Jsem líná uklízet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
853
25.10.10 13:37

Ahoj, veselabaculka píše,co „akorát“ udělá :-D Já jsem ráda, když s tím naším mrňavým nespavcem stihnu alespoň to :wink: Na nějaké svoje zájmy si musím nechat zajít chuť.Ještě tak zkontrolovat úkoly naší starší,upéct nějakou mňamku a něco napsat na „emimi“ :mrgreen: O úklidu nepřemýšlím :wink: to je prostě běžná součást každého dne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.10.10 13:43

Šmarjá a jak JÁ jsem líná!!!

Bohužel mám k tomu kombinaci s tím, co psal Anonym - nesnáším neuklizeno.
Takže to často vypadá tak:
sedím… koukám na prach na skříňce… a říkám si „ježiš já ten prach nesnášim, a já jsem tak líná se zvednout a jít to utřít“ :lol:

ALE:
pomohl mi systém Flylady (flylady.com)
- aneb - rozmyslet si, co je opravdu to stěžejní a nutné, a když právě tohle stěžejní a nutné udělám, mám dobrý pocit.
Když to shrnu: vyházet staré krámy, ty nepotradatelné hezky srovnat (samozřejmě v případě malého batolátka nebo miminka, nebo třeba dvou, tří, čtyř atd. dětí se to musí „upravit“ tak, že něco prostě srovnané není nikdy :mrgreen: )
- a k tomu hodina úklidu celého bytu týdně, ale tak, že se to fakt spočítá, např.: deset minut luxovat, deset minut vytírat, deset minut utírat prach - nebo prostě jak to komu vyhovuje, ale stanovit si rozumní limit, při kterém se tím člověk neotráví…

A pak si třeba v pátek řeknu: „jééé,… já jsem si odbyla tenhle týden svojí hodinu“ - a je mi fajn. Dejme tomu, že celý byt není blyštivý a vypulírovaný, ale když se sem přijde, je tu „dojem uklizena“ a o to asi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.10.10 13:44

JO. a mít vyklizenej dřez (třeba i do myčky, to je jedno) - ale prostě aby byl prázdný a pokud možno blýskavý…
(lidi z Flylady to přeháněj a maj z dřezu zrcadlo, tak to zas moje gusto není)

- ale od toho dřezu se to odvíjí. Je to zajímavý systém, vychází z Feng suei

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
25.10.10 16:16

divná nejsi. já mam 4 měsíčníhoi chlapečka a radší budu pořád s nim nebo na pc, než abych udelala neco navíc:-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.10.10 22:54

Holky tak to jsem ráda, že nejsem sama, taky mě fakt nebaví uklízení, je to děs, potřebavala bych ňákou paní která by přišla vyšůrovala a zase papa, taky udělám to co je třeba a začíná mě už děsit pomalu ten předvánoční úklid, děsně se to blíží, s naší 5ti měsíční Lucinkou ten čas fakt děsně letí......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.10.10 06:57

A co si nějakou tu paní najít? na to nejnutnější…

Znám takový lidi, moje kolegyně to má běžně, má velkej dům…
A paní chodí prý za docela rozumnou cenu.

No - přiznam se, kdyby měla ke mně přijít paní na úklid, tak vždycky před jejím příchodem bych měla tendence ještě uklidit, aby paní neměla takovej šok :mrgreen: takže by to asi u nás vešlo v niveč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.10.10 11:07

HOLKY TAK PANÍ BYCH BRALA VŠEMA DESETI:-)))) UŽ SEM SI I ŘIKALA JAKÁ BY TO BYLA PARÁDA NEUKLÍZET , O TO VÍC ČASU NAN MIMIČO A ZÁBAVU NE?:-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
27.10.10 11:11

To jo bylo by to supr, ale jak by na nás asi koukali ostatní, že nejsme schopni si ani ulkidit :mrgreen: V jiných zemích je to normální ale u nás. Nechápu jak mohla moje mamka všechno zvládat, nikdy neměla hromady na žehlení, vždycky bylo uklizeno, uvařeno už v 11 8-o, no jo no asi se budu muset nad sobou zamyslet, ale nevím jestli mi to pomůže :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.10.10 13:47
sarynama píše:
To jo bylo by to supr, ale jak by na nás asi koukali ostatní, že nejsme schopni si ani ulkidit :mrgreen: V jiných zemích je to normální ale u nás. Nechápu jak mohla moje mamka všechno zvládat, nikdy neměla hromady na žehlení, vždycky bylo uklizeno, uvařeno už v 11 8-o, no jo no asi se budu muset nad sobou zamyslet, ale nevím jestli mi to pomůže :nevim: :nevim:

kolikrát sem se nad sebou zamýšlela. zbytečně! vždy vyhrála lenost:-DDD
:mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
27.10.10 15:11

K nám kdyby přišla paní na úklid,tak snad zavolá sociálku :mrgreen: Pokojíček naší 10tileté madam má na dveřích cedulku „nevstupovat,hrozí zával!“ :-? Já tam jdu pokaždé,když mi klesne tlak :lol: ..ten pohled mi ho vždycky zaručeně zvedne!Jinak uklízet musíme pořád .Topíme v krbovkách,máme děsně pelichavýho labradora…takže tady po podlaze tančí chuchvalce chlupů,prachu…a taď se přidaly úspěšně moje vlasy! :lol: Takže paráááda!! :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.10.10 15:25
radusa píše:
Pokojíček naší 10tileté madam má na dveřích cedulku „nevstupovat,hrozí zával!“ :-? Já tam jdu pokaždé,když mi klesne tlak :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
27.10.10 15:30

to je aspoň diskuze :mrgreen: :mrgreen: já jsem taky líná jako veška
naštěstí mám dost dětí a stačí najít libovolný prohřešek(a ten se vždycky nejde) a zadat trest :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14535
27.10.10 15:36

Člověk není línej, ale když musí každej den uklízet a není to nikde vidět, tak mám po čase chuť se na to všechno vyprdnout. Ještě kdyby ty moje kočindy tak nepelichaly. Takhle každý den vysaju, večer projdu bytem a chce se mi omdlít. Všude chloupky (teda i moje vlasy, no) u záchodku vyházený kočkolit, vedle akvárka vysypaný jídlo pro ryby a pod stolem nastláno. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.10.10 19:44

terrad…
taky máme ryby… a ještě i hlodavce.

takže - v pokojíčku se imrvere válí stelivo pro hlodavce… (občas bobky… ty se snažím eliminovat hned jak vypadnou z klece… FUJ, nejlepší je, když do toho pokojíčku přijde návštěva, a ty mrchy tam zrovna vyházej ty bobky, protože se honěj po kleci. no to je něco)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
27.10.10 20:16

Ja myslim,ze je to uplne normali. Taky bych nejradeji uklizeni vypustila. Ja mam patky vytiraci a vysavaci. Vzdycky v sobotu to mam u nas nejradeji,ale jen do doby nez prijde tchyne,ktera se zuje uz na chodbe v ponoskach jde k manz.babicce(ktera se zasadne neprezouva a chodi si K SOBE v botech)tam si da kafe a pak jde v těch špinavejch poskach k nam. Grrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí