Otec shazuje vlastni dceru

Anonymní
30.4.22 07:00

Otec shazuje vlastni dceru

Ahoj,

Jsem uz nejakou dobu nestastna z ex. Od rozvodu mu total ruplo v hlave a chova se jako …
Cokoli, co dcera chce dosahnout, tak ji rika, ze je spatne. Samozrejme jedine pokud to sam nevymyslel …

Dcera chtela zkusit prijimacky na gympl, od zacatku do ni hustil, ze to je blbost, ze bude trpet a ze bude nestastna … nikdy uz nebude mit na nic cas … ze je moc hloupa … :zed: :zed: :zed: naprosto nechapu, proc se takhle chova k vlastnimu diteti? Navic na ni navalil takovej stres, ze kdyz se nedostane, tak bude uplne vyrizena … :pocitac:

To stejny s atletikou, na kterou zacala chodit dny, kdy je u me … ze je to spatne, pac pak bude hrozne utahana, nebude mit na nic cas …

Jsem z toho tak unavena porad to balancovat a snazit se dceri vysvetlit, ze je sikovna a neni hloupa … a ze at chodi sportovat, ze je to super …

Vsechno lezi na me … ex ma sice stridavku, ale dite porad u babicky, nic mi neplati a vsechny drazsi krouzky a co je potreba platim ja… jediny, k cemu ho mame je, ze akorat neustale dceru ponizuje a shazuje …

Asi ani nevim, jestli mi muze nekdo poradit … uprimne se obavam, ze tohle uz se nikdy nezlepsi … mozna kdyby si nekoho nasel a prestal byt tak vydeptanej, ale neumim si predstavit … uz je dlouho sam a s vekem se jeho chovani zhorsuje … je nastvanej na celej svet a chova se jako takovej ten zlej nastvanej duchodce …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
774
30.4.22 07:05

V tomhle případě bych se priklanela ke zrušení stridavky. Chtěla dceru do své péče a po tom člověku alimenty a ať si dojde na psychoterapii a srovná se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
30.4.22 07:18

Ahoj,
pokud z toho správně usuzuji věk dcery, tak se to trefuje do blbého období, kdy ji tyhle řeči mohou ranit. Promluvil bych s ex (v klidu mu řekl co dělá, jaké to může mít důsledky), mluvil o tom s dcerou (předpokládám, že kroužky, školy atd. si vybírá dle svého přání, tak bych jí řekl, že nevím, proč taťka takové věci říká, že ho možná samotného něco trápí s čím se nedokázal vyrovnat, že pro rodiče je vždy důležité, aby dítě bylo spokojené a dělalo, co ho baví a rozvíjí, a že tvou podporu má a mít bude, a vše zvládnete, i když se třeba něco nepovede). A pokud by to nevedlo ke zlepšení, tak jak píšou přispěvatelé nade mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
30.4.22 07:29

Dcery mi je líto. Vůbec nevím, co bych dělala. Rodiče by se vzájemně shazovat neměli, ale nevím, jestli bych to zvládla.
Asi bych jí řekla, že tatínek určité věci vnímá jinak, ale nemusí to být správné. On už si vybral a o svém životě si rozhodl, ale ona má spoustu možností. Zatím o nic až tak nejde a je fajn si vyzkoušet víc věcí, aby zajistila, co jí vyhovuje. A je pravda, že možná bude mít času méně, protože sport i gympl jsou náročnější než sedět doma u PC, ale když se jí ty překážky povede překonat, tak ten pocit je úžasný. A taky přijde občas nějaký nezdar, ale i to je důležité, protože se naučí řešit problémy, což jí v životě dost pomůže.
A taky bych asi zmínila, že tatínek vyzdvihuje ten volný čas nejspíš proto, že už je starý a unavený, zatímco ona je mladá a má spoustu sil a energie.
A kdybych byl mrcha, tak bych jí řekla, že je to starej zaprděnej frfla, kterej v životě nic nedokázal a jediný co umí je shazovat druhý a ona má jedinečnou možnost mu ukázat, že je mnohem schopnější a lepší…ale mrcha nejsem a tak bych si to jen myslela a dceru ve všem podporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
30.4.22 07:33

No, v tomhle případě bych dceri klidně rekla, ze tata je uz holt nevrlej duchodce, ktery na to, co ona zvladne za hodinu, potrebuje cely den, takze ma zkreslene vnimani casu.
A dala bych k soudu navrh na zruseni stridave pece, s oduvodnenim, ze nebyla urcena mezi matkou a babickou. Plus podle toho, ze se ditko hlasi na gympl, tak uz by jeji nazor mwli brat v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.4.22 07:52

Dcera k nemu chce chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.4.22 07:53

A proč tu střídavku máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
30.4.22 08:18

Proč je dcera ve střídavé péči? Není už ve věku kdy si může říct s kým chce být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.4.22 09:40

Píšeš hodně, jak to prožíváš ty. Což může být náročné, ale zásadní je prožívání dcery. Co ona na to? Je z toho nešťastná, trapi ji to? Jak se k tomu staví? Jak na to reaguje? Co chce ona? Jaký ma vztah z tátou? Jaky ma postoj ke stridavce, vadí ji, že se o ní stará babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.22 10:00

Diky vsem za odpovedi. Stridavku mame uz nejakou dobu a dcera je hodne fixovana na nas oba. Nechce nikoho zklamat a nikdy by nerekla, ze u jednoho z nas nechce byt.

Kazdopadne hodne tezce nese, ze ji tata nepodpori a casto se me pta, proc to dela … casto place … ono to tak bubla ten posledni rok, kdy zacala i sama neco chtit … zacina sledovat i rozdily a hodne se pta a dava si to nejak cele dohromady.

Kdyz jsem ex psala, ze dcera place a je smutna, tak mi akorat odepsal, ze je to jiste tim, ze chodi na krouzky a je unavena a pak je jasny, ze place :nevim: :zed: :zed:

Obcas rika, ze by byla rada kdyby mohla byt vic tady, ale uprimne nevim, co rika tatovi …ona casto rika co si mysli, ze nas potesi … komunikace s ex je tezka, odmita mi zvednout telefon, ze pry je to pro nej emocionalne moc narocne :roll: takze vse jen pisemne s dlouhymi prolukami, casto z nej odpoved pacim nekolik dni …

Dcera celkove je posledni dobou uzkostnejsi a kdyz tu je, porad me objima a drzi se me …

S babickou ma dobry vztah, s tou se da aspon resit na primo. Ale taky je na ni videt, ze je unavena a je toho na ni hodne … ma uz vyssi vek …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.22 10:09
@j.a.n.i1 píše:
No, v tomhle případě bych dceri klidně rekla, ze tata je uz holt nevrlej duchodce, ktery na to, co ona zvladne za hodinu, potrebuje cely den, takze ma zkreslene vnimani casu.
A dala bych k soudu navrh na zruseni stridave pece, s oduvodnenim, ze nebyla urcena mezi matkou a babickou. Plus podle toho, ze se ditko hlasi na gympl, tak uz by jeji nazor mwli brat v potaz.

No na me prave pusobi jako nastvanej starej duchodce, celkove nasvanej na zivot a vsechny a vybiji si to na okolo … Chova se jako by mu bylo 70 … pritom zase tak starej neni :zed: blby je, ze jeho otec je taky takhle zlej a mysli jenom na sebe… kdysi to odsuzoval, no… :?

• Citovat
  • Upravit
5379
30.4.22 10:10
@Anonymní píše:
Diky vsem za odpovedi. Stridavku mame uz nejakou dobu a dcera je hodne fixovana na nas oba. Nechce nikoho zklamat a nikdy by nerekla, ze u jednoho z nas nechce byt.

Kazdopadne hodne tezce nese, ze ji tata nepodpori a casto se me pta, proc to dela … casto place … ono to tak bubla ten posledni rok, kdy zacala i sama neco chtit … zacina sledovat i rozdily a hodne se pta a dava si to nejak cele dohromady.

Kdyz jsem ex psala, ze dcera place a je smutna, tak mi akorat odepsal, ze je to jiste tim, ze chodi na krouzky a je unavena a pak je jasny, ze place :nevim: :zed: :zed:

Obcas rika, ze by byla rada kdyby mohla byt vic tady, ale uprimne nevim, co rika tatovi …ona casto rika co si mysli, ze nas potesi … komunikace s ex je tezka, odmita mi zvednout telefon, ze pry je to pro nej emocionalne moc narocne :roll: takze vse jen pisemne s dlouhymi prolukami, casto z nej odpoved pacim nekolik dni …

Dcera celkove je posledni dobou uzkostnejsi a kdyz tu je, porad me objima a drzi se me …

S babickou ma dobry vztah, s tou se da aspon resit na primo. Ale taky je na ni videt, ze je unavena a je toho na ni hodne … ma uz vyssi vek …

Vychovávate-li dceru k tomu, aby byla hodná, poslušná, chce se každému zavděčit, aniž by dala najevo vlastní názor a potřeby. Jak ji podporujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.22 10:23
@Takco píše:
Vychovávate-li dceru k tomu, aby byla hodná, poslušná, chce se každému zavděčit, aniž by dala najevo vlastní názor a potřeby. Jak ji podporujes?

Nedokazu asi uplne odpovedet, jak ji vychovavam … nedefinovala jsem si cil, krom toho, ze bych chtela aby byla v zivote spokojena … ona je takova od narozeni, vzdy ji zajimaly pocity ostatnich, o vsechny a vsechno chce pecovat.

Nasloucham ji a podporuju ji v tom, co by rada. Vysvetluju a ukazuju moznosti, pomaham ji prosadit jeji prani i vuci ex (viz treba ta skola) … ucim se s ni, vozim ji, staram se jak je potreba. Taky se ji snazim ukazovat, ze kdyz na sobe clovek pracuje, tak muze byt v zivote spokojeny, protoze si to tak myslim… podporuju ji, at se neboji zeptat, mluvit co by rada … proste se snazim jit ji prikladem tim, jak sama ziju …

• Citovat
  • Upravit
25897
30.4.22 10:27

Tak dceři hlavně vysvětli, že se nemusí chovat ke spokojenosti všech lidí a u otce, který do ní jen šije vůbec nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
30.4.22 10:29
@Anonymní píše:
Nedokazu asi uplne odpovedet, jak ji vychovavam … nedefinovala jsem si cil, krom toho, ze bych chtela aby byla v zivote spokojena … ona je takova od narozeni, vzdy ji zajimaly pocity ostatnich, o vsechny a vsechno chce pecovat.Nasloucham ji a podporuju ji v tom, co by rada. Vysvetluju a ukazuju moznosti, pomaham ji prosadit jeji prani i vuci ex (viz treba ta skola) … ucim se s ni, vozim ji, staram se jak je potreba. Taky se ji snazim ukazovat, ze kdyz na sobe clovek pracuje, tak muze byt v zivote spokojeny, protoze si to tak myslim… podporuju ji, at se neboji zeptat, mluvit co by rada … proste se snazim jit ji prikladem tim, jak sama ziju …

Takže se jí taky dost montujes do života. Máš jedináčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí