Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Burj Chalifa k čemu je dobré člověku, který hledá radu a pomoc psát, že nechápeš… Pomůžeš jí tím?
To že mají 3 děti za sebou je asi teď úplně jedno ( z jakého důvodu). Zakladatelka potřebuje, kvůli sobě hlavně, najít systém, jak se z toho nezbláznit a hlavně nejsložit.
Taky mraky věci nechápu, ale proč kopat ještě do člověka co leží ![]()
@kocourGarfield píše:
@Burj Chalifa k čemu je dobré člověku, který hledá radu a pomoc psát, že nechápeš… Pomůžeš jí tím?
To že mají 3 děti za sebou je asi teď úplně jedno ( z jakého důvodu). Zakladatelka potřebuje, kvůli sobě hlavně, najít systém, jak se z toho nezbláznit a hlavně nejsložit.
Taky mraky věci nechápu, ale proč kopat ještě do člověka co leží
To je v pohodě už jsem na emiminu nějaký pátek, takže mě tohle už nerozhazi… ne jako u prvního dítěte…to jsem koukala jak se do mě nějaké dámy pustily za nevinný dotaz ![]()
KDO CHCE PSA BÍT…znáte to…ale díky ![]()
Mě určitě pomohlo se vypsat… já mám teď prostě krizi ale to je sled nemocí, umrcenyho miminka závislácka atd…však to znáte všechny…nejhorší bylo asi když mi teď chytnul zánět mocaku, curala jsem krev a táhla všechny 3 k doktoru…to byla krizovka jak prase…
Do těch 2 let je to asi nejnáročnější…Díky všem kdo projevil empatii a zbytečně nerypal ![]()
@Anonymní píše: .nejhorší bylo asi když mi teď chytnul zánět mocaku, curala jsem krev a táhla všechny 3 k doktoru…to byla krizovka jak prase…
Do těch 2 let je to asi nejnáročnější…Díky všem kdo projevil empatii a zbytečně nerypal
Když Ti není samotné dobře, těžko se pak stará o ostatní, neboj se říct si o pomoc! Mamka/ tchýně/ manžel si mohli vzít na tebe ošetřovačku aby ses pořádně uzdravila, zdraví máš jen jedno ![]()
Dokud se neozveš, všichni myslí že je to v pohodě, ale ty už padáš na hubu, je nejvyšší čas myslet na sebe! ![]()
Mě se takhle v šestinedělí s druhorozenou udělal zánět prsu jak prase, horečky, ATB, nepomáhalo nic, nedokázala jsem vůbec fungovat se starším (2roky). Manžel měl ke všemu odjíždět na služebku
Naštěstí ho napadlo vzít kluka ke tchýni na venkov, ať si na pár dní odpočinu, no a klukovi se tam tak líbilo a tchyně byla ráda, že ho tam má, že tam nakonec zůstal 14 dní
![]()
Po mamince si skoro ani nevzpomněl jaký tam byl spokojený a já si odpočinula s miminem a vše vyléčila…
Od toho jsou babičky, tety, strejdové, prostě je zapoj do akce ![]()
@Terushe pokud takovou pomoc máš možnost je to super. Mně rodiče v době malých dětí chodili do práce, ani jeden by si OCR nevzal. Stejně jako mi nikdy nehlídali nemocné děti. Vše odhlídal manžel.
Příspěvek upraven 02.05.22 v 23:03
Hele, asi Te zakladatelko moc nepotesim, ale mela jsem to uplne stejne, 2 skolkace a mimino a vikendoveho manzela a neustaly kolotoc nemoci a ac to bylo ubijejici a na zblazneni, musim zpetne rici, ze me takrikajic „palilo dobre bydlo“. Ted jsou deti vetsi, ale to nejmladsi porad rok skolky pred sebou, chlap uz dela v CR, ale ja jsem taky v praci a jak ted vecer padam na hubu
. No, zlata RD. Nehlede na to, ze prace z obdobi nemoci se mi kupi a hrnu ji pred sebou. Na RD jsem si prisla ubita a nevyuzita, jsem rada, ze jsme zpatky v procesu a v oboru, ale zacinam chapat, proc na RD skoro vsichni tak nostalgicky vzpominaji
.
![]()
A pak Te jeste potesim - v kazdem pripade se mi vyplatilo vse opakovat milion sestkrat, v detech to tak nejak postupem let uzralo, temperamentni jsou porad, ale vychovane nakonec zda se take budou.
@Burj Chalifa píše:
Nechápu napráskat si děti tak za sebou.
Nezavid, ty jakovice. Nebo kapoun?
Zakladatelko, bude lépe. Taky jsem měla tři, ale ne tak rychle po sobě. Teď už jsou větší a mam čtvrté. Jo, je to náročné ale jednou vyrostou..
@Burj Chalifa píše:
Nechápu napráskat si děti tak za sebou.
Nebuď zas protivná.
Taky máme tři za sebou. Naštěstí. Kdyby měl být odstup, tak máme jedináčka, protože bych se nikdy na RD nevrátila. Ale já jsem si to uzpůsobila, že jsem jela tandem/ trojlístek. Všechny moderní el. pomocníky domů a dost dělá povaha. Nedělá mi problém tři malé děti po sobě. A když spočtu muže turnusy v práci. Tak je půl roku v práci a půl roku má volno doma. Od nástupu do práce (ve 2r. nejmladšího) jsem paní Colombová pro různé lékaře dětí. To domluvím po telefonu. Ale jezdí tam taťka, ať si nemusím brát propoustky, když má pravidelně volno. Tři děti po sobě nejsou problém.
Děti v předškolním věku nepotřebují mít 3 kroužky. Tvoří ve školce, šachy už mu teď neber, ale taky by to stačilo až ve škole. Navíc si diktují co chtějí a nechtějí a ty podle nich pískáš, i když padáš na hubu, to by vyvážil ten otec, který tam teď v týdnu není. Sama říkáš, že on by je tam párkrát za týden spát nechal. Takto malé děti se mohou rozvíjet šťastně i jen hrou, objevovanim v přírodě apod. Nemusí to mít nalajnovane řízenými činnostmi. Začala bych s tím spaním aspoň dvakrát týdně, minimálně před tou keramikou. Však je tím můžeš krásně namotivovat, když tam rádi chodí, tak si tam nejprve odpočinou a pak bude keramika. Jídlo ve školce taky vždy srovnáme až když děti zůstávají na odpoledne. Protože jinak ve školce nic nesnědí k obědu a pak se nacpou doma, udělají smutný oči, že mají hlad a maminka dá hned jídlo, tak co by v ty školce jedli.
A proč si někdo dělá tři deti po sobě a pak se z toho hroutí? Vždyť je to logické, ze nebudu sedět, s nohou přes nohu a koukat na TV.
Těma třema dětma bych vůbec neargumentovala. Je tu milion plus jedna diskuze, kde absolutně nezvládá žena jedno dítě a taky se jí nepíše, že si ho neměla vůbec pořizovat.
akorát u těchto diskuzí mají matky jedináčků pěkně nabito, tak co by toho nevyužily. ![]()
@Anonymní píše:
Na kapky mrknu:) Jo bude líp ale teď je krize, to na mě zase padlo…
Já mám teda jen 2 děti - skoro čtyřletou a 9 měsíčního. Já mám dobrý, že dceři řeknu ať malého chvilku pohlídá (to je že si s ním hraje a kostama, on ségru zbožňuje) a já si třeba na rychlo připravím věci na oběd. Ze svých nároků na uklid jsem slevila už když byl malej miminko, prostě jsem nestíhala.
Ale dcera má taky nálady, kdy je na bráchu škaredá že jí zbořil věž z kostek, nebo prostě jentak že ho nechce u sebe v pokoji, to je pak problém, protože malej řve, že chce za ní, ona řve že ho tam nechce a já mlátím hlavou do zdi ![]()
Občas se cítím jako ty ale uklidňuju se tím, že bude teplo, nemoci na chvíli zmizej, malej povyroste a tak
@Kaktusanda takhle mi malého odmítají někdy i tři děti naráz ![]()
Nechtějí ho u sebe, v obýváku ho zabaví.
Nejlepší je jít ven, venku jsou ochotný ho bavit, ale zase musím přiznat, že dostat starší ven se mnou už je někdy potíž
Já tě chápu. Taky nemůžu žít v bordelu a to ani s dětmi. Prostě to tak mám. Pro svůj vnitřní klid rovnám i hrnky. Ale uklidňuje mě to

Tak ten úklid chápu