Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od září není měsíce, kdy bych nebyla alespon týden na OČR. V práci se už po mě vedení strašně vozí, jako kdybych to dělala schválně. Dva roky zpět to tak strašné nebylo, asi i díky distančce (pracuji ve škole) - měla jsem děti doma a já učila z domova, takže se to dalo zvládnout. Letos mi neustále volají učitelky, že moje holky smrkají, abych si pro ně došla.
Už toho mám dost. Jsem strašně unavená fyzicky a psychicky. Jsem v depresi.
Prosím, prosím, že nejsem jediná? Ráno vstávám se staženým žaludkem. ![]()
U nás to samé. Takže mám doma děti, které občas smrknout, ale víc jim není. Klidně 14 dní. Blázinec. Střídáme se tedy s mužem, já pracuji brzy od rána, on dlouho do večera.
Vysvetli ve skolce, ze nemuzes kvuli ryme byt neustale na ocr.
U nás je to úplně stejně. S tím, že děti jsou doma minimálně 14 dní v každém měsíci. Střídám se s manželem. Tento týden by chodili rekordně 3.tyden v kuse, ale dnes mi vyšel pozitivní antigen, takže jsem je opět stáhla…
![]()
Nejsi jediná. Leden týden karanténa, dva týdny nemocná. Únor (zatím) týden nemocná.. A tak je to každý měsíc. S nostalgií vzpomínám na dobu před covidem, kdy brali do školky děti s rýmou a svět byl ještě normální.. Dceři bylo pět a jelikož jsem s ní sama, bez muže a babiček, ještě jsem se do práce vůbec netroufla vrátit. Vaříme med z pampelišek a brzy se asi budeme i pást. To, že smrkající dítě nesmí do kolektivu činí mé dítě nevzdělavatelným a zřejmě ji budu muset i učit doma. Už se na to moc těším. Odpoledne trávíme při těchto „nemocech“ na zahradě. Teplotu a „skutečnou“ nemoc neměla roky.
@mokkk mám doma předškoláky a už si říkám, jestli to vlastně není odpírání vzdělávání. Jako fakt nemám nic proti posílání domu dětí s teplotou nadopovane kde čím, s chrchlavym kašlem a já nevím co ještě. Ale být doma s rýmou do posledního smrknuti? Fakt na to náš stát má?
@Cuddy píše:
@mokkk mám doma předškoláky a už si říkám, jestli to vlastně není odpírání vzdělávání. Jako fakt nemám nic proti posílání domu dětí s teplotou nadopovane kde čím, s chrchlavym kašlem a já nevím co ještě. Ale být doma s rýmou do posledního smrknuti? Fakt na to náš stát má?
Nevím.. Navrhuji demonstraci RÝMA DO ŠKOL! protože jinak se dostanu do práce až bude dceři devět nebo deset a bude moct být sama doma.
Syn je prvňák a v prvním pololetí má zameškáno 140 hodin. Střídáme se já, manžel, babička, děda. Jeden den byl už i sám doma
Sice jen dvě hodiny, ale nebylo zbytí.
Druhý syn je větší, ale on měl 80 hodin a překvapivě se nikdy doma nesešli. Kdybych musela být doma i s ním, tak bych letos do práce prakticky nechodila.
Stejně to bylo i roky před distanční výukou. Též jsem učitelka.
U obou to jsou hlavně kašle a to takové, že je do školy dát nemůžu.
Tento týden máme prázdniny a padla jsem já i syn.
A jak máš staré děti? Učitelka mého syna má děti taky často doma, ale nechává je samotné, pokud nemají horečku. Mladší je 8 a zvládá to. Můj druhák by to taky zvládl..
@mokkk píše:
Nevím.. Navrhuji demonstraci RÝMA DO ŠKOL! protože jinak se dostanu do práce až bude dceři devět nebo deset a bude moct být sama doma.
My třeba děti s rýmou ve škole necháváme (pokud to je normální rýma), ale rodiče nám posílají nachrchlané děti, co nedodržují základní hygienické návyky.
Takze to pak chytáme všichni a ve třídě se nám to pořád točí.
Taky jsem letos už volala několika rodičům, aby si přijely pro děti. Bohužel není výjimka, že rodiče dají dětem léky a další den je máme zpátky.
@Anonymní píše:
Syn je prvňák a v prvním pololetí má zameškáno 140 hodin. Střídáme se já, manžel, babička, děda. Jeden den byl už i sám domaSice jen dvě hodiny, ale nebylo zbytí.
Druhý syn je větší, ale on měl 80 hodin a překvapivě se nikdy doma nesešli. Kdybych musela být doma i s ním, tak bych letos do práce prakticky nechodila.
Stejně to bylo i roky před distanční výukou. Též jsem učitelka.
U obou to jsou hlavně kašle a to takové, že je do školy dát nemůžu.
Tento týden máme prázdniny a padla jsem já i syn.
To jste nás s počtem hodin letos pokořili. Byly roky, kdy to bylo na střídačku jeden týden jeden, druhý týden druhý. Děti jsou alergici a smrkaji skoro pořád. Jedno dítě i astmatik. Taky máme tento týden prázdniny. Toto pololetí jsme opravdu nezahájili dobře. I vysvědčení dostalo moje dítě jindy než ostatní. Teď máme covid a postupně se stridame - nemůžeme to mít najednou.
No toto se dost ve školkách rozmoho, v okamžiku, kdy do toho nějaký rodič v okolí zavrtal, měla školka smůlu.
Kamarádka měla takhle dítě doma neustále kvůli alergické rýmě, nebyl ve školce ani den, tak do toho hrábla a školka se musela chytit za nos.
@matkabagristy píše:
Vysvetli ve skolce, ze nemuzes kvuli ryme byt neustale na ocr.
Já už jsem se ve školce pohádala. Už jsem i do telefonu řekla, že nepříjdu, volala mi za hodinu, že dcera pláče a že ji opravdu není dobře. Přišla jsem, dcera pohodě a prý plakala jen protože chtěl maminku, že se paní učitelka zlobila a ona nevěděla proč. ![]()
Už jsem si říkala, že by bylo lepší dělat sama na sebe. ![]()
Už chápete, proč se zaměstnavatelé nehrnou přijímat ženské s malými dětmi?
@Burj Chalifa píše:
Už chápete, proč se zaměstnavatelé nehrnou přijímat ženské s malými dětmi?
Ale jistě.. Akorát děti se musí rodit a někdo se o ně musí starat. A nebo je možnost děti nemít, makat a platit dávky těm, co ty děti mají a do práce se nehrnou..