Jsem z dcery zklamaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
9.5.22 09:50
@jjss píše:
@warita bude tam v kolektíve detí, bude sa správať inak, neboj. Alebo drzkuje aj v škôlke?No, u nás sú psychohysteraky ak nie je po ich už asi od 10 mesiacov :roll:

prave ze ze skolky dostavame zpetnou vazbu, ze si dovoluje na ucitelky. Odmlouva, neposlechne, je schopna se na ne oklabovat. Takze bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
9.5.22 09:56
@BeaL píše:
Je jedno, zdali jsi :roll: nebo ne: každopádně by tě měli třískat od rána do večera. A v noci taky!(četla jsem jen 1. stranu, nevím, jak se diskuse dál vyvíjela a ani mne to nezajímá)

Můžeš to trochu rozvést? Nechapu, proč by měli třískat zakladatelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
9.5.22 10:00
@jahuhudka píše:
To je smutné. Mne přeji ke dni matek, narozeninám a i dalším událostem. Pět mi není a povahu za zcela normální, ze si přejeme, když byly deti menší vymyslela co vyrobí a teď vymysli čím udělat radost. Velmi by mne mrzelo, kdyby mi řekly a co jako. Takže zakladatelku chápu.

Taky by mě to hrozně mrzelo, kdyby mi dcery nepopřály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.5.22 10:02

@warita Hele, skoro šestileté dítě bych nenutila jít si lehnout po obědě. Usnadni si to tam, kde to jde, budeš mít pak víc energie držet hranice v těch zásadních věcech.

Ať si na sebe vezme co chce, pokud to nebude sukýnka v -5 nebo děravé tepláky do divadla. Když mladý nechtěl co bylo k večeři, tak jsem mu řekla, ať si teda večeři udělá sám (tak si v 5 vařil těstoviny s kečupem).

Doporučuju taky dítětě se „zbavit“ vysláním k babičce, kamarádům, na soustředění s kroužkem - ono když si od sebe odpočinete, nebudete na sebe tak nastartovaní aví csi toho času spolu budete vážit a nebudte trvat na těch „blbostech“.

Vím z jiných diskuzí, že jsi dost autoritativní. Pokud máš doma „blbý“ typ dítěte, je to pro něj jak rudý hadr na býka. Musíš ustoupit ze svých pozic. Nenechat si skákat po hlavě, ale brát dítě víc jako partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.5.22 10:26
@warita píše:
hmmm, ok a jaky vidis rozdil mezi tim, ze se silene vztekne proto, ze nedostala flasku s UM nebo ze se vztekne proto, ze ji ted nedovolim veci nevhodne pro male mimi?

Navic, ja neresim tak doopravdy, jestli ji dat flasku s UM nebo ne. Ony tyhle sceny dela u vseho. Diskuze zacne rano pri oblekani, pokracuje snidani, pak pokracuje tim, ze si vynucuje tablet. Kdyz reknu, ze tablet po ranu ne, at si jde nejdriv hrat, tak dela sceny, ze si hrat nebude a NE a NE. Dalsi sceny nasleduji kolem obeda, pak kdyz si ma jit lehnout po obede. Proste jak je den dlouhy, tak se vedou nekoncici diskuze. Uplne vsechno je namet na delani scen.

A moje nejvetsi starost je, jak ji to odnaucit do zacatku skoly, protoze uz vidim, jak to bude brat ucitelka v prvni tride, az s ni bude dcera vest diskuze, ze ted se ji ale nechce psat pismenka a ze si misto toho bude delat neco jineho a bude na ucitelku kricet, ze ji nebude nic prikazovat.

Zkratka a dobre, dcerka se musi naucit, ze je moc maly pan na to, aby komandovala dospele cizi lidi a autority. Ze ne vsechnose toci kolem toho, co ona chce.

Tak ona zjevně chce mít věci pod kontrolou a rozhodovat se po svém. Takže ano, dopřála bych ji tu rozhodovací pravomoc tam, kde to jen trochu jde, ale zároveň ji směřovala k tomu, že to má důsledky. Teď se rozhodla takhle, ale zítra z toho bude plynout tohle. A vztekej se, jak chceš, já neustoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.5.22 10:27
@Anonymní píše:
Ona jr schopna mobil schovat a rict mi, at si ho koukam najit..
No tak mela k tomu pridaneho i zarachs

Hele tam musí být nějaký zásek už ze dřív.
Já syna nebiju (jako párkrát dostal jako malej plácnuto přes prdku - na prstech jedný ruky bych to spočítala), táhne mu na jedenáct, občas už pubertálně otočí očima, ale tohle by si nedovolil…
Dcera tě nebere jako autoritu. To je u holek naprd, protože pubertou se tohle vymezování vůči mámě dramaticky zvyšuje. A jestli už teď dělá tohle, bála bych se, co bude až jí bude čtrnáct nebo třeba sedmnáct.
Možná by ten psycholog nebo nějaký kouč nebyl od věci. Nebo se pro začátek zeptej třeba kamarádek - ty to možná nevidíš, ale ony ti řeknou. Umíš zvýšit hlas? Když po ní něco chceš, důsledně trváš na tom, aby to udělala? Umíš si stát za svým? V plusu i v mínusu?
Autorita není jen o strachu z výprasku. Může ti něco vnitřně zazlívat, třeba i ten rozvod s jejím tátou (kterého zbožňuje), nebo jí slibuješ a pak neplníš - a je jedno, jeslti jsou to tresty nebo pochvaly nebo třeba výlety nebo co já vím.

Mě syn párkrát řekl, že se mu něco nechce. Vyběhla sem na něj jako čertík z krabičky (slovně) a dodala k tomu, že se mi asi ode dneška nebudou chtít vařit večeře, tak ať si vezme kuchařku, a může začít. A záchod po něm už taky mýt nebudu, a savo na vyčištění sprchového koutu leží pod umyvadlem, když si teda každý děláme jen to svoje (myslím, že tehdy bručel, že nebude uklízet stůl v obýváku, že to není jeho bordel).
Od té doby si vesměs vystačím s „Prosím?“ (jakože asi špatně slyším), když už náhodou něco vyvádí :nevim:

A právě u těhle všech věcí je strašně důležité, aby to dítě vědělo, že co řeknu, to se taky stane. Že mi může věřit, v pochvalách ale i v trestech. Jinak se to míjí účinkem

Příspěvek upraven 09.05.22 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.5.22 10:27
@Svistice píše:
@warita Hele, skoro šestileté dítě bych nenutila jít si lehnout po obědě. Usnadni si to tam, kde to jde, budeš mít pak víc energie držet hranice v těch zásadních věcech.

Ať si na sebe vezme co chce, pokud to nebude sukýnka v -5 nebo děravé tepláky do divadla. Když mladý nechtěl co bylo k večeři, tak jsem mu řekla, ať si teda večeři udělá sám (tak si v 5 vařil těstoviny s kečupem).

Doporučuju taky dítětě se „zbavit“ vysláním k babičce, kamarádům, na soustředění s kroužkem - ono když si od sebe odpočinete, nebudete na sebe tak nastartovaní aví csi toho času spolu budete vážit a nebudte trvat na těch „blbostech“.

Vím z jiných diskuzí, že jsi dost autoritativní. Pokud máš doma „blbý“ typ dítěte, je to pro něj jak rudý hadr na býka. Musíš ustoupit ze svých pozic. Nenechat si skákat po hlavě, ale brát dítě víc jako partnera.

Dekuju za rady, spat chodi ted proto, ze je nemocna a dost ji to pomaha.

K babicce chodi kazdy tyden. Sceny dela i tam.

Dite neni partner, je to dite. Netvrdim, ze musi poslouchat na slovo. Davam ji docela volnost a dle nazoru dosti lidi mozna az moc velkou.

Tohle se tezko vysvetluje. Mozna si predstavujes, ze kdybych polevila, bude to lepsi a ja naopak myslim, ze to by teprve nastalo peklicko. Ona je proste takova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5180
9.5.22 10:28
@Tamtama píše:
To jsou zrovna věci, co jsou mému ditku úplně ukradené. On je jednickar, ale má adhd a s tím se pojí zapominani i nechuť dělat úkoly. První tři roky byl kvůli úkolům denně řev, vztek, hrůza. Letos mají novou třídní, která je fakt super, syn díky ní začal v hodinách pracovat, už dostal i diplom za práci v hodinách (má ho schovaný v šuplíku na poklady). Zaseky u úkolů už nejsou každý den, dokonce už se několikrát stalo, že přišel ze školy a hned šel sám od sebe udělat úkol, ale i tak má třeba jednou za 14 dní týden, kdy ho k úkolům zkrátka nedokopu.

Dcera ma taky adhd a na ni to prave zabira. Je fakt, ze ma taky fajn ucitelku tak asi i proto se vic snazi. Kdyz mela neschopnou ucitelku, mela to vic na haku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.5.22 10:36
@warita píše:

Dite neni partner, je to dite. Netvrdim, ze musi poslouchat na slovo. Davam ji docela volnost a dle nazoru dosti lidi mozna az moc velkou.

Tohle se tezko vysvetluje. Mozna si predstavujes, ze kdybych polevila, bude to lepsi a ja naopak myslim, ze to by teprve nastalo peklicko. Ona je proste takova.

mám dítě, které na které díky jeho neurotypu, prost ěnefunguje mantra „Jsi dítě, já rodič a končím debatu.“. Na něj to prostě nebude fungovat a budeme se cyklit. Já jsem ta dospělá a rozumější, kdo musel udělat ústupek, i když by mě zase vzhledem k mému povahovému nastavení vyhovoval odlišný přístup k výchově.

Ty si myslíš a máš i pravdu, že odpočinek při nemoci pomáhá. To já si sice myslím taky, ale stojí to fakt za to dohadování se doma a boj o moc a pozici?
Nechce si jít lehnout, fajn, tak ať neleží. Ono kdyby jí bylo jo blbě, tak si lehne ráda.
Nelíbí se Ti to, ale ty jako rodič nemáš patent na rozum a tvůj pohled na věc je možná z tvého pohledu rozumný, logický a podobně, ale z pohledu toho dítěte ne. A pokud si to před ním neumíš dostatečně vyargumentovat, tak budeš s tímto typem dítěte věčně na nože a čím bude starší a chytřejší, bude to horší a v pubertě tě čeká peklo.

A pokud má ve školce autoritativně nastavené učitelky, tak holt bude bojovat i tam.

Mě se už osvědčilo, míst toho, se s dítětem sáhodlouze dohadovat a bojovat, prostě nechat ho pořádně si nabít tlamu. Až pak uznalo, že ono není úplně od věci rodiče poslechnout. Ale nejdřív si muselo osahat, jaké to je, dělat si věci po svém. I když mě bylo jasné od začátku, že to dopadne blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.5.22 11:18

@Svistice Plytvas energii. Warita byla tyrana, nema to zpracovane, posila to dal. Nemela v detstvi zadne „pravomoce“, rodice ji zlomili, ona to dela stejne.
Mne je z toho smutno.
Ma stejnou dikci a despekt k detem jako prezentovala Me57h, ta byla ale dikybohu troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.5.22 11:47

@warita Tohle musí být hrozně na budku, ty jo…

Já bych šla asi směrem „důsledky tvého rozhodnutí jsou…“
všude tam, kde to jde. Chceš flašku? Prosím. Udělej si. Ale potom si musíš znova vyčistit zuby, pak flašku umýt, a když to mlíko, co sis vyprosil, nevypiješ, odevzdáš mi z kasičky desetikorunu, protože to mlíko něco stálo, a u nás se neplýtvá a nevylévá se do záchoda jen tak zbůhdarma.
No a taky se pak asi nestihne večerní pohádka, když teda trávíš čas děláním si mlíka, protože večerka je v 21:00, děj se co děj :think: :nevim:

Já to na syna celkem s úspěchem párkrát použila ;) A už od mala jsem ho nechávala v dost věcech rozhodovat, tedy kromě těch stěžejních. Přišlo mi, že pak neprudil tolik, jako kdyby to měl nalajnovaný všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.5.22 11:51

@VitaminC Já vím. Ale pokud si neuvědomí, že ona musí ustoupit z těch svých zákopů ( a to neznamená nechat si dítě dělat co chce, nebo mu ve všem vyjíst vstříc-já bych mu tu miminkovskou flašku taky nedala), tak se nikam nepohnou.
A jen se to bude stupňovat, protože jednoho dne ji dítko (pokud ho vyloženě nezlomí) s tímhle přístupem pošle někam a o to víc bude revoltovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.5.22 12:18
@warita píše:

Tohle se tezko vysvetluje. Mozna si predstavujes, ze kdybych polevila, bude to lepsi a ja naopak myslim, ze to by teprve nastalo peklicko.Ona je proste takova.

A jak to víš? Zkusilas to? Na mě to takhle při čtení dělá dojem, že jste si udělali doma bojiště a trváte na tom, že velíte vy jako rodiče, i v situacích, které za to nestojí. Do toho máte typ dítěte, co chce mít svůj život pod kontrolou a rozhodovat si samo, a řve, protože je totálně frustrované. A Tobě chybí vzor, jak to funguje v rodině, kde se komunikuje normálně. To je pekelná kombinace. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.5.22 13:15
@VitaminC píše:
@Svistice Plytvas energii. Warita byla tyrana, nema to zpracovane, posila to dal. Nemela v detstvi zadne „pravomoce“, rodice ji zlomili, ona to dela stejne.
Mne je z toho smutno.
Ma stejnou dikci a despekt k detem jako prezentovala Me57h, ta byla ale dikybohu troll.

NO DOVOL??? Ja svou dceru netyram a tohle si teda vyprosuju. Placni si mokry hadr na hlavu a vzpamatuj se. Detstvi me dcery a to moje se nachazi v zcela odlisnych galaxiich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.5.22 13:16

@Jeremi samozrejme, ze jsem to zkusila, co myslis. Vysledek byl naprosto nezvladatelne dite, ktere si pak mysli, ze bude fakt vzdy po jeho. Protoze proc to v nekterych situacich jde a v jinych ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí