Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Muj syn diagnozu jeste nema, cekame. Ale asi neco bude. Jsem z toho nestastna, chapu, jak ti je. Promluvila bych s rodici a snazila se zustat u nich. Je to alespon pomoc, pripadne maji zahradu, jsou to dalsi 2 lidi. Kdyz se odstahujes, budes sice treba sama, ale zase ti budou nadavat sousedi a sama budes na vsechno. Tak si to promysli. Drzim palce.
Pomoc by to byla, pokud by byli rodiče normální. V tomto případě ale nejsou, jsou spíš spouštěčem většiny problémů. V takové situaci je stěhování tou nejlepší volbou.
Izy přeju ať brzo klapne ten nájem! Proč ti do toho mluví rodiče?! Už to probůh stopni! nebo ty do práce a babička hlídat? Co finance?
@Melodie91 Dojíždí kam nám dceřina psychoterapeutka a matka se snaží pokaždé u ní o to, aby ji litovala. Samozřejmě, ona přijela za dítětem, ne za matkou. Takže je matka pak naštvaná a zavře se ublíženě celý den v ložnici.
Přičemž tuplem nebude hlídat.
Otec dítěte se nezajímá a ani řádně neplatí alimenty.
Kéž by mi to klaplo do zimy…
Jezdi k vam Rana pece od Aply (dnes Nautis)? Mne to sveho casu zachranilo pred blazincem… Boze, jak ja te chapu
Zazivala jsem to same, co pises, jen jsem mela manzela, se kterym se to prave kvuli tomu vsemu rozpadavalo. Navic moje matka bydlela u nas (a my v najmu), svoje bydleni nemela. Vsem se dobre radilo “ja bych ji vyhodila”, “ja bych ji prinutila at aspon pomaha s ditetem” atd. V realu nic s tim nenadelate. Mela jsem pocit, ze jsem jak skakajici pingpongovy micek v krabicce, porad jsem narazela na zed… Pokud mas nejakou moznost, odstehuj se. Jednoduche to nebude, ale dite bude o neco klidnejsi a zacne lip fungovat. Uvedom si, ze dcera nikde nema pevnou pudu pod nohama, ma to mnohem tezsi nez vy vsichni dohromady (a to ti take casem dojde, uvidis to sama, jak bude starsi). Mysli na ni a vys** se na rodice. Prestan je dokola resit, nema to cenu, tam nic nezmenis ![]()