Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kati-Ve čtvrtek dej vědět, jak vám dopadla kontrola ( jestli mává
,prťous)
To Kati,
určitě napiš jak jste u doktora dopadli. My jdeme zítra na endokrinologii, kvůly štítné žlázy, tak uvidím co mi doktor sdělí. Absolutně nevím co mě čeká, teda vím, že budu baštit prášky ve velkém, aby měl mimísek dost vitamínů i hormonů.
P.S. Nevíte někdo, jak si můžu naistalovat metřík? Zkoušela jsem to, ale nevím jak jej mám dostat k sobě do počítače, neboť má angličtina není co bývala. Díky
Ivule
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat jestli je možné, abych byla těhotná, když… MS jsem měla dostat v neděli. Teplotu jsem v sobotu a v neděli měla 37. V sobotu jsem měla hrozný nával tepla a sleduji na sobě změny, ale… včera 36,9 a dnes 36,7. Je možné, abych byla v tom? Poraďte prosím. Stalo se to některé? Už jednou jsem takhle potratila-nejspíš
(2 dny jsem špinila pak křeč a bylo po naději). Děkuju
Ahoj, je možné, že jsi v tom, kolikátý den jsi DPO? Pokud jsi 14 a víc, tak udělej testík, to bude nejlepší řešení. Četla jsem tady v diskuzích, že teplota „těhotenská“ může být i klidně 36,6, takže na teplotu nehleď. Raději nad tím moc nepřemýšlej, určitě se to jednou podaří.
Ahoj holky, tak už to budeme zkoušet 9tý měsíc, už tomu nevěřím, že by to mohlo vyjít. Říkám si, že by to byla blbost, kdyby to náhodou vyšlo, tak nad tím už nepřemýšlím. Dneska jsem 5DPO a teplota 37,1. Když to nevyjde ani tento měsíc, tak pak ještě dva a konečně mě doktor proklepne pořádně
a co vy? Jak se vede?
Luterární fáze mi normálně trvá 10 dní (není to moc krátké?)občas se vyskytne nějaká výchylka, ale to je spíš výjimečně. Dneska to je 12 DPO. CHtěla jsem se testovat o víkendu.
Četla jsem, že umístění „mimi“ v děloze trvá tak 6-8 dnů, pak se začíná tvořit HCG. Jedna kolegyně tady testovala už 12 DPO a vyšel ji slabý proužek, kup si citlivý test a můžeš zkusit i dneska. 10 dnů je ideální doba na to, aby se stačil mimisek umístit, takže uvidíš.
takže teplota fakt není rozhodující? Jinak před ovulaci mám běžně teplotu 36,4 a těsně před 36,2-3.
a ještě. Jednou jsem se v lékárně ptala po citlivějším testu a tvrdili mi, že všechny mají stejnou citlivost, tak nevím
to bych byla fakt ráda. Uvidím dneska. Moc si mimi přejeme. Břicho mě nebolí na MS ani nešpiním, akorát mám trochu výtok,který mám normálně po OVU
Mimochodem, výtok je tady předzvěstí těhotenství
. My si taky mimi přejeme, ale bohužel už to bude 9tý měsíc a nic. Vždycky dostanu křeče a je to jasné, teplotu sice mám 36,9, ale prostě to dostanu. Ale někdy to vyjít musí. ![]()
my zkoušíme půl roku. Někdy jsem necítila vůbec nic. Jednou mě bolelo břicho hned druhý den po Ovu a jednou jak jsem psala. Dva dny špinění křeč a bylo to. Doktor mi dělal i UTZ a řekl, že teď už nic nezjistí.
Já cítím ovulaci, to jo, ale pak už nic necítím, jak některé holky píší, že je bolelo břicho jako kdyby měli menstruaci, to ne. Mě akorát někdy bolí prsa, minulý měsíc to bylo hrozný, už od ovu jsem je měla nateklé a hodně bolestivé. Tento měsíc jsou zatím v klidu a doufám, že tak zůstanou
přju hodně štěstí
při prvním mě hodně bolelo břicho. Teď se mi špatně dýchá a málo spím (jinak hrozně ráda spím).
Určitě je to individuální, co platí pro jednu neplatí pro druhé.