Jsem škrt ...

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
11.1.18 14:45

@Wani Ono v poslední době je to s těmi restauracemi trochu problém, kolikrát jdeme s manželem do vyhlášené restaurace a odcházíme s pocitem, že doma bych to jídlo uvařila výrazně lépe :nevim:

@Petruna21 Třeba pro mě je návštěva kadeřnice nebo kosmetiky utrpením, nesnáším když na mě někdo cizí sahá, a patlat si po obličeji šminky mě nebaví, takže já spíš nechápu jak za to někdo může dobrovolně utrácet a ke všemu takové hrozné sumy (víte kolik by za to bylo postrojů, výcvikových balónků nebo aportů :roll::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
11.1.18 14:46

@Evulina Tak když to manžel nevidí, u nás se o těchto věcech bavíme, můj muž má menší problém s nakupováním než já (já třeba přemýšlím nad šatami a on je vezme a odnese k pokladně :lol: ). Je fakt, že mně by jenom 4 boty nestačily, nosím do práce elegantní oblečení (i ve volném čase) a jedny lodičky jsou fakt málo a nehodí se ke všemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
11.1.18 14:49
@Heivka píše:
@Wani Ono v poslední době je to s těmi restauracemi trochu problém, kolikrát jdeme s manželem do vyhlášené restaurace a odcházíme s pocitem, že doma bych to jídlo uvařila výrazně lépe :nevim:@Petruna21 Třeba pro mě je návštěva kadeřnice nebo kosmetiky utrpením, nesnáším když na mě někdo cizí sahá, a patlat si po obličeji šminky mě nebaví, takže já spíš nechápu jak za to někdo může dobrovolně utrácet a ke všemu takové hrozné sumy (víte kolik by za to bylo postrojů, výcvikových balónků nebo aportů :roll: ) :mrgreen:

S tímhle problém nemám, když mi jídlo nechutná (tj. nechutná tak jak má), vracím :nevim: Ale to se mi stává velmi málo :think: Nj, tak já se taky ráda líčím, a když už se líčím, tak to chci kvalitní, navíc není nic horší než si koupit nekvalitní kosmetiku, co se ti po dvou hodinách na obličeji rozteče nebo zmizí :nevim: To samé kadeřník, barvím se a chci aby barva dlouho a hezky vydržela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.18 14:50
@Wani píše:
No to já mám taky drahé boty, ale i tak mě kvalitní boty většinou nestojí tolik (ale ony ty barefoot jsou asi obecně dražší :think: ). Hlavně se nebojím říct manželovi cenu :nevim:

Bohužel, kdybych mu řekla, že mlýnek stál 10.000,– Kč a boty 4800,– Kč, tak mě asi seřve anebo se mnou nebude pár dnů vůbec mluvit anebo obojí. Jsem srab :oops: :oops:
Měla jsem záchvěv, že budu naprosto upřímná a budu mu vše říkat, ale poté, co bylo kvůli všemu kvalitnějšímu doma dusno a za vlašák s rohlíkem jsem dostávala pochvalu, jsem bohuže zase spadla do stylu „co oči nevidí, co uši neslyší..“, ale je fakt, že mě to nebetyčně štve, že před ním mám tajnosti tohohle typu. Příjem manžela je průměrně 20.000,– Kč čistého měsíčně, můj, když sečtu rodičák, pronájem bytu, brigádu a starání se o pána na plenách, který nám po dohodě dává něco z důchodu, tak mám 18.000,– Kč čistého. Peníze máme společné, nerozdělujeme „tvoje“ a „moje“ peníze..On je prostě celkově šetřivě nastavený od své mámy, ona mi vyprávěla kolikrát, jak měli v dětství nouzi, jak uvařila kosti, obrala a musela z toho vymyslet oběd pro celou rodinu atd..muž byl schopen, než mě poznal, ušetřit měsíčně fakt hodně peněz, no defacto skoro vše. Bylo to dáno i tím, že bydlel ještě u rodičů, tak něco přispěl a to bylo vše, o co se staral a cca 15.000,– Kč měsíčně ukládal. Je fakt, že jen díky tomu jsme mohli postavit novostavbu a vzít si hypotéku jen 350.000,–!!! Takže já na něj rozhodně špínu neházím, naopak spíš přemýšlím o sobě, že se asi opravdu chovám často nevhodně a nezodpovědně a měla bych vystačit s levnějšími věcmi..ale když já mám fakt ráda kvalitu a ne levný šunty a chápu to nejen „spotřebně“, ale i tak, že nechci podporovat levnou práci v Číně, kde trpěj zaměstnanci v nelidských podmínkách atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 14:52
@Anonymní píše:
Není to zas tak, je mi líto vyhazovat peníze za zábavu. Taky si umím dopřát, jen se neumím jaksi úplně bavit… Je mi líto kupovat si jidlo v restauraci, když si ho doma udělám za polovic. Je mi líto jít na pivo, když se pokaždé řeší to samé, je mi líto utrácet za sminky, kaderniky apod…
Než ty hospody, bowlingy apod radši večer doma sedím a pracuji, momentálně se učím na státní překladatelskou zkoušku z němčiny, připravuji se na jeden kurz, který mi v mem oboru (business a finance) velmi pomůže…

Tak to mám i já ;) Prostě rozděluješ na zbytečné a potřebné, každý v tom pomyslném seznamu máme něco jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.1.18 14:52

@Evulina Co jsem přešla na Barefoot, tak se hrozně uvolnil botník, mám jedny na chladno do outdooru, jedny do města, jedny baleríny a dvoje five-fingers toť celé mé obutí, které kupodivu vydrží výrazně déle než boty z konfekce (tam jsem měla boty na jednu sezónu a dost, BF botky mi drží už třetí/čtvrtou sezónu a zatím to vypadá že vydrží i tu další). Naštěstí manželovi nevadí kolik ty boty stojí, spíš jsem ho za ty čtyři roky nalomila k tomu, že za rok, možná za dva se odhodlá to taky vyzkoušet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
11.1.18 14:57

@Evulina No tak já neříkám, že na něj házíš špínu :nevim: Já si taky kupuji kvalitní věci, s mým mužem jsme v tom zajedno. Pokud máš chorobného šetřílka, tak ho asi nikdy nezměníš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

@Wani Když ono to jídlo je dle všeobecných norem v „pořádku“ jen si kuchař dostatečně nepohrál s konzistencí, nevyvážil pořádně bylinky a podobně na jídlo jsem opravdu pinktlich. Samozřejmě když kupuju k obědu špagety v ZOO, tak je mi to jedno, hlavně že oběd tahat nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
@Heivka píše:
@Wani Ono v poslední době je to s těmi restauracemi trochu problém, kolikrát jdeme s manželem do vyhlášené restaurace a odcházíme s pocitem, že doma bych to jídlo uvařila výrazně lépe :nevim:@Petruna21 Třeba pro mě je návštěva kadeřnice nebo kosmetiky utrpením, nesnáším když na mě někdo cizí sahá, a patlat si po obličeji šminky mě nebaví, takže já spíš nechápu jak za to někdo může dobrovolně utrácet a ke všemu takové hrozné sumy (víte kolik by za to bylo postrojů, výcvikových balónků nebo aportů :roll: ) :mrgreen:

Tak já kadeřnictví taky moc nemusím, kdybych mohla, ušmiknu si vlasy doma, ale to by šlo, kdybych měla rovně střižené vlasy a ne stupňovitě sestříhané..dokopu se jednou za půl roku, nechám tam 600,– Kč a říkám si taky „proboha za co“..barvím se doma hennou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
11.1.18 14:59

@Heivka :lol: Tak když potřebuji sestříhat vlasy nebo zkrátit tak ke kadeřnici jdu jinak se barvim doma mám dost vlasu a dlouhé tak že 3000,– bych tam za barvení dala a to zas nechci :) ale šmínky proč né ujíždím na balzámech tak že sem si prostě musela koupit balzám na pusu Chupa Chups za 180,– a je maličký ale voní nádherně melounově :lol: :lol: to zato přeci stojí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
11.1.18 14:59
@Evulina píše:
Tak já kadeřnictví taky moc nemusím, kdybych mohla, ušmiknu si vlasy doma, ale to by šlo, kdybych měla rovně střižené vlasy a ne stupňovitě sestříhané..dokopu se jednou za půl roku, nechám tam 600,– Kč a říkám si taky „proboha za co“..barvím se doma hennou.

Tak za tu práci, ne :nevim: Ta kadeřnice platí nájem, vodu, platíš za její čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
11.1.18 15:01

@Evulina Já bych třeba nedokázala přítelovi lhát o ceně nebo mu to vůbec neříct :think: jen že my jsme s přítelem stejný on si taky rád kupuje různé věci do auta, motorku, pc apob a že jsou to kolikrát pálky :nevim: to je mu zase jebn* a musí to mít hned :lol: např. s motorkou jednoho dne ráno si usmyslil že by chtěl zas motorku začali jsme hledat ten den jsme pro ní jeli ještě do Prahy a stála 17 000,– holky mě omývali myslela jsem že zkolabuji za motorku tolik peněz radši si koupím boty :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.18 15:03
@Wani píše:
@Evulina No tak já neříkám, že na něj házíš špínu :nevim: Já si taky kupuji kvalitní věci, s mým mužem jsme v tom zajedno. Pokud máš chorobného šetřílka, tak ho asi nikdy nezměníš :nevim:

No myslela jsem tím, že si na něj stěžuju..a taky mi prostě připadá, že na něj „házím špínu“ tím, že mu to zatajuju..trápí mě to..a na druhou stranu ty levný čínský boty za 200,– Kč, v kterých se potí noha, stahujou prsty k sobě a vyrobil je nějaký chudák Číňan v 16-ti hodinové nepřetržité směně, nedokážu pro sebe a děti koupit.. :?
A pak ale když vidím, že když fakt jde do tuhýho, třeba s tím barákem atd. a on dokáže tolik našetřit a tudíž pak nemusíme brát milionovou hypotéku, tak jsem nakonec ráda, že takový je..resp. kdyby bral třeba padesát tisíc, tak bych jeho šetřivost asi fakt nechápala, ale s tou dvackou měsíčně to vlastně i chápu, to zas není nijak extra výplata :think: Řekla bych, že spíš má takovou možná trochu frustraci, že už nedokáže tolik ušetřit, jako dříve. On i bez bot a mlýnku provoz pětičlenné domácnosti + hospodářství něco stojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.1.18 15:05

@Evulina Já mám s barvami problém, ty na které nejsem alergická mi na vlasech (i ty permanentní) vydrží tak dvě umytí (používám jemný bio šampon) a konec, barva je dole, už sem se smířila, že budu ve 40 šedivá, hena mi nechytá vůbec, podle mojí kadeřnice je to daň za příliš kvalitní vlasy, dokonce dělala experiment, že mi odbarvila z mojí kaštanové barvy jeden pramen na úplný blond, nebo spíš chtěla, výsledek byl jemně nazrzlý pramen tak o půl odstínu světlejší než zbytek vlasů. (Teď si musím zvykat na novou kadeřnici, ta na kterou jsem byla zvyklá je na mateřské a doma se stříhat nechci, mám dlouhé vlasy a domácí stříhání dopadlo katastrofálně, tak musím 2-3× ročně trpět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.1.18 15:06
@Wani píše:
Tak za tu práci, ne :nevim: Ta kadeřnice platí nájem, vodu, platíš za její čas

Jo, máš pravdu no..já jen že tohle jsem právě taky slyšela jakože „za co“..když mě z vesnice jedna babka, co tady stříhá důchodce a chlapy, ostříhá za stovku..ale když jsem viděla, jak stříhá, neměla jsem k ní odvahu jít..O té kadeřnici a ceně ale muž ví, nemám odvahu mu říkat jen ty fakt vysoké ceny..jako za ty boty či mlýnek.. :oops: :oops: :oops:

Příspěvek upraven 11.01.18 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat