Jsem neustále na OČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3459
14.2.22 19:31

Místní učitelky v MŠ mě sežerou, ale přijde mi, že přišly na skvělý způsob, jak si zase ulehčit svou práci. Označí polovinu dětí za infekční, protože 2× za den smrknou a hned mají ve třídě místo 20 dětí dětí třeba 10. To samé tlaky na vyzvedávání hned po spaní a běda, kdo vyzvedne dítě po 16. hodině, když mají otvírací dobu do 17. A pak si stěžují, jak jsou na samém chvostu ohodnocení ze všech pedagogů… školku máme před domem a když to občas z okna pozoruji, říkám si, že si asi udělám kurz předškolní pedagogiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
14.2.22 19:33
@Cuddy píše:
@mokkk mám doma předškoláky a už si říkám, jestli to vlastně není odpírání vzdělávání. Jako fakt nemám nic proti posílání domu dětí s teplotou nadopovane kde čím, s chrchlavym kašlem a já nevím co ještě. Ale být doma s rýmou do posledního smrknuti? Fakt na to náš stát má?

Co stát, ale mám na to já??? Vždyt já se uplně bojím napsat do práce, že nepříjdu, že mám OČR! Zítra jdu po třech týdnech do práce a mám uplně sevřený žaludek :roll: Přemýšlím zda tohle mám za potřebí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.2.22 19:34
@Burj Chalifa píše:
Už chápete, proč se zaměstnavatelé nehrnou přijímat ženské s malými dětmi?

Na druhou stranu tlak ve školce vyvíjejí na rodiče obrovský. Nejen že na vchodu naši MŠ visí cedule, že paní učitelky jsou nemocné a jestli je možné nechat děti doma. Dále se nás na to neustále ve školce vyptávají, jestli nechceme si pro dítě přijít aspoň po obědě. Je to opravdu pro silné nervy. Naše pediatra třeba OČR při rýmě ani nevystavuje.
Můj chlap od září nepracuje pořádně, prostě to nejde.

• Citovat
  • Upravit
3459
14.2.22 19:37
@Burj Chalifa píše:

co to má co do činění se zaměstnáním žen s malými dětmi? Tady je primárně problém na straně mateřských škol, které si tímto ulehčují svou práci. Na jednu stranu se neustále kasají, jak jsou také vzdělávací organizace - to jim samozřejmě nikdo nebere. Ale na stranu druhou při sebemenší příležitosti se jak vzdělávací organizace nechovají.

Předpokládám, že vám všem komu posílají děti s rýmou domů, neposílají úkoly na procvičování grafomotoriky a dalších činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
14.2.22 19:39
@Burj Chalifa píše:

Hele, já bych klidně doma s dětmi byla, byla bych ženská v domácnosti. Někdo se o ty děti starat musí. A fakt není fer kopat do někoho, kdo si postěžuje, že je mu z toho ouvej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
14.2.22 19:40
@Avokado píše:
Já už jsem se ve školce pohádala. Už jsem i do telefonu řekla, že nepříjdu, volala mi za hodinu, že dcera pláče a že ji opravdu není dobře. Přišla jsem, dcera pohodě a prý plakala jen protože chtěl maminku, že se paní učitelka zlobila a ona nevěděla proč. :nevim:Už jsem si říkala, že by bylo lepší dělat sama na sebe. :roll:

kdo ví co jí tam učitelka navykládala. Opravdu ty učitelky v MŠ jsou pěkné megery.
Nemohlo by být řešením soukromá školka? Sice zaplatíte víc, ale budeš moct v klidu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
14.2.22 19:42
@Avokado píše:
Hele, já bych klidně doma s dětmi byla, byla bych ženská v domácnosti. Někdo se o ty děti starat musí. A fakt není fer kopat do někoho, kdo si postěžuje, že je mu z toho ouvej ;)
že to vůbec řešíš, tohle jsou chytré řeči lidí, kteří děti buď nemají nebo je mají už velké a nebo mají hlídání nebo si můžou práci rozvrhnout. To že to ve školkách s rýmou přehánějí je pravda. A je potřeba se proti tomu vymezit. Klidně kontaktuj zřizovatele.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24665
14.2.22 19:57

My teda ve škole každé zachrchlání a smrknutí neřešíme, to by některé děti byly doma snad pořád. Ale na druhou stranu jsem už taky dostala vyčiněno od rodičů jiných dětí, že spolužák/spolužačka v šatně zakašlali a proč jsou mezi zdravými dětmi… Takže je to někdy těžké, chápu obě strany. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
14.2.22 19:58
@Burj Chalifa píše:

No zamestnavatele nemusi o detech vubec vedet, ale tak objevuji se i takovi lide jako ty, co porusuji zakon ;)
Stacilo by nehroutit se z rym, v zahranici opravdu deti s rymou doma nenechavaji, tam neni bezne mit tolik zameskanych hodin jako maji ceske deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.2.22 20:00
@Wani píše:
No zamestnavatele nemusi o detech vubec vedet, ale tak objevuji se i takovi lide jako ty, co porusuji zakon ;)
Stacilo by nehroutit se z rym, v zahranici opravdu deti s rymou doma nenechavaji, tam neni bezne mit tolik zameskanych hodin jako maji ceske deti.

Jasně, zakázaná otázka u pohovoru. Ovšem pokud se nesmím ptát, nemusím ani dotyčného přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
14.2.22 20:00

Ahoj, pracuji ve skolce a je mi celkem jedno, jestli tam mame 10 nebo 20 deti. Zas tak mi to tedy praci neulehcuje. Ale kdyz tam nejake dite chrchla, jak tuberak nebo ma prujem, tak vzdy premyslim, jestli to taky chytnu nebo tentokrat budu mit stesti. Rodice si pro dite prijdou. Nadopuji ho praskama a druhy den je zpet a zase prujem. Sama mam svoje 2 deti v jine skolce, ktera je ted zase po 3 tydnech kvuli karantene zavrena. Do prace mi nevolaji a vyrazuji dite az fakt s kaslem. Letos to byl mazec deti odchodili 14 dni v zari a pak mesic nemocni doma. Potom mladsi vzdy jen 2-3 dny skolka a tyden doma. Uvedomuji si, ze nemit hlidaciho dedecka, tak vubec nema cenu chodit do prace. Platit si hlidani by vubec nemelo cenu. To bych za nej dala vic nez si vydelam :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
14.2.22 20:05

@Oriseka Tak to závidím. U mě obě babičky pracují, oba dědečkové pracují a muž vydělává dvojnásobek mého platu, takže je jasné kdo je s dětmi doma = JÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
14.2.22 20:14
@Avokado píše:
@Oriseka Tak to závidím. U mě obě babičky pracují, oba dědečkové pracují a muž vydělává dvojnásobek mého platu, takže je jasné kdo je s dětmi doma = JÁ.

Hlidaci prarodice jsou k nezaplaceni. Ale chodim jen na 4 hodiny do prace. Dedecek ma 75 a nechci ho pretezovat, takze manzel jede do prace na pozdeji a ja si kluky uz ve 12:30 zase prebiram od dedecka. Takze je hlida jen 3 hodiny. Plny uvazek jsem prozatim vzdala a musela jit na nizsi pozici, abych dostala pul uvazek. Manzel vydelava 4krat vic, ale musi se taky zapojit. Jinak bych ani ten pul uvazek nedala a doma uz sedet nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.22 20:19
@Anonymní píše:
To jste nás s počtem hodin letos pokořili. Byly roky, kdy to bylo na střídačku jeden týden jeden, druhý týden druhý. Děti jsou alergici a smrkaji skoro pořád. Jedno dítě i astmatik. Taky máme tento týden prázdniny. Toto pololetí jsme opravdu nezahájili dobře. I vysvědčení dostalo moje dítě jindy než ostatní. Teď máme covid a postupně se stridame - nemůžeme to mít najednou.

Já jsem docela spokojená. Když chodil do školky, tak byly roky (i bez Covidu), kdy byl za celý rok v MŠ třeba 40×.

@Burj Chalifa píše:

Ono to je pochopitelné, ale co dělat, kdZt děti marodí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36504
14.2.22 20:24
@Anonymní píše:
Ono to je pochopitelné, ale co dělat, kdZt děti marodí :nevim:

povolat na OČR tatínka. I ten umí Pepíčkovi změřit teplotu, dát léky a přečíst pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová