Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Příznaky mohou vymizet a zase se vracet, je to normální. Stejně tak bohužel mohou příznaky přetrvávat a plod se nevyvíjet. Mysli pozitivně, nic jiného ti nezbyde. Také jsem si tím nedávno prošla, tou nejistotou. Rychle toto nejisté období odezní a už se nebudeš tolik obávat.
Ahoj, moc se pozoruješ. Hoď se do klidu, těhotenství si ještě „vychutnáš“ neboj
Hlavně ten konec stojí za to
Teď jsi na začátku, ztráta příznaků nic neznamená. ![]()
Je tu o tom již mnoho diskusi..příznaky se objevují a mizí..někomu vymizí celkem brzy, jiného trapi ještě v druhém trimestru..užívej si že ti teď není blbě protože zítra to může být zase jinak…
Přítomnost či nepřítomnost příznaků a jejich intenzita nic nevypovídá o prosperitě těhotenství…nemusí ti být vůbec nic a přesto bude těhotenství naprosto vporadku, naopak můžeš mít nateklý prsa a každé ráno zvracet a přesto bude těhotenství zamlkle…
Na tohle téma je tu milion diskuzí, muselo Ti to vyjet.. Je to naprosto normální a těžce individuální.
To je běžná věc. Je tady o tom asi tisíc debat
Tak pohledej.
@Pitřice ano, asi se moc sleduji
. 8 let se snažíme, několik ZT, vždy v tomto 9/10 tt, asi 7. IVF.
Ale opravdu se moc snažím být v klidu. Teď bych i řekla, že jsem nejvíc co jsem kdy byla. Ale strach tam i přesto je, ten se nedá zcela odbourat ![]()
@kavenka jojo vím, některé jsem četla, ano, asi se moc sleduji
. 8 let se snažíme, několik ZT, vždy v tomto 9/10 tt, asi 7. IVF.
Ale opravdu se moc snažím být v klidu. Teď bych i řekla, že jsem nejvíc co jsem kdy byla. Ale strach tam i přesto je, ten se nedá zcela odbourat ![]()
I přesto jsem se zkusila zeptat.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
je to běžné, plod se napojí na placentu a už tolik nezatěžuje maminku. Teď příjde super období, zhruba do lámání se 2 a 3 trimestru, kdy už začnou táhnout vazy. Užívej krásné období ![]()
To už se budeš teď stresovat pořád ![]()
Nejdřív jestli je srdíčko, aby dobře vyšel screening a pak budeš čekat na pohyby atd
Já to znám, ale stejně to neovlivníš.
To jsem si prostě vždycky v duchu řekla, že to nemůžu ovlivnit.
A pohledej si ty diskuse, protože ztrátu příznaků zažila skoro každá těhotná. Třeba tě to trochu uklidní.
Strach už ted bude furt
zda bude srdíčko, zda máš pohyby, zda je dobře otočené, zda zvládnete oba porod, zva budeš mít mléko, zda bude hezky sát, zda bude mít prdíky, zda bude hezky zvládat očkování
Já mám ted děti 8 a 10 let a strach tam je stále
a nemyslím si, že někdy přejde ![]()
@chs.jasmin tak daleko nepřemýšlím
jelikož se mi za 8 let nepodařilo dostat se úspěšně do 11tt. Řeším co je teď.(Ale jasně chápu, že každý rodič má o své dítě stále strach).
Priznaky mi prichazely a odchazely, nic to neznamenalo.
![]()
Zakladatelko, založila jsem skupinu pro aktuálně těhotné, které mají předcházející špatné zkušenosti…nechceš se přidat? Jmenuje se to Porod 03/2026: Těhot po špatné zkušenosti(potrat 2 trim a dál)TP1-6/25. Je to myšleno i pro holky po opakovaných potratech…akorát to neprošlo kvůli moc dlouhému názvu.
Ahoj, jsem cca 9+4tt a nyní už asi týden od neděle 10.8. necítím žádné příznaky, přitom do té doby jsem měla: nadýmání, nafouklé břicho, nateklá a bolavá prsa a bradavky, lehké nevolnosti apod. Nyní nic, na UZ jsem byla ve středu 13.8. a vše bylo v pořádku, ale i tak mám obavy zda to neznamená něco špatnýho. Děkuji za rady a názory jak jste to měly vy a zda to i tak bylo vše ok? Potřebuji asi trochu uklidnit