Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, veselabaculka píše,co „akorát“ udělá
Já jsem ráda, když s tím naším mrňavým nespavcem stihnu alespoň to
Na nějaké svoje zájmy si musím nechat zajít chuť.Ještě tak zkontrolovat úkoly naší starší,upéct nějakou mňamku a něco napsat na „emimi“
O úklidu nepřemýšlím
to je prostě běžná součást každého dne..
Šmarjá a jak JÁ jsem líná!!!
Bohužel mám k tomu kombinaci s tím, co psal Anonym - nesnáším neuklizeno.
Takže to často vypadá tak:
sedím… koukám na prach na skříňce… a říkám si „ježiš já ten prach nesnášim, a já jsem tak líná se zvednout a jít to utřít“ ![]()
ALE:
pomohl mi systém Flylady (flylady.com)
- aneb - rozmyslet si, co je opravdu to stěžejní a nutné, a když právě tohle stěžejní a nutné udělám, mám dobrý pocit.
Když to shrnu: vyházet staré krámy, ty nepotradatelné hezky srovnat (samozřejmě v případě malého batolátka nebo miminka, nebo třeba dvou, tří, čtyř atd. dětí se to musí „upravit“ tak, že něco prostě srovnané není nikdy
)
- a k tomu hodina úklidu celého bytu týdně, ale tak, že se to fakt spočítá, např.: deset minut luxovat, deset minut vytírat, deset minut utírat prach - nebo prostě jak to komu vyhovuje, ale stanovit si rozumní limit, při kterém se tím člověk neotráví…
A pak si třeba v pátek řeknu: „jééé,… já jsem si odbyla tenhle týden svojí hodinu“ - a je mi fajn. Dejme tomu, že celý byt není blyštivý a vypulírovaný, ale když se sem přijde, je tu „dojem uklizena“ a o to asi jde.
JO. a mít vyklizenej dřez (třeba i do myčky, to je jedno) - ale prostě aby byl prázdný a pokud možno blýskavý…
(lidi z Flylady to přeháněj a maj z dřezu zrcadlo, tak to zas moje gusto není)
- ale od toho dřezu se to odvíjí. Je to zajímavý systém, vychází z Feng suei
divná nejsi. já mam 4 měsíčníhoi chlapečka a radší budu pořád s nim nebo na pc, než abych udelala neco navíc:-DDD
Holky tak to jsem ráda, že nejsem sama, taky mě fakt nebaví uklízení, je to děs, potřebavala bych ňákou paní která by přišla vyšůrovala a zase papa, taky udělám to co je třeba a začíná mě už děsit pomalu ten předvánoční úklid, děsně se to blíží, s naší 5ti měsíční Lucinkou ten čas fakt děsně letí......
A co si nějakou tu paní najít? na to nejnutnější…
Znám takový lidi, moje kolegyně to má běžně, má velkej dům…
A paní chodí prý za docela rozumnou cenu.
No - přiznam se, kdyby měla ke mně přijít paní na úklid, tak vždycky před jejím příchodem bych měla tendence ještě uklidit, aby paní neměla takovej šok
takže by to asi u nás vešlo v niveč…
HOLKY TAK PANÍ BYCH BRALA VŠEMA DESETI:-)))) UŽ SEM SI I ŘIKALA JAKÁ BY TO BYLA PARÁDA NEUKLÍZET , O TO VÍC ČASU NAN MIMIČO A ZÁBAVU NE?:-D ![]()
To jo bylo by to supr, ale jak by na nás asi koukali ostatní, že nejsme schopni si ani ulkidit
V jiných zemích je to normální ale u nás. Nechápu jak mohla moje mamka všechno zvládat, nikdy neměla hromady na žehlení, vždycky bylo uklizeno, uvařeno už v 11
, no jo no asi se budu muset nad sobou zamyslet, ale nevím jestli mi to pomůže
![]()
sarynama píše:
To jo bylo by to supr, ale jak by na nás asi koukali ostatní, že nejsme schopni si ani ulkiditV jiných zemích je to normální ale u nás. Nechápu jak mohla moje mamka všechno zvládat, nikdy neměla hromady na žehlení, vždycky bylo uklizeno, uvařeno už v 11
, no jo no asi se budu muset nad sobou zamyslet, ale nevím jestli mi to pomůže
![]()
kolikrát sem se nad sebou zamýšlela. zbytečně! vždy vyhrála lenost:-DDD
![]()
K nám kdyby přišla paní na úklid,tak snad zavolá sociálku
Pokojíček naší 10tileté madam má na dveřích cedulku „nevstupovat,hrozí zával!“
Já tam jdu pokaždé,když mi klesne tlak
..ten pohled mi ho vždycky zaručeně zvedne!Jinak uklízet musíme pořád .Topíme v krbovkách,máme děsně pelichavýho labradora…takže tady po podlaze tančí chuchvalce chlupů,prachu…a taď se přidaly úspěšně moje vlasy!
Takže paráááda!!
![]()
radusa píše:
Pokojíček naší 10tileté madam má na dveřích cedulku „nevstupovat,hrozí zával!“Já tam jdu pokaždé,když mi klesne tlak
to je aspoň diskuze
já jsem taky líná jako veška
naštěstí mám dost dětí a stačí najít libovolný prohřešek(a ten se vždycky nejde) a zadat trest
![]()
Člověk není línej, ale když musí každej den uklízet a není to nikde vidět, tak mám po čase chuť se na to všechno vyprdnout. Ještě kdyby ty moje kočindy tak nepelichaly. Takhle každý den vysaju, večer projdu bytem a chce se mi omdlít. Všude chloupky (teda i moje vlasy, no) u záchodku vyházený kočkolit, vedle akvárka vysypaný jídlo pro ryby a pod stolem nastláno.
![]()
terrad…
taky máme ryby… a ještě i hlodavce.
takže - v pokojíčku se imrvere válí stelivo pro hlodavce… (občas bobky… ty se snažím eliminovat hned jak vypadnou z klece… FUJ, nejlepší je, když do toho pokojíčku přijde návštěva, a ty mrchy tam zrovna vyházej ty bobky, protože se honěj po kleci. no to je něco)
Ja myslim,ze je to uplne normali. Taky bych nejradeji uklizeni vypustila. Ja mam patky vytiraci a vysavaci. Vzdycky v sobotu to mam u nas nejradeji,ale jen do doby nez prijde tchyne,ktera se zuje uz na chodbe v ponoskach jde k manz.babicce(ktera se zasadne neprezouva a chodi si K SOBE v botech)tam si da kafe a pak jde v těch špinavejch poskach k nam. Grrrrr