Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No právě. Zrovna teď jsem si brala Rennie, jak mě pálí žáha a je mi fakt zle
chce se mi hrozně zvracet ![]()
Bolí mě občas v podbřišku.
Nevím moc se v tom nezvyznám. Ale v době, kdy jsem měla dostat MS jsem špinila a měla jsem na toal. papíře takový hlen s malinkým množstvím krve - snad se neurazíte, když jsem to napsala takhle na rovinu, ale namám s kým si o tom popovídat, fakt v tom mám zmatek ![]()
Zrovna včera jsem se o tom bavila s manželem. Bylo by to hustý a s mojí hysterií bychom asi skončili v blázinci, ale chci ho. Chci miminko ![]()
To Janulika
Podle mých laických informací jsi asi opravdu těhotná. Pokud jsi ještě pořád nedostala normální MS, tak si udělej test. A pokud jsi ji dostala, tak si ho můžeš udělat taky.
Mě doktor odhadl termín zplození na 29.-30.8.06 a MS jsem dostala 2.9.06. První dva dny jsem špinila a pak se rozjela normálně, a přesto jsem byla těhotná. I když mi to zplození neodpovídá ani na ty správné plodné dny spíš neplodné, tak nevím.
Neboj se určitě to dobře dopadne. Držím palce
Ivule 6+0 tt
Ráda bych se zeptala, jestli můžu být těhotná, poradíte mi někdo? Budu moc vděčná.
4.-5.10. jsem měla ovulaci. 8.10. mě začaly bolet záda ( někde v bedrech), 10.10. mě začal tlak a píchání v podbřišku a když jsem šla na záchod, objevil se růžový výtok. Ten trval 3 dny a dnes už není téměř žádný. MS mám dostat 20.10. K tomu se mi objevilo nějaké nastydnutí, tak nevím, zda to může mít souvislost, nabo jestli se ve mně připravuje mimísek, kterého bychom si s přítelem strašně moc přáli. Snažíme se od května. Děkuju moc za všechny odpovědi. Jsem tu nová, tak moc nevím jak to tu funguje. ![]()
Janulika - v prvních třech měsících se může objevit špinění, ale i krvácení! Nemusí to nic znamenat, snaž se to moc nesledovat, i když já dělám to samé
. Musíš myslet pozitivně, to nejvíc miminku pomáhá!!!
Misinka - mohlo by to být těhu, ale někdy takové příznaky můžou být i u MS, ale špinění týden před MS většinou znamená zahnizďování mimíska! Kup si nejcitlivější test (má 10 jednotek) a může se dělat už 8.-10.den od oplodnění, ale pokud chceš mít jistotu, udělej si ho až den před a nebo v den MS. Někdy se tak brzo // neukážou a zbytečně by jsi byla smutná. Držím pěstičky!
Kati 9+2 tt
Kati -
Tak jsem teď dorazila domů a koukám, že mám vzkazík. Dnes jsem koupila testíky( pro jistotu 2
) V lékárně mi řekli, že jsou všechny stejně citlivé. Ten chlapík tedy asi vůbec neví která bije. Mám nějaký SERATEC DIAGNOSTIKA, ale je to až na 1. den po vynechání MS
To budu pěkně napnutá ještě týden.
Ahoj holky, konečně jsem se zase dostala na emimino.
Všem co objevili // strašně moc gratuluju ![]()
My už jsme se s manželem taky začali strašně těšit na novýho mimíska. Těhu už mám potvrzený jak z krve tak z UZG. Ale teď se strašně bojíme, abysme ho vůbec měli. V pondělí jsem začala krvácet a dr. to neviděl moc růžově, podle UZG je teda zatím vše O.K. Ale pořád špiním a někdy mi příde, že i trošičku krvavě. Snažím se být v klidu,ale nějak to nejde. Pořád čekám na to, že se krvácení rozjede a já o miminko přídu ![]()
Ještě navíc manžel v pondělí opět odjede na služebku na 14 dní a já budu doma opět sama. Takže strachu bude asi ještě víc ![]()
Všem držím palečky, ať máte těhu bezproblémový.
Ahoj holky!
Včera jsem začala trochu špinit, jako vždycky před MS, tak jsem si říkala, že jsem asi blázen, když mám všechny příznaky a na testu byla slabounká druhá /… No ale špinění skoro hned přestalo, tak jsem počkala do rána. Už BT mi napověděla, že je vše OK - 37,2 a test to jen potvrdil. Druhá / je už pěkná, tak jsem ráda. Horší je to s tím, že dnes jsem celé dopoledne problinkala a za celý den nebyla schopná nic sníst - jen tvarohového Míšu…
Takže si opravdu „užívám“ těhulkovství! ![]()
Papa, Leňula
Lucil - vím jaký máš strach, já krvácela před týdnem. Myslela jsem, že je konec světa
. Naštěstí se mimčo održelo. Týden jsem si poležela v nemocnici. Hlavně se snaž být v klidu. Moc na to nemysli (což nedokážu ani já
. Pokud mi to měl být potrat, tak stejně tomu nezabráníš, víš, že pomyšlení na to a čekání, jestli náhodou zase nezačneš krvácet je příšerné! Mám už za sebou jeden potrat, takže vím, o čem mluvím! Držím pěstičky, aby byl mimísek v pořádku.
Lenula - jestli máš jen špinění, to se může v prvních třech měsících objevit. Vím jak to dokáže ale vylekat.
Misinka - to ti bude ten týden pomalu utíkat, ale neboj, určitě se dočkáš!
Holky, já jsem už sice v 10tt, ale pořád mám strach a nemůžu se dočkat, až budu mít za sebou aspoň ten 12tt.
Musíme věřit, že budeme mít mimísky v pořádku!
Kati + Prcek
Ahoj holky. Tak jsem myslela, že bych mohla být těhulka, ale vypadá to, že to asi nedopadne
. Měla bych to dostat 20.10. Místo toho jsem už od 10.10. měla růžový výtok. Jenže včera už to bylo červenější
Měřila jsem si BT, ta byla 37,2 37,2 37,3 a dnes už jen 37
Jako by ze mě to vajíčko vyšlo, nebo jsem to dostala v úplně jiné podobě než jindy a ještě o deset dní dříve, nebo by to mohlo být nějaké onemocnění…
Fakt vůbec nevím a jsem z toho celkem zoufalá ![]()
Ale všechno má svůj čas. Mějte krásný den a těhulkovství zdar ![]()
Zdraví vás misinka ![]()
Kati - přeju ti, aby mimísek byl v pořádku ale myslím si, že bude. Buď v klídečku, užívej si pohody jak můžeš, udělej si vždy večer příjemnou chviličku a mysli pozitivně
Držím palečky, aby těhu. bylo bez komplikací a mimísek rostl jako z vody a dostával mamku do pohody ![]()
KATI, taky moc držím palečky, ať je vše v pořádku!!! Četla jsem si začátek diskuze Červen 2006… ![]()
To Lenula
Z tvého příspěvku si živě připomínám svůj vlastní z minulého týdne. Taky // a ranní nevolnosti, ty bych ale raději vynechala i když to asi k tomu těhotenství patří.
Jinak ahojte, tak už je konečně pondělí a můžu napsat z práce. No já i očekávaný prcek jsme zatím v pohodě. Jen ty ranní nevolnosti by mohli už polevit, a to jsme teprve na začátku.
Na mimiska se těšíme oba i s manželem, jen už teď z něj začínám šedivět.Manžel má obavy zda bude správný otec, neví jak vychovávat - jako bych já měla na výchovu patent. Snad se to časem upraví. Mám taky hrozné pochybnosti jak a jestli to všechno zvládnem v pohodě. Taky mě sžírá nejistota, jestli to maličké bude zdravé a budeme schopni mu zabezpečit život po všech stránkách. Prostě jsme se z radostného plánování mimíska dostali po jeho početí do sféry obav a starostí. Myslím si ale, že je to snad normální a běžné.
No nic zatím budu končit, mějte se pěkně
Ivule 6+3tt
Misinka - moc bych ti přála, aby to neznamenalo MS, snad to bude jen špinění a přestane to. Chápu tvůj strach a obavy, taky jsem každou MS strašně těžce nesla! Posíláme pohlazeníčko!
Lenula - no jo, to jsem v Červňátkům 2006 patřila, ale bohužel, matka příroda rozhodla jinak. Snad teď už to bude jiné!
Ivule - vždyť na výchovu máte ještě čas
, hlavně si to hezky užívejte a moc nad tím nepřemýšlejte to všechno přijde samo!
Holky, moc díky za přání, aby byl mimísek v pořádku. Na kontrolu jdu až ve čtvrtek, tak snad na mě bude z utz mávat ![]()
Přeji vám krásný den! Kati
Kati- Tak si říkám, že jsi takové sluníčko. Myslím,že to MS je, ale stejně si pro jistotu udělám ,v normální době mé MS ,testík. No tak budu doufat dál. Začala jsem si také měřit pořádně BT, abych se lépe znala ![]()