Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prvni co me trisklo do oci - manzel jen o vikendu a starsi deti ve skolce jen dopoledne. Na tom bych zapracovala - chlapa srovnat bude tezsi, pokud pravuje/ma milion duvodu, proc nemuze byt v tydnu vic doma. Kazdopadne nechavat deti ve skolce az do odpoledne muzes udelat hned od zitrka. Aspon budes mit pres den vetsi klud a budes vic v pohode. Jinak naprosto soucitim ![]()
@masima píše:
Tak já třeba mám dvě děti z IVF, otěhotnět nemožné. A najednou jsem úplně nečekaně, nechápeme vůbec jak, čekala třetí. Měla jsem se ho zbavit? Takže ano, nám to třetí někdo přidělil.
Takže ne, nikdo vám žádné dítě nepřidělil. Prostě jste měli sex a nedostatečně jste se při něm chránili. Vaše rozhodnutí ![]()
Tak komentářů proč jste si pořídili tři děti bych si nevšímala. ![]()
Doporučuji nechat děti ve školce déle, pokud se prolínají časy s kroužky - omezit je.
Píšeš, že máte vysoké nároky, to znamená i vyšší plat manžela. Co si najmout 1-2 x týdně chůvu? Obědy bych si vozila v týdnu domů a na bordel bych se zvysoka vykašlala. Píšeš, že to neumíš, zkus to. Jednou si řekni, že nejde o život, uklidíš, až bude více času a sil. Já vše celý život hrotila. No a zdravotní problém je tu. Teď ho řeším už rok a to si člověk uvědomí, že řešil blbosti.
Na psychiku bych zkusila třezalku nebo kozlíka.
A hlavní nakonec, stejně pomůže až čas. Děti vyrostou a bude líp ![]()
Osekej co jde, tech krouzku mate sakra moc.
Nebaziruj na blbostech a necekej jednorozce typu „stastna maminka, co v uklizenem byte hraje s detmi hry“.
Mimino do postele, s detmi co nejvic ven, pani na uklid.
Udelej si v tydnu jedno odpoledne, kdy pohlida pani a ty bez na kolo, cvicit, do kavarny na kafe.. nemuzes mit ty deti na hrbu furt.
Začalo jaro, takže bych chodila co nejvíc ven. Ať se radši honí a perou venku. A ještě se tam nemusíš dívat na ten bordel.. Jinak nechávat děti aspoň třikrát do týdne ve školce na spaní/paní na hlídání/na úklid/obědy ze školní jídelny/ubrat z kroužků/ze svých nároků. Ze tří dětí by se zvencnul každý doma sám…
Jako ženský já si to dělám asi fakt sama no… ![]()
Jsem hrozně měkká, kluci ve školce nikdy nespali…nechtějí a já si přijdu hnusná když jsem doma je nutit
ale budou tam teď spát každý pátek protože jsem začala s malou chodit plavat a volno bylo jen ve 13h
a taky mladší kluk hrozně vyvádí s jídlem a v ty školce je fakt o hladu… Třeba se jim spaní zalíbí ![]()
Ke krouzkum, nejstarší má šachy protože mi přijde super že ho to baví a já je neumím a nemám čas je hrat…I když malej se snažil mi je učit…pak fotbal protože potřebuji pohyb…a pak keramika protože tvoření že jo(tu mají od školky v půl 4a já jsem takový blbec že je ve 12 pritahnu domů a v půl 4 je tam vedu)…no a na plavání chodí nejstarší ať se nemusím v létě u vody tak strašně bát…
Zase jako ten týden bez manžela uteče aspoň…
Do Německa nechci…máme tu zázemí…já nesnáším změny a co bych tam dělala..a jazyková bariéra…to ne… než se narodil první syn ještě jsem si dodělala Bc. Ale jako neumím si představit co budu dělat se 3 dětmi za praci když musím ránoi odpoledne vyzvedávat ![]()
Babičky nefungujou no…
Já už si nestezuju jo
prostě je to náročný a já si nakladam a pak brečím
až malička povyroste bude líp mě mrzí že nejsem flegmatik a neumím se nad to povznést…pořád řeším co bude…navíc od prosince nemoci..to je zlo…na vánoce všichni 3 neštovice…teď byli po dlouhý době celý týden ve školce ![]()
@Anonymní píše:..a pak keramika protože tvoření že jo(tu mají od školky v půl 4a já jsem takový blbec že je ve 12 pritahnu domů a v půl 4 je tam vedu)…
Jo, tak to je naprostá blbost. Promiň, ale začíná to vypadat, že si to fakt děláš sama. ![]()
Jednou ses rozhodla je do školky dát, tak tam můžou spát. Podle tvé logiky by ses měla cítit špatně i za to, že tam jsou dopoledne, když jsi přece doma, ne? To ti nevadí?.
Na uživatelky, které nechápou humor a nadsázku, jejich příspěvky postrádají i lidský rozměr, je zbytečné reagovat.
@Lil Kitkatt to zase ne, taky se musí trochu socializovat ne…aspoň dopoledne…
jo já vím, manžel mi taky říká že jsem trubka, ať je tam nechám a odpocinu si s malou… ![]()
Mě je to prostě líto, starší by tam i spal ale stejně musím řešit prostredniho a ten pláče a nechce
![]()
Já se na ně pak těším a oni se hned zbombi mezi dveřmi… chodí každý do jiné budovy.. starší už je predskolak v budově ZŠ
No delas si to sama - kdybys chodila do prace, tak ve skolce spat budou a vubec bys to neresila a tahat deti ve 12 domu a pak zase do skolky na keramiku zpatky mi teda prijde uplne nelogické. S detma bych o spani nediskutovala - mate keramiku, spite a tecka. A jidlo? Kdyz nebude jist obed - sni svačinu. Dvakrat trikrat za sebou zjisti, ze ma hlad a obed sni…
Vedet, ze manzel pracuje cely tyden pryc, tak bych do tolika deti nesla a hodne bych si rozmyslela i druhe dite, ale to neni předmětem diskuse. Co takovy víkendový tatinek z dětství dětí ma? ![]()
Ale jako díky za vase postřehy… já jsem melancholik a introvert…
Ser. e mě to ale co nadělám
Manžel je flegmatik. Ten se má. Fakt se snaží.. je to boží táta
škoda že převážně víkendový…
A postřehy že co si děláme 3 děti…ty zase úplně nutný nejsou jo, už se stalo no
@Anonymní píše:
Manžel je doma o víkendech a to je zapojený od rána do večera na 100 procent…kroužky jako pro děti? Mají fotbal, šachy, keramiku, plavání…
Zredukujte ty kroužky!! Potřebují toho tolik? Nepotřebuji. A nechej děti ve školce do 15hodin. To ti hodně pomůže. Tam se děti vyspi a máš tři hodiny navíc s miminem. Je to těžké jsou to malé děti… ale je světlo na konci tunelu… manžel by bylo lepší kdybys ho měla blíže, doma každý den, ale to chápu u tří děti prachy je třeba… drž se.
Mas muj obdiv, poridit si tri deti kratce za sebou s tim, ze manzel je doma jen o vikendech. To bych ja dobrovolne nepodstoupila
i kdyz bych taky rada tri deti, tak ale vim, ze ma zel i kdyz prijde pozde z prace, tak mi s detmi pomuze.
A ty dve starsi nemuzou spinkat ve skolce, abys mela vice casu?
@Anonymní píše:
AhojMám 3 děti. 2 skolkove a jedno 9m miminko. Poslední dobou mám pocit že nezvládám. Vůbec nic. Manžel je doma jen vikendy. Přijdu si v permanentním stresu. Jsem ráda když mám věci hotové a teď je ve všem absolutní chaos…nejhorší jsou nemoci… hlavně v noci, slyším kašel a bolí mi břicho. Je mi pořád uzko. Chci být dobrá máma a hodna ale pořád kricim a rozciluju se. Mám pocit že všechno opakuju 100× a stejně mi nikdo neposlouchá… Kroužky, vaření, úklid, na noze mimino, logopedie, nestíhám to, pořád si říkám že to neuteče ale stejně to v ty hlavě je…jdu hrát karty ale vím že musim udělat ještě tisíc věci
v noci nespím a přes den padám na držku…pořád na mě někdo mluví, kluci se perou, ráno je odvedu a ve 12 pro ně běžím…a hned se rvou a dohadujou a mě je zase špatně…
No muselo to ven, já už si někdy říkam jestli nejsem psychicky nemocná…ze by mi třeba pomohly léky? Jsem v neustálem napětí a stresu…asi se už neumím pořádně smát a být bezstarostna…pořád se jen strachuju které dítě bude zrovna nemocné…
Strašně bych chtěla mít všechno na háku ale nejde to… umět si říct že co se stane neovlivním a ne se stresovat dopředu tím co ani přijít nemusí…
Stydím se když vím jaké má někdo starosti, nemocné děti,… já mám krasnou a velkou rodinu, máme se fajn, nestradame. Manžel je skvělej když je teda zrovna doma. Tak proc nejsem doprde. e šťastná?
Ahojky, jsem v téměř stejné situaci. Úplně jako kdybych to psala já. Já mám teda ročního syna, pětiletou dceru a devítiletého syna. Nejstarší je sice samostatný, ale to učení s ním je taky mazec. Má ADHD, všechny možné poruchy učení. Do toho roční teď začíná chodit, obchází nábytek, krámuje skříně, vyhrabává květináče, pořád padá a řve. Dcera je teď doma, má neštovice. Naštěstí lehký průběh, ale o to víc se doma nudí a vymýšlí blbosti. Z nemocí mám taky hrůzu, noční kašlání, zvracení, laryngitidy, teploty.
Mám taky ráda doma pořádek, takže pořád chodím a uklízím, vytírám, nedokážu si sednout uprostřed bordelu a hrát si s dětmi. To jdu radsi s nimi ven. Uklidňuje mě jen pocit, že to není napořád, děti rostou a strašně to utíká. Teď začne pěkné počasí, tak budeme jezdit na výlety. Dceru když to jde nechám ve školce spát, doma mi neusne a jenom je odpoledne protivná. Syn má kroužky v rámci školy a mezi tím je ve družině. Když mám doma jen nejmenšího, tak si s ním jdu klidně přes den lehnout a uklízím a vařím s ním. Když jsem moc unavená, tak jsem protivná a to nechci. Manžel je kamionak a je doma taky jen o víkendu. Dokonce teď byl tři týdny pryč. Ale zase kdyby si našel práci, aby mohl být víc doma, tak to s mojí rodičovskou neutahneme. Máme dům a hypotéku. Vím, že jsem ti asi moc neporadila. Ale aspoň v tom nejsi sama. ![]()