Jsem škrt ...
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@lucenka píše:
Tak já si líčení téměř nekupuj, u kadeřnice jsem byla naposledy v únoru a zanedbaně si nepřijdu
Tak ovšem neříkám že zrovna ty jseš zanedbaná ale určitě třeba s manželem, přítelem občas jdete do restaurace a nebo na pivo nebo někam prostě s přáteli pochybuji že by jste byli přeci jen doma
ale slečně (paní) je opravdu líto dát úplně za vše vždyť co z toho života bude mít? Napsala že radši bude sedět doma a učit se? Člověk přeci jednou za čas musí vypustit páru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ke kadeřnikovi nechodím, barvu mám tmavě hnědou a zastrihne mi je babičkaMalovatkasi koupím jednou za půl roku - moc se nemaluji, vydrží mi dlouho…
Když jsem měla narozeniny, připravila jsem kamarádům bohaté pohoštění a třeba před Vánoci u nás byli, koupila jsem svarak pro všechny, dala cukroví apod…
Tak i mě make-up vydrží dlouho, ale kupuji si kvalitní, takže to někdy dokáže být taky celkem pálka (navíc miluji rtěnky, lesky, lip-buttery, to taky umí být pálky
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna21 píše:
Tak ovšem neříkám že zrovna ty jseš zanedbaná ale určitě třeba s manželem, přítelem občas jdete do restaurace a nebo na pivo nebo někam prostě s přáteli pochybuji že by jste byli přeci jen domaale slečně (paní) je opravdu líto dát úplně za vše vždyť co z toho života bude mít? Napsala že radši bude sedět doma a učit se? Člověk přeci jednou za čas musí vypustit páru
No v jejím věku jsme chodili posedět do hospůdky tak 2× měsíčně, do restaurací jsme v jejím věku nechodili, neb jsme na to jako studenti neměli peníze. A popravdě, nijak mi to nechybělo.
- Citovat
- Upravit
@Wani píše:
No právě, můj muž tedy výborně vaří, je to jeho koníček, ale některá jídla se doma špatně dělají
Tak tak
já strašně ráda vařím a vymýšlím různé jídla ale kolikrát se mi prostě s tím vážně nechce patlat a bůhví co tak jdu a nechám si to udělat
a hlavně jak to vždy krásně vypadá
![]()
@Anonymní píše:
Ke kadeřnikovi nechodím, barvu mám tmavě hnědou a zastrihne mi je babičkaMalovatkasi koupím jednou za půl roku - moc se nemaluji, vydrží mi dlouho…
Když jsem měla narozeniny, připravila jsem kamarádům bohaté pohoštění a třeba před Vánoci u nás byli, koupila jsem svarak pro všechny, dala cukroví apod…
Šmínky si kupuji ale nemám jich hodně ale třeba si ráda koupím kvalitní řesenky nebo lesky na pusu
Make-up nepoužívám, pudr taky ne ale lesky a řasenky to můžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
No v jejím věku jsme chodili posedět do hospůdky tak 2× měsíčně, do restaurací jsme v jejím věku nechodili, neb jsme na to jako studenti neměli peníze. A popravdě, nijak mi to nechybělo.
Tak ona nestuduje, ale pracuje. Já i jako student chodila do restaurace na dobré jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Tak ovšem ale šli jste aspoň 2× měsíčně někam si sednout odreagovat se
ale slečna očividně ani jednou nebo dvakrát do měsíce nikam nejde
ale tak je to každého věc nikdo nemusí nikam chodit vůbec někdo zase musí být furt někdě je to různé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, za mě je to extrém. Já také ráda žiju s určitou finanční jistotou, splácím hypotéku, šetřím… Ale fakt si neumím představit, že bych si nezašla ani ke kadeřnici, či občas někam na oběd. Jo, doma si ho uděláš za polovinu, ale oběd v restauraci není jen o tom, že se najíš. Pro mě je to forma „zábavy“, příležitost s někým se potkat, popovídat. A z těch 200 Kč fakt nezbohatnu, ani nekrachnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Chci sem napsat svůj problém, neb začínám poslední dobou cítit, jak se vymykám “normálu”… Je mi 23, pracuji, práci i plat mám dobrý. 2 roky žiji s partnerem v domácnosti. Moje měsíční utrata za sebe samotnou činí 500-1000 - ale to maximálně Kč. Do toho počítám telefon, kafíčka, zábavu, oblečení. Je mi líto za cokoliv dát peníze. Jsem hezká holka, spousta lidi ocení můj styl oblékání, umím si nakoupit oblečení pěkně i levně, nebo si jednou za delší čas koupím něco dražšího… umím se namalovat i upravit. Nicméně, je mi líto vyhazovat peníze i za toto, hrozně se vždy přemlouvám, ze přeci jednou za čas si mohu udělat radost, jednou za čas mohu zajít s kamarády někam apod. Dnes už mi řekl i můj přítel, ze jsem poměrně extrém. Potkala jsem totiž dnes moji sestřenici, umělý rasy, nehty, hodně kouří a tak, a stěžovala si, jak žije v výplaty k výplatě. Načež já, že já si min 10 tisíc měsíčně odložím, teď začínám splácet krásný byt na hypotéku, ale stejně 8-10K měsíčně na stranu dám. Říkám si, zda jsem opravdu takový extrém, když denodenně přijdu z práce, umyji byt a pak si sednu a něco si studuji a defakto se nebavím…
Díky za názory.![]()
Tak z tebe bych kousek potřebovala. Já hodně ujíždím na přírodních kvalitních věcech - jídlo, kosmetika, výroba domácího kvalitního čehokoli, takže jsem si např. koupila mlýnek na obilí a ten stál desítku..a pak mívám výčitky, že jsem tolik utrácet nemusela a mouku si mohla dál kupovat hotovou atd., přičemž moje výčitky přiživuje bohatě můj muž, který mě právě má za dost utrácivou..Zas ale oblečení můžu mít pěkné sekáčové a vůbec mi to neva..
Jo a ještě barefoot boty..a ty taky teda něco stojí, jsou až nehorázně drahé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Tak z tebe bych kousek potřebovala. Já hodně ujíždím na přírodních kvalitních věcech - jídlo, kosmetika, výroba domácího kvalitního čehokoli, takže jsem si např. koupila mlýnek na obilí a ten stál desítku..a pak mívám výčitky, že jsem tolik utrácet nemusela a mouku si mohla dál kupovat hotovou atd., přičemž moje výčitky přiživuje bohatě můj muž, který mě právě má za dost utrácivou..Zas ale oblečení můžu mít pěkné sekáčové a vůbec mi to neva..
Jo a ještě barefoot boty..a ty taky teda něco stojí, jsou až nehorázně drahé
Tak ale ty investuješ do kvalitních věcí, které využijete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Tak ale ty investuješ do kvalitních věcí, které využijete
Jo, ale muž je docela šetřílek a bohužel radši koupí, hlavně co se týče potravin a běžných věcí levný šunt než kvalitu. Naopak ale, pokud se má kupovat nějaký přístroj nebo nástroj do hospodářství nebo domácnosti typu pluh, šroťák, pračka atd., tak tam jde i on po kvalitě, což jsem ráda.
A bohužel se přiznám, že některé ceny, co která věc stála, před ním radši neříkám, asi by se na mě pěkně utrhnul za zimní barefoot boty, které mě stály 4800,– Kč.. ![]()
On si koupí v Tescu za 250 Kč tenisky made in China a jede se dál.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Jo, ale muž je docela šetřílek a bohužel radši koupí, hlavně co se týče potravin a běžných věcí levný šunt než kvalitu. Naopak ale, pokud se má kupovat nějaký přístroj nebo nástroj do hospodářství nebo domácnosti typu pluh, šroťák, pračka atd., tak tam jde i on po kvalitě, což jsem ráda.
A bohužel se přiznám, že některé ceny, co která věc stála, před ním radši neříkám, asi by se na mě pěkně utrhnul za zimní barefoot boty, které mě stály 4800,– Kč..
On si koupí v Tescu za 250 Kč tenisky made in China a jede se dál..
Nj, asi nerozumí kvalitě jídla, ale zas si rád pochutná na tom, co vaříš a nakupuješ, ne
Dala jsi za jedny boty 4800?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Nj, asi nerozumí kvalitě jídla, ale zas si rád pochutná na tom, co vaříš a nakupuješ, neDala jsi za jedny boty 4800?
Tak taky mám boty pěkně drahé přítel má boty za 3800,– a já za 2600,– ale prostě jsou to kvalitní boty který vydrží neprošlápnou se
a už je máme cca 3 roky a pořád jsou jako nový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna21 píše:
Tak taky mám boty pěkně drahé přítel má boty za 3800,– a já za 2600,– ale prostě jsou to kvalitní boty který vydrží neprošlápnou sea už je máme cca 3 roky a pořád jsou jako nový
No to já mám taky drahé boty, ale i tak mě kvalitní boty většinou nestojí tolik (ale ony ty barefoot jsou asi obecně dražší
). Hlavně se nebojím říct manželovi cenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Nj, asi nerozumí kvalitě jídla, ale zas si rád pochutná na tom, co vaříš a nakupuješ, neDala jsi za jedny boty 4800?
No, ono je to složitější..maso, mléko, vejce, brambory, med a zeleninu máme své a co z toho uvařím, tak mu chutná. Ale třeba pečivo preferuje klasickou Šumavu a bílý rohlíky a my si s holkama pochutnáváme ale na celozrnných chlebech, koláčích, kaších apod., což on nejí..takže je to takové napůl no..
A ty boty..jo, jedny stály 4800,– Kč. Ony ceny BF obuvi jsou opravdu vysoké, ceny dětských začínají podle druhu někde na 700,– Kč a klidně mohou stát až skoro 3000,– Kč (hlavně zimní modely některých značek) a u dospěláckých je to právě ještě horší..
Muž v tomto směru nejede..V obchodě, kde jsem boty kupovala, jsem narazila asi na 3 celé rodiny, rodiče i děti na „stejné vlně“ a bylo mi docela líto, že já tam sama pokoutně kupuju boty tak, aby o tom muž radši nevěděl
A docela se za to stydím, že to před ním tajím, ale když to profláknu, tak je hodně naštvaný, že není Rotschield, aby jsme si mohly takhle vyskakovat. Ale jako rodinné finance co se týče běžných plateb měsíčně vedu já a většinou se povede, že ještě měsíčně něco málo ušetříme, tak bych to neviděla zas až tak zle..On je ale vychován maminkou, která je hodně šetřivá, tak to má asi i v povaze..ono na druhou stranu jsem ale i ráda, nad některými věcmi mě opravdu donutí přemýšlet a nakonec je nekoupím a pak si říkám, že bez nich taky dokážu žít. ![]()
Ale ty boty zimní jsem si teda neodpustila no ![]()
Děti obouvám BF taky..někdy se dají sehnat pěkné i po bazarech..ale je riziko, že si to člověk nemůže předem vyzkoušet a taky je to někdy hoňka, ty kvalitní a žádané jsou v cukuletu pryč. Zas ale se „vyčistí prostor“ od zbytečných tun bot v botnících..za tyhle pálky má člověk fakt jen jedny zimní, jedny jarní/podzimní a jedny letní, plus k tomu jedny holínky do nepohody. To samé je i u dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
No to já mám taky drahé boty, ale i tak mě kvalitní boty většinou nestojí tolik (ale ony ty barefoot jsou asi obecně dražší). Hlavně se nebojím říct manželovi cenu
Já zase prostě ujíždím na botech Nike Air Max
a různě provedené..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit