Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My tohle neřešíme, to by zkusila jednou a chytla by facana přes celou hubu. Domluvy nepomáhají, bít jí nechceš, tak si to holt nechej líbit ![]()
No a co jí třeba zakážete? Je to něco, co ji opravdu zamrzí? Fyzické tresty bych taky nevolila. U našich dětí z rodiny vždycky nejspolehlivěji zabral zákaz jakékoli elektroniky.
Táta ji vymezil mantinely. Zřejmě ty tělesné tresty jsou spíš výchovného charakteru a nejedná se o týrání. Ty ses dala jinou cestou, ta ale nefunguje. Nezbývá než se s tím buď smířit anebo zkusit jiný způsob výchovy.
Proč jí toleruješ drzé chování a odmlouvání? To by si přece takovýhle smrádě k mámě nemělo dovolit
.
@Magical-eyes píše:
Táta ji vymezil mantinely. Zřejmě ty tělesné tresty jsou spíš výchovného charakteru a nejedná se o týrání. Ty ses dala jinou cestou, ta ale nefunguje. Nezbývá než se s tím buď smířit anebo zkusit jiný způsob výchovy.
Proč jí toleruješ drzé chování a odmlouvání? To by si přece takovýhle smrádě k mámě nemělo dovolit.
zahackuju se. Moje dcera se takto chova uz od 4 let. Co s ni taky netusim. Ale rada se necham poucit. ![]()
@lucad77 píše:
No a co jí třeba zakážete? Je to něco, co ji opravdu zamrzí? Fyzické tresty bych taky nevolila. U našich dětí z rodiny vždycky nejspolehlivěji zabral zákaz jakékoli elektroniky.
Zakaz na mobil, televizi, nebude chodit ven..
Nebim jake dalsi zakazy vymyslet..
A co teda dela tak hrozneho? Ze ti nepoprala ke dni matek? Nebo projevila vztek u domaciho ukolu?
@Sisika9 píše:
Ani ti nepopřála ke dni matek?Kolik ti je proboha? 5?
No priznam bylo mi to trochu lito..
V srovanni ze ex mel pred par dny narozeniny a a dcera mesix vymyslela, co mu vyrobi na keramice a vymyslela pro nej i basnicku, tak me to zabolelo..No asi jsem trapna..
@VitaminC píše:
A co teda dela tak hrozneho? Ze ti nepoprala ke dni matek? Nebo projevila vztek u domaciho ukolu?
Celkove o jejim chovanim, nebo prehanim?
@Anonymní píše:
Zakaz na mobil, televizi, nebude chodit ven..
Nebim jake dalsi zakazy vymyslet..
No a jak se na ty zákazy tváří? Je jí to jedno, nebo je naštvaná? Jak dlouho takový zákaz trvá? Mám pocit, že vás nebere jako autoritu, tou je pro ni zjevně otec. Nemohl by vás podpořit a domluvit jí?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem bezradna, nevim, co mam delat s 9 dcerou.
Neumim vychovavat dite
Dcerka je drza, odmlouva, dneska u domaciho ukolu triskla se sesitem, ja uy fakt nevim jak na ni. Zakazy, domluvy nepomahaji.
Dceru mam s ex manzelem ve stridave peci a kdyz jsem s nim probirala dcery chovani, tak on mi trvdil, ze u neho funguje a posloucha, ale ze si ji obcas musi prehnout pres koleno a naseka ji na zadek.
Vubec jsem nevedela, ze ex takhle tresta dceru.. Ani dcera mi nikdy nesdelila, ze dostala vyprask. Vzdy mi jen povi, jak spolu byli na vylete a jak to bylo fajn a ukazuje mi fotky..A tesi se k nemu. Tak jsem z toho mimo..Mne ani nepoprala ke dni matek a kdyz jsem se zminila, co je za den. Tak mi rekla: hmm a co jakpJa ji bit nechci..Ale co funguje na vass deti?
Prosim anonym..nechci aby se vedelo, ze jsem neschopna na vychovu
Holky xo mate uz zkusenosti, jak doma tohle resitw.
Tak tatínek jí tříská a ty říkáš, že neumíš vychovávat dítě. Vůbec se nedivím, že tvá dcera je taková, jaká je.
@Sisika9 píše:
Ani ti nepopřála ke dni matek?Kolik ti je proboha? 5?
To je smutné. Mne přeji ke dni matek, narozeninám a i dalším událostem. Pět mi není a povahu za zcela normální, ze si přejeme, když byly deti menší vymyslela co vyrobí a teď vymysli čím udělat radost. Velmi by mne mrzelo, kdyby mi řekly a co jako. Takže zakladatelku chápu.
@Anonymní píše:
Celkove o jejim chovanim, nebo prehanim?
No, ja nevim. Z toho popisu to nelze poznat. Z toho, cos uvedla, mi neprijde na trestani nic. Muj syn by bez ucitelky ve skole nevedel, ze nejaky den matek existuje, ale neco vyrabeli, tak mi to dal s pusou uz v patek. Vzteka se u ukolu taky. Normalne nabidnu pauzu nebo si zaboxovat na pytel nebo si pustime na plne pecky Daft punk a trsame.
@Anonymní píše:
No priznam bylo mi to trochu lito..
V srovanni ze ex mel pred par dny narozeniny a a dcera mesix vymyslela, co mu vyrobi na keramice a vymyslela pro nej i basnicku, tak me to zabolelo..No asi jsem trapna..
Nejste. Je logické, že vám to přišlo líto. Ale ono je docela běžné, že holčičky mají tatínky omotané kolem prstu a víc k nim vzhlížejí. A nemusí to být jen u rozvedených rodičů. Já jsem si třeba na svou mamku taky dovolila mnohem víc než na taťku. A nebylo to, že bych se ho nějak bála nebo tak, prostě to byl táta - bůh všech chlapů v mém tehdejším věku.
Ahoj,
.
Jsem bezradna, nevim, co mam delat s 9 dcerou.
Neumim vychovavat dite
Dcerka je drza, odmlouva, dneska u domaciho ukolu triskla se sesitem, ja uy fakt nevim jak na ni. Zakazy, domluvy nepomahaji.
Dceru mam s ex manzelem ve stridave peci a kdyz jsem s nim probirala dcery chovani, tak on mi trvdil, ze u neho funguje a posloucha, ale ze si ji obcas musi prehnout pres koleno a naseka ji na zadek
Vubec jsem nevedela, ze ex takhle tresta dceru.. Ani dcera mi nikdy nesdelila, ze dostala vyprask. Vzdy mi jen povi, jak spolu byli na vylete a jak to bylo fajn a ukazuje mi fotky..A tesi se k nemu. Tak jsem z toho mimo..Mne ani nepoprala ke dni matek a kdyz jsem se zminila, co je za den. Tak mi rekla: hmm a co jakp
Ja ji bit nechci..Ale co funguje na vass deti?
Holky xo mate uz zkusenosti, jak doma tohle resitw.
Prosim anonym..nechci aby se vedelo, ze jsem neschopna na vychovu