abych jí neslyšela!!!!Po deseti min jsem ji vždy zkontrolovala, jestli je vše v poho…vydržela to 3krát za každou noc asi 14 dní…pak se to ustálilo a zvykla ona i my…teď jsme v poho všichni… :palec: jo šestinedělí je fakt brutální!!!!!! :zed: :zed: :zed: jo a dr mi říkal, že dávat mimi každou hodinu k prsu je taky špatně, protože ať ho přiložíš, kdy přiložíš, tahat bude furt…takže to zkus vydržet po urč.intervalech. Samozřejmě tvé mimi může trápit něco jiného: slabé mlíko, přežranost, prdíky, kolika,…apod. Držím palečky :kytka: , hlavně buď poho :wink: , nejsi v tom sama!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.8.11 10:29
quinny píše:
evick2 píše:
právě ten můj truhlík se mnou spinkat nechce.. naposledy to vydržel v porodce když jsem měla málo mlíka a chtěl být pořád přisátej ted se kroutí jak hádě.. spíš mi připadá že by potřeboval vlastní postel u nás :D aby byl u mě ale tak nějak ve svým když manžel odejde do práce šoupnu ho na jeho místo a malej jen mrkne.. jo máma tam je spí dál
tak to tak udělejte ne :think: přisuňte jeho postýlku k vaší? nebo ji má ve svým pokojíčku?

má ji vedle naši postele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.8.11 10:35

a zkoušela jsi ho tam po kojení a přebalení položit a jen ho třeba držet za ruku…to bude brečet?

si pamatuju na tu beznaděj, ale on prožívá možná ještě větší, tak ho pomazli i za mě, neboj rozmazlit se takhle nedá, je ještě malinkej :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.8.11 10:40
quinny píše:
a zkoušela jsi ho tam po kojení a přebalení položit a jen ho třeba držet za ruku…to bude brečet?si pamatuju na tu beznaděj, ale on prožívá možná ještě větší, tak ho pomazli i za mě, neboj rozmazlit se takhle nedá, je ještě malinkej :huban:

položit, pusinku sednu si na postel a hladím ho někdy se jen mrní a usne ale poslední asi 3-4noci se mrní a pak začne plakat.. noo děkuju holky snědla jsem čokošku malej chvilku spinká, takže jsem nabrala trochu sil a jde se znovu do „boje“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.8.11 10:46

já doporučuji

• včas uspávat, jakmile je dítě přetažené, je to horší a horší
  • bílýšum - jde stáhnout na www.ulozto.cz nebo vysavač, fén, nenaladěné rádio
  • zavinovat na spaní podle Karpa. hezky natěsno, připažit ručičky a sešněrovat na housku
  • šátek nebo nějaké nosidlo - dítě se může ze začátku při vázání vztekat, ale obvykle brzy usne, je tam spokojené a ty máš volné ruce a možnost něco udělat, alespoň si vyčistit ty zuby

jinak já prožívala s prvním dítětem úplně to samé. Vydrž bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
12.8.11 10:53
evick2 píše:aby byl u mě ale tak nějak ve svým když manžel odejde do práce šoupnu ho na jeho místo a malej jen mrkne.. jo máma tam je spí dál

Jo, to jsem udělala, když jsem měla pocit, že už se holka u nás moc roztahuje :lol: Její postýlku jsem přišoupla k naší posteli, nastavila výšku podle naší postele a dala pryč šprušle, takže vlastně ta strana k naší posteli byla volná a jinak byla z volných stran chráněná. Byla ve své posteli a přesto jsem ji mohla kojit, aniž bych s ní musela šoupat sem tam :lol: Ale pravda je, že takhle sundat šprušle nejde u všech postýlek, my měli pro nejstarší takovou krásnou rostoucí, která se dala postupně rozebrat od mimikovské postýlky až na gauč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.8.11 10:54

My taky měli období, kdy jsem měla pocit, že nezabírá nic, tak jsme se s manželem domluvili, že přes týden jedu já, aby on mohl do práce odpočatej a o víkendu jsem dospávala a manžel se staral (vstával ráno on, houpal, nosil), pokud nebylo třeba kojit. To mi hodně pomohlo, dobít baterky a další týden se zas nějak dal přežít. Jedli jsme samá jednoduchá rychlá jídla, minimalizovali návštěvy, když mimčo spalo v kočáru (na zahradě, v bytě se dá na balkoně), já spala doma nebo aspoň ležela.
A když mimčo brečelo, nosila jsem a když už jsem nemohla, sedla jsem si na balon a houpala se s ním. Sice to často nepomohlo, ale aspoň jsem si říkala, že ho neodkládám. Člověk cítí hroznou bezmoc, chce se mu brečet a v noci to na něj padá. Já si občas pustila do toho děsnýho ticha a pláče televizi, abych to nějak rozdýchala.
Prostě šestinedělí. Nám trvalo u prvního dva měsíce. Heslo je „přežít“. :wink: Bohužel trvá, než některé miminko začne rozlišovat den a noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.8.11 10:56

A ještě mě napadlo, nemůžeš manžela přestěhovat jinam a malýho ukládat do vaší postele? Až přejde tohle období, tak to můžeš změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.8.11 10:57

Hacku si zkoušela? Nedám na ni dopustit, co ji máme, tak malej prakticky přestal řvát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
12.8.11 11:29

a jak hladíš? zkoušela jsi hladit třeba jen dvěma prsty od čelíčka po kořen nosu? na takhle malé miminko by to ještě mohlo fungovat, je to údajně nějaké uklidňovadlo. Já si dítě po položení do postýlky takhle krásně vyhladila až do absolutního klidného spánku během pár minut. Je to nějaký novorozenecký reflex či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.8.11 12:02

Přejde to neboj. Zapoj tatínka, ať taky chová a chlácholí ať si můžeš chvilku pospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.8.11 12:10

zkus houpačku na baterky, když koupiíš na MMB použitou nestojí to tolik a funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.11 12:49

mne se maly taky budil, kdyz jsem ho dala do postylky, ale pak jsem ho zacala davat spat usnutyho v zavinovacce a to ho neprobudilo protoze byl porad ve stejny poloze, zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.8.11 13:32

holky děkuju vyzkoušíme postupně všechno.. kvůli zlomený klíčce jsem koupila větší zavinovačku růžek aby byl jak píšete v jedný poloze a netlačilo mu to tu ručičku tak na tělo a zatím tam chrní.. uvidíme jak mu to vydrží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí