3 děti - občas mám pocit, že zešílím

Anonymní
2.5.22 04:01

3 děti obcas mám pocit že zesilim

Ahoj

Mám 3 děti. 2 skolkove a jedno 9m miminko. Poslední dobou mám pocit že nezvládám. Vůbec nic. Manžel je doma jen vikendy. Přijdu si v permanentním stresu. Jsem ráda když mám věci hotové a teď je ve všem absolutní chaos…nejhorší jsou nemoci… hlavně v noci, slyším kašel a bolí mi břicho. Je mi pořád uzko. Chci být dobrá máma a hodna ale pořád kricim a rozciluju se. Mám pocit že všechno opakuju 100× a stejně mi nikdo neposlouchá… Kroužky, vaření, úklid, na noze mimino, logopedie, nestíhám to, pořád si říkám že to neuteče ale stejně to v ty hlavě je…jdu hrát karty ale vím že musim udělat ještě tisíc věci :zed: v noci nespím a přes den padám na držku…pořád na mě někdo mluví, kluci se perou, ráno je odvedu a ve 12 pro ně běžím…a hned se rvou a dohadujou a mě je zase špatně…

No muselo to ven, já už si někdy říkam jestli nejsem psychicky nemocná…ze by mi třeba pomohly léky? Jsem v neustálem napětí a stresu…asi se už neumím pořádně smát a být bezstarostna…pořád se jen strachuju které dítě bude zrovna nemocné…

Strašně bych chtěla mít všechno na háku ale nejde to… umět si říct že co se stane neovlivním a ne se stresovat dopředu tím co ani přijít nemusí…

Stydím se když vím jaké má někdo starosti, nemocné děti,… já mám krasnou a velkou rodinu, máme se fajn, nestradame. Manžel je skvělej když je teda zrovna doma. Tak proc nejsem doprde. e šťastná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1214
2.5.22 04:38

Protože je toho na tebe moc. I když má člověk práci snů, i když pracuje na projektu, který chtěl a baví ho, pokud nemá šanci si odpočinout, vyhoří. A teď je otázka, jak to udělat, aby se ti ulehčilo. Abys mohla trávit čas nějakou dobu sama s tím, že víš, kdy tvoje volno začíná a kdy končí. Nemohl by manžel vzít všechny děti na celý den pryč (třeba ke své mamince? nebo do herny?) a nemohl by to dělat pravidelně? Nebo mu je nechat doma a hurá na celou sobotu někam s kamarády? Jako u mně je toto záchrana. Nemilosrdně odlifrovat celou smečku s tatínkem pryč s časovou hranicí, kdy nejdřív se mohou vrátit. Napoprvé to vypadá skoro neuvěřitelně, že by to mohli přežít, ale čím častěji se to děje, s tím větším přehledem to zvládají :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.5.22 04:54

Když jsem to četla tak jsem si říkala, že to je o mě. :) Za mě nejhorší bylo období kdy nejmladší začal chodit a měl období vzdoru, to bylo peklo. Mě zachránilo, že jsem si uvědomila, že musím část práce předat dál. Takže manžel o víkendech vařil, pak si začal brát děti a jeli třeba k babičce. Můžeš taky zkusit kozlíkové kapky, to by mohlo pomoct na ten stres, mě pomáhaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.5.22 05:11

Takto, nikdy bych neměla tři děti, mít fungujícího může jen o víkendu. Začala bych pracovat na tomto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
2.5.22 05:28
@Cuddy píše:
Takto, nikdy bych neměla tři děti, mít fungujícího může jen o víkendu. Začala bych pracovat na tomto.

Navrhujes zbavit se manzela nebo deti? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.22 05:44

Nechala bych děti ve školce do svaciny, vic zapojila manžela. Co nějaké kroužky? Se spousty je prý potřeba začít brzy nebo je už pozdě - třeba nějaké sporty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
2.5.22 05:46
@Lenka_Hal píše:
:mrgreen: Tak vážně, mít 3 děti po sobě a víkendového manžela, tak se zhroutím taky. Zakladatelko, měla bys to probrat s mužem, měli byste na to být 2, přijde škola, kroužky, je to záhul. Drž se.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.5.22 05:46
@Lenka_Hal píše:

Tak zbavovat se manžela se třemi dětmi je cesta do blázince, ale je na obou rodičích, jakou mají doma s dětmi atmosféru. Ty děti to velmi ovlivňuje, nervní urvana matka, co je na vše sama, moc výhra není. Když musím mít nasekané děti jak schodky (mám sama stejně staré),tak by se měli oba rodiče snažit, aby starší děti zbytečně netrpěly příchodem nejmladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.5.22 05:47
@Cuddy píše:
Takto, nikdy bych neměla tři děti, mít fungujícího může jen o víkendu. Začala bych pracovat na tomto.

Tak někdo asi tu jejich rodinu živit musí. Když bude víc chlap doma, tak budou mít třeba nedostatek financí.
Když bude nedostatek financí, bude větší nervozita a hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.5.22 05:48
@Kelsey píše:
Tak někdo asi tu jejich rodinu živit musí. Když bude víc chlap doma, tak budou mít třeba nedostatek financí.
Když bude nedostatek financí, bude větší nervozita a hádky.

Je na každém, kolik si pořídí děti, kolik jich zvládnou, on jim je nikdo nepřidělil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 06:03
@Elishka1 píše:
Nechala bych děti ve školce do svaciny, vic zapojila manžela. Co nějaké kroužky? Se spousty je prý potřeba začít brzy nebo je už pozdě - třeba nějaké sporty

Manžel je doma o víkendech a to je zapojený od rána do večera na 100 procent…kroužky jako pro děti? Mají fotbal, šachy, keramiku, plavání…

• Citovat
  • Upravit
2073
2.5.22 06:09

Nekde bych ubrala, vypomohlo si napr. donaskou obedu domu, prestala zehlit, jen skladat pradlo, deti nechala parkrat ve skolce treba spat, doma sw na vsechno vyprdla a vzala je ven, at se rvou a hadaj venku, tam se to tak nejak vsechno lip snasi. Ja mam taky tri male, nejmladsi 8m, nejstarsi prvnak, ale manzel jede na plny vykon, ale i tak je to zaprah od rana do vecera. Nemocny celou zimu, prudusky, zanety usi, to je na budku..Skoro ctyrletou mam doma, jeste ta, aby mi nosila nemoci, ale v zari uz jde do skolky. Jste mozna vyhorela, ne i se cemu divit, zkuste zvolnit. Ono ro jde, treba za cenu bordeludoma, ale jde to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 06:10
@Cuddy píše:

Jojo on mi to říkal…jestli to zvládnu, to třetí miminko :nevim: jako jo, kouka po jiný práci, ale přeci jen pracuje v Německu a ty výhody, příplatky…prostě máme vysoký nároky…kdyby sehnal něco blíž u hranic může denně dojíždět ale zatím to je tak…

Já si vždycky přála holčičku tak ji teda do třetice mám, jaký jsem si to udělala…

To byl takový výkřik do tmy, pomocí mi asi není

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.22 06:13
@Anny2148 píše:
Když jsem to četla tak jsem si říkala, že to je o mě. :) Za mě nejhorší bylo období kdy nejmladší začal chodit a měl období vzdoru, to bylo peklo. Mě zachránilo, že jsem si uvědomila, že musím část práce předat dál. Takže manžel o víkendech vařil, pak si začal brát děti a jeli třeba k babičce. Můžeš taky zkusit kozlíkové kapky, to by mohlo pomoct na ten stres, mě pomáhaly.

Na kapky mrknu:) Jo bude líp ale teď je krize, to na mě zase padlo… :zed:

• Citovat
  • Upravit
85544
2.5.22 06:18
@Anonymní píše:
Manžel je doma o víkendech a to je zapojený od rána do večera na 100 procent…kroužky jako pro děti? Mají fotbal, šachy, keramiku, plavání…

To je tam vsude vodis? Zbytecne. Nechala bych je ve skolce teda do odpoledne a odpocinula si jen s miminem. Lepsi to dle me nebude, az zacne mimino chodit. Na 3 male deti bych byt sama nechtela, pomoc o vikendu je malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí