Jsem neustále na OČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
14.2.22 20:27
@Burj Chalifa píše:
povolat na OČR tatínka. I ten umí Pepíčkovi změřit teplotu, dát léky a přečíst pohádku.

taky jsem na ocr byvala ja ciste z ekonomickych duvodu. Nastesti v dobe predkovidove, ms mi decka s beznou rymou prijimala s tim, ze ja fakt doma s deckem s rymou nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.2.22 20:31
@lucad77 píše:
My teda ve škole každé zachrchlání a smrknutí neřešíme, to by některé děti byly doma snad pořád. Ale na druhou stranu jsem už taky dostala vyčiněno od rodičů jiných dětí, že spolužák/spolužačka v šatně zakašlali a proč jsou mezi zdravými dětmi… Takže je to někdy těžké, chápu obě strany. :nevim:

Přesně. Tohle si maminky " naše Anička má jen rýmu, no a co" neuvědomují, že to schytáváte z druhé strany, jak si rodiče hlídají, aby jejich dítě bylo zdravé a v šatně se pak potkají s kašlajícím, usopleným dítětem někoho jiného a nechávají tam potomka v děsu, jestli to chytne, nebo odolá nakažení. A schytá to zase učitelka, jen z druhé strany.
Nezávidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.2.22 20:33
@Burj Chalifa píše:
povolat na OČR tatínka. I ten umí Pepíčkovi změřit teplotu, dát léky a přečíst pohádku.

Máš děti? dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.2.22 20:36

Doba covidová udělala z obyčejné rýmy mor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.2.22 20:37
@Mango_Lassi píše:
Na druhou stranu tlak ve školce vyvíjejí na rodiče obrovský. Nejen že na vchodu naši MŠ visí cedule, že paní učitelky jsou nemocné a jestli je možné nechat děti doma. Dále se nás na to neustále ve školce vyptávají, jestli nechceme si pro dítě přijít aspoň po obědě. Je to opravdu pro silné nervy. Naše pediatra třeba OČR při rýmě ani nevystavuje.
Můj chlap od září nepracuje pořádně, prostě to nejde.

V tomhle máme zatím skvělou, dostala jsem týden na „zdravé“ dítě na doléčení, nic nenamítala. Zas teda nenechá střídat rodiče, ale pokud ji nedělá problém vystavovat znova, tak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.2.22 20:38
@Dája999 píše:
Přesně. Tohle si maminky " naše Anička má jen rýmu, no a co" neuvědomují, že to schytáváte z druhé strany, jak si rodiče hlídají, aby jejich dítě bylo zdravé a v šatně se pak potkají s kašlajícím, usopleným dítětem někoho jiného a nechávají tam potomka v děsu, jestli to chytne, nebo odolá nakažení. A schytá to zase učitelka, jen z druhé strany.
Nezávidím :kytka:

Průhledná rýma není nakažlivá.
Ale žlutá a zelená ano. Kašel samozřejmě také. V tomto tě chápu. Takto nemocné děti do školky nebo školy nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.2.22 20:38
@matkabagristy píše:
taky jsem na ocr byvala ja ciste z ekonomickych duvodu. Nastesti v dobe predkovidove, ms mi decka s beznou rymou prijimala s tim, ze ja fakt doma s deckem s rymou nebudu.

Ekonomické důvody nejsou důvody strategické vzhledem k zaměstnavateli. Pokud je ženská věčně z práce fuč kvůli OČR či nekonečným doprovodům k lékaři, pak už další" malodětné" nebude přijímat. Já se mu ani nedivím a vlastně ani chudákům, co za ni musí stále zaskakovat. Jasně, pokud je manžel neurochirurg, tak je svým způsobem nenahraditelný a tam budu raději, když v práci je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.22 20:40
@Burj Chalifa píše:

My se střídáme ve 4 lidech, ale i tak chybím každý měsíc. Děda je jen na doléčení.
Naposledy jsme dojeli na tom, že odmítli hospitalizaci s tatínkem. :nevim: Takže já 4 dny v nemocnici, chlap týden doma a zbytek prarodiče.

• Citovat
  • Upravit
66815
14.2.22 20:42
@Burj Chalifa píše:
Ekonomické důvody nejsou důvody strategické vzhledem k zaměstnavateli. Pokud je ženská věčně z práce fuč kvůli OČR či nekonečným doprovodům k lékaři, pak už další" malodětné" nebude přijímat. Já se mu ani nedivím a vlastně ani chudákům, co za ni musí stále zaskakovat. Jasně, pokud je manžel neurochirurg, tak je svým způsobem nenahraditelný a tam budu raději, když v práci je.

kdyby ses postavila nohama na zem, videla bys propad v prijmech v pripade vypadku prijmu hlavniho zivitele. Ocr ma financni strop. Zakladatelka pracuje ve skole, tam chodi na ocr i muzi. ;)

Příspěvek upraven 14.02.22 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

Já jsem ve školce tolerantní a posílám domů jen děti, které chrchlají fakt hodně nebo jim je očividně blbě. Ale některé kolegyně jsou háklivější a řeší to víc. Každý má i tu osobní hranici někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
@Avokado píše:
Od září není měsíce, kdy bych nebyla alespon týden na OČR. V práci se už po mě vedení strašně vozí, jako kdybych to dělala schválně. Dva roky zpět to tak strašné nebylo, asi i díky distančce (pracuji ve škole) - měla jsem děti doma a já učila z domova, takže se to dalo zvládnout. Letos mi neustále volají učitelky, že moje holky smrkají, abych si pro ně došla. :roll: Už toho mám dost. Jsem strašně unavená fyzicky a psychicky. Jsem v depresi.Prosím, prosím, že nejsem jediná? Ráno vstávám se staženým žaludkem. :roll:

My jsme měli letos OČR už 3 týdny. Týden já, dva manžel. Já si do toho dala ještě 14 dní nemocenské. Takže nejsi v tom sama. U nás to naštěstí vedení chápe, ví že nejsme doma jen tak, že nemocné dítě samotné doma nenecháme. A covid je bohužel covid - to byla většina nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
14.2.22 20:43
@topazio píše:
Průhledná rýma není nakažlivá.
Ale žlutá a zelená ano. Kašel samozřejmě také. V tomto tě chápu. Takto nemocné děti do školky nebo školy nepatří.

prosím přestaň papouškovat tenhle nesmysl. Podle barvy rýmy opravdu nakažlivost nepoznáš. A častěji bývá infekční čirá než zelená, kterou se sliznice čistí a jsou v nich mrtvé bct či viry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.2.22 20:44

@Bubla Bůčková naše pediatra ne, že by se vysloveně OČR bránila, ale je tak zahlcena, že děti s rýmou a obyčejným nachlazením k ní ani nemají chodit. Teprve až bude mít dítě horečku nebo jiná eskalace nemoci, tak máme přijít.

• Citovat
  • Upravit
9880
14.2.22 20:47

Tak já se nedivím, ani těm maminám.. Jako, ted byla karantén, a kamarádka takto už byla naštvaná, že byly asi 4 krát za sebou, kvůli,,, jenom rýmě a nakonec to rýma nebyla..
Ted možná bude doba lepší, ale co bylo ještě před měsícem, tak chápu, že lidi si dávala pozor i na lidi s rýmou.. Ne kvůli zdraví, ale kvůli šaškování, s trasováním a zase 5 dní doma a vše okolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.2.22 20:50
@Mango_Lassi píše:
@Bubla Bůčková naše pediatra ne, že by se vysloveně OČR bránila, ale je tak zahlcena, že děti s rýmou a obyčejným nachlazením k ní ani nemají chodit. Teprve až bude mít dítě horečku nebo jiná eskalace nemoci, tak máme přijít.

U nás stačí zavolat, při ukončení vůbec dítě vidět nechce. Podobně dospěla doktorka, tam jsem si telefonicky vyhuhlala neschopenku na pár dní a stalo mě to jednu návštěvu covid buňky a pak zavolání, že už je mi lépe. No při měsíci v kuse to chce trochu kreativity :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová