Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, neuškodilo by zpracovat na psanem projevu. Čárky, tečky, nová věta. A z jakého důvodu té nechtějí pustit?
@Anonymní píše:
Mám přítelkyni chceme bývat přes školu spolu je nám oběma 17 let za par měsíců 18 let jenže mě drží rodiče doma a nechtějí me pustit sni pomáhám jen doma a na ni mam hrozně málo času chci mít více času na ni nevím co mám dělat
Poraďte mi
Treba proto, že ji znají?
Možná tě chrání.
O víkendu máme být spolu což se mi zdá málo když máme roční vztah, a když se jich zeptám jestli bych mohl spát u přítelkyně tak řeknou že ne že to prostě nechtějí, snažím se jim co nejvíc pomoct co to jde jenže mi přijde že mi to dělají naschvál že nechtějí abychom byly spolu, a už i přítelkyně říkala že tohle není normální aby se tak chovali.
@Liška2014 píše:
Treba proto, že ji znají?Možná tě chrání.
Doma je všechno na mě musím pomoct jak venku tak i doma vyzvednout brachu ze školky. Přítelkyně je hrozně hodná a všichni z rodiny říkají že je hrozně fajn že jsem si našel konečně normální přítelkyní.
@Hrod škola zodpovědnosti. Na straně druhé, klobouk dolů, že se skoro v 18 ti ptáš rodičů.
Mají strach. Že otěhotní. Třeba.
Doveď ji častěji k vám, ať ji rodiče poznají. Vyzvedávejte brášku spolu..
Ukažte, že jste zodpovědní.
Ale to bohužel musí chtít i ona ![]()
A zkoušel sis s nimi bez hysterie a někaých přepjatých emocí promluvit o tom, proč to nechtějí? Typicky to bývá strach nebo nechtějí, abys u ní doma přes týden obtěžoval
Jinak obvykle bývá nejlepším řešením žít za své ve svém
@Liška2014 píše:
@Hrod škola zodpovědnosti. Na straně druhé, klobouk dolů, že se skoro v 18 ti ptáš rodičů.Mají strach. Že otěhotní. Třeba.
Doveď ji častěji k vám, ať ji rodiče poznají. Vyzvedávejte brášku spolu..
Ukažte, že jste zodpovědní.
Ale to bohužel musí chtít i ona
Děkuji za radu, s přítelkyní jsem byl doma několikrát a bylo to všechno v pořádku ale, myslíme si s přítelkyní že se oba přetvařují chci prostě aby se o mě už tak moc nezajímali
@Pruhovaný_mýval píše:
A zkoušel sis s nimi bez hysterie a někaých přepjatých emocí promluvit o tom, proč to nechtějí? Typicky to bývá strach nebo nechtějí, abys u ní doma přes týden obtěžovalJinak obvykle bývá nejlepším řešením žít za své ve svém
Ano chceme se přestěhovat stěhovat v 18 letech jenže ja dodělávám školu a řekly že až dokončím školu což si myslím že mi nebudou moct bránit když budu plnoletý.
@Hrod No, budou ti moct bránit, dokud budeš žít za jejich peníze pod jejich střechou. Ale ty by ses měl zaměřit na to proč tě nechtějí. Ono to totiž asi nebude jen tak z plezíru, ale mají nějaký důvod. Jseš v podstatě dospělej člověk, takže by sis měl být schopen o problému promluvit, obhájit si svoje stanovisko a navrhnout funkční řešení. Otázkou je pak, co na to přijímač, ale hlavě se neurážet a nedupat nožičkou, to obvykle vede ke zpřísnění režimu.
Přítelkyně u nás spí každý víkend. Rodice s tim souhlasí a sami říkají at u nás bývá přes vikend, jenomže ze zacatku našeho vztahu to bylo tak ze já jsem byl jeden vikend u nich a ona ten dalsi vikend zase u nas a takhle to slo na preskacku a bylo to hrozne fajn. Zaroven jeji mamka chce aby jsme byvaly občas u nich.. coz samozdrejme chci a vzdy kdyz se zeptam rodičů že tenhle vikend bych chtel být u nich, řeknou hnusně že at si jedu ale že musim byt v nedeli do 7 doma.. Dlouho uz jsme u pritelkyne nebyli.. a kdyz mi pritelkyne chtela udelat prekvapeni ( treba objednat a koupit hotel ze soboty na nedeli na naše výročí) s tím že jsem to rodicum rikal tyden dopředu, ze si v ten musim udelat cas bez toho aniž bych musel byt doma. Ze zacatku s tim neměli problem a jak byl uz patek tak mi rekli at si na sobotu nic neplanuju ze budu pomahat doma (s běžnými věcmi) a kdyz jsem jim rikal že v ten den nemuzu, tak mi rekli že si to udelam priste a hned po me zvyšovali hlas a celkově se jim bojím rict svuj nazor, protoze vzdy na to mají odpoved a argumentují vsechno hned… navic mi rekli ze mi zakážou pritelkyni…
uz jsem uplne v koncích
a vsadím se že i kdyz nám bude za tři mesice 18 s přítelkyní a budeme se chtit odstěhovat.. tak me rodice nepusti a reknou az dodělám stredni…
@Hrod píše:
Přítelkyně u nás spí každý víkend. Rodice s tim souhlasí a sami říkají at u nás bývá přes vikend, jenomže ze zacatku našeho vztahu to bylo tak ze já jsem byl jeden vikend u nich a ona ten dalsi vikend zase u nas a takhle to slo na preskacku a bylo to hrozne fajn. Zaroven jeji mamka chce aby jsme byvaly občas u nich.. coz samozdrejme chci a vzdy kdyz se zeptam rodičů že tenhle vikend bych chtel být u nich, řeknou hnusně že at si jedu ale že musim byt v nedeli do 7 doma.. Dlouho uz jsme u pritelkyne nebyli.. a kdyz mi pritelkyne chtela udelat prekvapeni ( treba objednat a koupit hotel ze soboty na nedeli na naše výročí) s tím že jsem to rodicum rikal tyden dopředu, ze si v ten musim udelat cas bez toho aniž bych musel byt doma. Ze zacatku s tim neměli problem a jak byl uz patek tak mi rekli at si na sobotu nic neplanuju ze budu pomahat doma (s běžnými věcmi) a kdyz jsem jim rikal že v ten den nemuzu, tak mi rekli že si to udelam priste a hned po me zvyšovali hlas a celkově se jim bojím rict svuj nazor, protoze vzdy na to mají odpoved a argumentují vsechno hned… navic mi rekli ze mi zakážou pritelkyni…uz jsem uplne v koncích
a vsadím se že i kdyz nám bude za tři mesice 18 s přítelkyní a budeme se chtit odstěhovat.. tak me rodice nepusti a reknou az dodělám stredni…
Bránit ti nemůžou, ale zvaž to, kdo tě bude živit když ještě chodíš do školy? Nebylo by lepší to prostě všechno nějak vydržet, v klidu dodělat školu, najít si práci a až pak myslet na stěhování? Přítelkyně u vás být může, tak to tak strašný snad není ![]()
@Hrod píše:
Přítelkyně u nás spí každý víkend. Rodice s tim souhlasí a sami říkají at u nás bývá přes vikend, jenomže ze zacatku našeho vztahu to bylo tak ze já jsem byl jeden vikend u nich a ona ten dalsi vikend zase u nas a takhle to slo na preskacku a bylo to hrozne fajn. Zaroven jeji mamka chce aby jsme byvaly občas u nich.. coz samozdrejme chci a vzdy kdyz se zeptam rodičů že tenhle vikend bych chtel být u nich, řeknou hnusně že at si jedu ale že musim byt v nedeli do 7 doma.. Dlouho uz jsme u pritelkyne nebyli.. a kdyz mi pritelkyne chtela udelat prekvapeni ( treba objednat a koupit hotel ze soboty na nedeli na naše výročí) s tím že jsem to rodicum rikal tyden dopředu, ze si v ten musim udelat cas bez toho aniž bych musel byt doma. Ze zacatku s tim neměli problem a jak byl uz patek tak mi rekli at si na sobotu nic neplanuju ze budu pomahat doma (s běžnými věcmi) a kdyz jsem jim rikal že v ten den nemuzu, tak mi rekli že si to udelam priste a hned po me zvyšovali hlas a celkově se jim bojím rict svuj nazor, protoze vzdy na to mají odpoved a argumentují vsechno hned… navic mi rekli ze mi zakážou pritelkyni…uz jsem uplne v koncích
Dodělej tu střední, začni pracovat a postav se na vlastní nohy. Pak už budeš opravdu dospělý a rodiče ti těžko budou diktovat život. Zatím jsi na nich existenčně závislý (a plnoletý taky ještě nejsi).
Mám přítelkyni chceme bývat přes školu spolu je nám oběma 17 let za par měsíců 18 let jenže mě drží rodiče doma a nechtějí me pustit sni pomáhám jen doma a na ni mam hrozně málo času chci mít více času na ni nevím co mám dělat
Poraďte mi