Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
vím, že podobných diskuzí je tu plno ale jak jsem je všechny pročítala, tak jsem se v nich nenašla.
Miminko neplánuji, takže nějakou ovulaci nepočítám. Poslední sex jsem měla 11.10. Beru pravidelně HA, tak jsem tomu nevěnovala pozornost, až do teď. Už týden pozoruji, že se mi zvětšila prsa - bez bolesti. Jen v levém prsu mě občas píchne. Sladké jsem nikdy moc nemusela a teď sním najednou tabulku čokolády a šest koblih
S tím, že mám hrozně nafouklé břicho ihned po každém jídle a je tvrdé. A pořád jím, pořád mám hlad
Jindy bych to přisuzovala MS, jenže tohle trvá týden. Prášek jsem vynechala totiž až teď ve čtvrtek. Ihned druhý den slabé krvácení s tím, že zase ihned přestalo (to se mi nestává). No a díky pauze jsem to měla dostat dnes v noci ale nic. Ráno mě bolelo břicho a vaječníky jako při MS, tak jsem si vzala tampon. Jenže byl na něm jen takový růžový hlen, nic víc a bolest mám stejnou, občas píchne v pravém vaječníku. Dnes jsem si dělala test a nic
Asi je na test moc brzo, co myslíte? Jde mi o to, že beru HA a k tomu ještě nějaké prašky - tak abych miminku kdyžtak neublížila. Prášky brát musím, nemůžu je jen tak vysadit.
Záleží jaké prášky beres. Ale pokud je bereš už dlouho, tak by se s HA nejspid tlouct neměly…
Podle MS by už test mel ukázat graviditu, neni to ale vždy. Jestli od včerejška neberes HA tak do oar dni by MS mela prijit. Dle tvých priznaku bych já byla těhotná každý měsíc
jestli ovsem chces jistotu, zajdu na gyndu… ![]()
@mamina89 píše:
Záleží jaké prášky beres. Ale pokud je bereš už dlouho, tak by se s HA nejspid tlouct neměly…Podle MS by už test mel ukázat graviditu, neni to ale vždy. Jestli od včerejška neberes HA tak do oar dni by MS mela prijit. Dle tvých priznaku bych já byla těhotná každý měsíc
jestli ovsem chces jistotu, zajdu na gyndu…
Já právě tohle před MS nikdy nemám
Ani kolikrát nevím, že to mám.
Tak jestli beres HA, tak ovulaci nemáš, princip ha je blokace ovulace. No a jestli poslední sex byl 11. a ty jsi zapomněla prášek 20, tak to na těhotenství nevypadá. Spíš psychika, ta je mocná čarodějka. Já i kolikrát při braní HA měla „zpoždění“ 1-2 dny. Někdy se stane, že ms nedojde vůbec při ha a těhotná nejsi.
Tělo se mění, opravdu nemusíš mít celý život bezbolestnou menstruaci nebo přesnou jako hodinky. I s HA se může stát, že nedorazí nebo se opozdí.
Test bych zkusila za dva dny nejdříve.
A ja dlouho ta tva pojidavost trva? Ja si myslim ze bys mela test uz pozitivni. Ale ze se ti zvetsily prsa jen tak. To byt tehotna muzes.
pozoruj kazdodenni zmeny
@myskalucka píše:
Tak jestli beres HA, tak ovulaci nemáš, princip ha je blokace ovulace. No a jestli poslední sex byl 11. a ty jsi zapomněla prášek 20, tak to na těhotenství nevypadá. Spíš psychika, ta je mocná čarodějka. Já i kolikrát při braní HA měla „zpoždění“ 1-2 dny. Někdy se stane, že ms nedojde vůbec při ha a těhotná nejsi.
To je pravda to se mi stalo taky nekolikrat. Tehotenstvi to byt nemusi.
@letníček píše:
A ja dlouho ta tva pojidavost trva? Ja si myslim ze bys mela test uz pozitivni. Ale ze se ti zvetsily prsa jen tak. To byt tehotna muzes.pozoruj kazdodenni zmeny
Trvá to týden
@kopretina90 píše:
Trvá to týden
Teprve tyden. Tak to pozoruj. Jestli to bude trvat dalsi dva tydny a prijde unava, citlivost prsou, zizen, bolesti hlavy, zvysena sekrece obcas na neco chut i nechut tak jsi v tom. Ale je moc brzo. Vyckej.
@kopretina90 : tak většinou po 14 dnech od styku už je něco na testu vidět, takže pokud je negativní, tak bych moc na těhotenství nesazela. Zkus test ještě v příštích dnech ( tak za 2-4 dny ), pokud ms nepřijde, tak i v den prvního prášku z platicka a pokud bude negativní, tak těhotná nejsi a pokračovala bych dal v brání ( u moji ha je psané, že až po druhé vynechané ms k dr ). Mě teda ms vzdy dorazila, ale známe čas od času ms vynechá ( tak 1 do roka až roka a půl, při braní ha ) a těhotná zatím nikdy nebyla.
@myskalucka píše:
@kopretina90 : tak většinou po 14 dnech od styku už je něco na testu vidět, takže pokud je negativní, tak bych moc na těhotenství nesazela. Zkus test ještě v příštích dnech ( tak za 2-4 dny ), pokud ms nepřijde, tak i v den prvního prášku z platicka a pokud bude negativní, tak těhotná nejsi a pokračovala bych dal v brání ( u moji ha je psané, že až po druhé vynechané ms k dr ). Mě teda ms vzdy dorazila, ale známe čas od času ms vynechá ( tak 1 do roka až roka a půl, při braní ha ) a těhotná zatím nikdy nebyla.
To zas tak nenj vzdycky pravda ja mam dve deti a pri kazde jsem mela test negativni u v 5tydnu. Me vzdy tehotenstvi potvrdila doktorka ultrazvukem. Test mi vysel pozitivni az kdyz jsem byla v 6tydnu a to se slabou carkou. Az v 8tydnu jsem mela viditelnou carku. Takze ja na testy moc nedavam.
Poslední tři dny chodím na WC tak 30× za den. Šla jsem tedy dnes k doktorovi. Řekl mi, že je sice brzo ale na těhotenství to nevypadá. Vzal mi moč a žadná infekce ani zánět. Řekl, že to nic nebude a napsal mi antibiotika a řekl, že mámbrát dál HA. Ani krev mi na mou žádost nevzal.. Nemám MS, ani žádný výtok - jen cítím mokro. Tak hlavně, že nevím co mi je ale napsal mi antibiotika ![]()
@kopretina90 píše:
Poslední tři dny chodím na WC tak 30× za den. Šla jsem tedy dnes k doktorovi. Řekl mi, že je sice brzo ale na těhotenství to nevypadá. Vzal mi moč a žadná infekce ani zánět. Řekl, že to nic nebude a napsal mi antibiotika a řekl, že mámbrát dál HA. Ani krev mi na mou žádost nevzal.. Nemám MS, ani žádný výtok - jen cítím mokro. Tak hlavně, že nevím co mi je ale napsal mi antibiotika
Tohle tak u doktoru miluju no. Sami nevedi co nam je ale napisou antibiotika. Sama pakarna ty vady.ja mam taky velky mokro spise vytoky no posledni dva tydny cca. A na malou chodi taky nekolikrat za den i za noc. Tuhle noc jsem byla 4× a byla jsem dost nastvana ze se nevyspim, furt ziznim, piju snd 3litry denne. Citliva prsa mam jak svine. Jen se pritel dotkne bradavek a ja nadavam at dava pozor ze me bolej ze jsou nejaky citlivy. Hned mi sahne na bricho a rekne no jo citim ho tam. Zadarilo se. On uplne veri ze cekame malicky. Ja si nejsem jista a furt cekam test si chci udela pristj tyden az. Taky pockej no. Doktori nikdy nic nevedej. Na co jsou ty antibiotika vubec?
@letníček No prý jsou na ty bolesti v podbříšku a na vaječníkách, taky na to čůrání. Nemám žádnou infekci ani zánět ale antibiotika mi dá, to je děs. Nejvíc mě naštval tím, že mi prostě odmítnul vzít krev.
@kopretina90 píše:
@letníček No prý jsou na ty bolesti v podbříšku a na vaječníkách, taky na to čůrání. Nemám žádnou infekci ani zánět ale antibiotika mi dá, to je děs. Nejvíc mě naštval tím, že mi prostě odmítnul vzít krev.
To by nastvalo i me. Debilni doktor ![]()