3 děti - občas mám pocit, že zešílím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42959
4.5.22 07:10

Chtěla bych zakladatelku povzbudit a připomenout, že čas moc rychle letí. Jednou na to všechno budeš vzpomínat v dobrém :hug: Měla jsem dvě ve školce, k tomu dva puboše a náročnou práci na dvanáctky, po nočních odvoz do školky, rychle spát, což mi nejde na povel, pak kolotoč vaření prádlo, děti vyzvednout… A zas noční… No, byl to mazec, ale bylo to mnohem horší, když přišla škola a úkoly… Všechno jsme nakonec zvládli, děti vyrostly, dospěly a mně ten frmol tak chybí.
Zakladatelko, řešení tvých problémů je tak jednoduché, děti prostě budou ve školce spát a basta. Uvidíš, jak moc ti to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.5.22 12:15

Jeste muze pomoct druhy „extrem“, proste se na jeden dva dny v tydnu na veskere instituce (skolku, krouzky) vykaslat a vypadnout nekam na vylet, do lesa…
Ono to dost pomuze, nemuset byt nekde na cas, dat si „volno“, proste nestrukturovany cas pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
4.5.22 12:24
@Lucie_Sx píše:
Jeste muze pomoct druhy „extrem“, proste se na jeden dva dny v tydnu na veskere instituce (skolku, krouzky) vykaslat a vypadnout nekam na vylet, do lesa…
Ono to dost pomuze, nemuset byt nekde na cas, dat si „volno“, proste nestrukturovany cas pro vsechny.

Myslím, že máš pravdu, někdy je skutečně velká úleva, když člověk nikam nemusí, nemá ten čas zorganizovany do minuty a lážo plážo s dětmi vymýšlí program ještě v pyžamu. Prostě no stres. Byly to nejhezčí dny, kdy jsem bez časovýho pressu vypravovala děti do lesa, vzali jsme psy a nikam nespěchali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
6.5.22 07:21

Mám také tři děti (2 kluky (předškolní vek) a dcera 1,5 let). Rozklikla jsem tuhle diskuzi se zájmem protože pomaha vědomi, ze v něčem nejsme sami. Také s nám teď táhnou neustále nemoci. Prostedni má oslabenou imunitu.. já mám teď také antibiotika. Je to vyčerpávající když je i mama nemocna. Táta má své práce dost. Vše kolem domácnosti se stalo nepsanym pravidlem na moji zodpovědnost. Vloni jsme zkusili parkrat spaní ve školce a letos když tam spi je taková úleva. Clovek nic za to dopoledne neudělá a hned zas jde vyzvedavat. Zkus si to zakladatelko. Pomohlo by rano nebo vecer to klukum říct jaký je plán. A spát tam proste musi neda se nic dělat, rekni to na ferovku ze si chceš něco udělat v klidu a věnovat se i malé a odpocinout si. Take chodíme po krouzkach a když už jsou tři ty kroužky se nascitaji. Vzpominam jak lehce se chodilo všude jen s jedním, jenze doba se změnila a další sourozenci už mají děti na hrani i v okoli nějaké děti jsou. Moc pomaha nejit tam svět se nezboří a zamyslela bych se zda jsou všechny potreba. Taky mě to neda nevzit malou na cvico když tak rada dela ty rikanky a tak … Plavani taky jdeme když to je možné, ale moc rada si beru staršího syna sebou, mladší na to moc není. Když už toho je na mě moc všimla sjem si ze zo způsobí nepochopení ze strany doma, do toho vidím jak někde hlídají nonstop ze snad dítě ani doma není a rodič má svou zabavu, nebo dítě daji pryč úplně q mají jen jedno a to si prehazuji. Jsem šťastná když potkám normani rodinu s více detmi. Starsi si sestricku moc přál, hodně jsem premyslela zda do toho jít. V budoucnu by mě bylo lito a chybela by mi.

Rada tedy nebuď otrokem svacinky ze skolky když tam nejedí uber nebo zjednoduš na menší snake nebo ovoce, zeleninu. Občas vypnout a ať tam začnou spát. (Znám to několik let starsi chodil
Jen do oběda ) a pak si zvykl nespi ale buď má neslaví rezim nebo leží poslouchá pohádku. Teď jsme pořad doma a je to náročný nic se neda udělat a už tu máme vek kdy ho zajímají hry. To se ta puberta vždy zhorší. Doma tvorime když to jde máme takový domácí on-line kurz a stihame co stihneme. Kluci mají logopedii každý týden, mladší dvakrát týdne sport. Starsi v blízkosti také pohybovky (to bylo fajn ze je to blizko ). Také bych byla rada aby bylo něco bliz tadyk toho moc není. A když propočtů Plavani s malou. Jsme 3× týdne vyjeti k většímu městu. Doma to stojí já unavená. Manzel se nabídl ze jednou pojede on ale taky to po každé nevyjde. Pomaha vzít si obed někde a nevarit dopřát si to. Jsme na mensim městě ale pani na uklid mě už taky napadla. S logopedii máme ještě hned kroužek a tu dobu využívám jen s malou na procházky nebo nakup. Pomaha popovídat. Provetrat se na nakup ale i ty kroužky kdy jsme s malou sami. Nebo jen jít s kočárkem. Buď sobecka nebo se z toho zblaznis. Já nemám hlídání s výjimkou vážných doktoru kdy musíš jít jen s jedním. Děti povyrostou a bude lépe. Je to fajn mít děti a nikdo neříkal ze to bude jednoduché, jsou to kluci a o když mám hodne kluky zlobit umi. Do budoucna kroužky rozmyslim lepší aby byli při škole
Jsk tu někdo psal. Doma se musíme věnovat i té logopedii. V lete půjdou na primestsky tábor na týden. Nemohli by taky? :hug: (Na to spaní rekni musíte protože to jinak nejde). To zabira i u nás a věř ze ze zacatku si bral domu pyzamko tak několik let nechodil ale od těch 5 už to zvládá. Chce to mít i kamaradku nebo někoho na vypsání kdo má také více děti nebo aspoň zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
6.5.22 07:46

@Lucie_Sx to je pravda, taky jsem to tak praktikovala. U nas je nejhorsi stuhat jakekoli terminy na cas a vstavat kvuli necemu. Neorganizovane dny jsou nejlepsi pro nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.22 09:00

@Lisa_Qr teda takový román ;) No dneska spí…máme s malou to plavání…prošlo to krásně bez slz tak jsem odpoledne zvědavá…

Zarazilo mě vy máte logopedii každý týden? My vždycky tak jednou do měsíce půl h…jinak se snažím doma každý den a teď budu cvičit i s tím prostředním protože přejímá mluvení a chyby od bráchy :roll: ale doma u toho dost zlobí a donutit ho cvičit je děsný… navíc pokrok nijak zavratny na to že už tam chodíme druhým rokem…

No já nějak nikoho nemám, jen babičku, ta sama měla 3 děti…tak s tou si popovidam ale jinak jsem takový samotář…mě to ale vyhovuje…moje máma pracuje a vnoučata ji moc neberou :nevim: a tchyně taky pracuje a tam je to zase jina story… :roll:

Uvidím dneska co to spaní a kdyztak budu dávat častěji :nevim: ráno se kluci zase porvali… :zed: achjo moje nervy

• Citovat
  • Upravit
990
6.5.22 11:02
@Anonymní píše:
@Lisa_Qr teda takový román ;) No dneska spí…máme s malou to plavání…prošlo to krásně bez slz tak jsem odpoledne zvědavá…

Zarazilo mě vy máte logopedii každý týden? My vždycky tak jednou do měsíce půl h…jinak se snažím doma každý den a teď budu cvičit i s tím prostředním protože přejímá mluvení a chyby od bráchy :roll: ale doma u toho dost zlobí a donutit ho cvičit je děsný… navíc pokrok nijak zavratny na to že už tam chodíme druhým rokem…

No já nějak nikoho nemám, jen babičku, ta sama měla 3 děti…tak s tou si popovidam ale jinak jsem takový samotář…mě to ale vyhovuje…moje máma pracuje a vnoučata ji moc neberou :nevim: a tchyně taky pracuje a tam je to zase jina story… :roll:

Uvidím dneska co to spaní a kdyztak budu dávat častěji :nevim: ráno se kluci zase porvali… :zed: achjo moje nervy

My jsme měli také logopedii každý týden, ale v rámci školky. Syn chodil do speciální logopedické s menším kolektivem. Teď je ve druhé třídě a má logopedii dvakrát do měsíce. Ale už jen pilujeme R a Ř. Ale on má vývojovou dysfazii, do pěti skoro vůbec nemluvil. Teď už mluví pěkně. To praní naštěstí vůbec neznám, jak mám holku a kluka, tak ty na sebe občas křičí, pak brečí, ale neperou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
6.5.22 11:41
@Anonymní píše:

Uvidím dneska co to spaní a kdyztak budu dávat častěji :nevim: ráno se kluci zase porvali… :zed: achjo moje nervy

Ber to jako nácvik na pubertu. :lol: :lol: Bude období kdy bude lépe ale taky kdy bude hůř. Máme jich doma sedm. Někdy jsou zlatíčka a někdy bych je zakousl. Občas mám pocit že se na nás střídají (pokaždé vymyslí bejkárnu někdo jiný). Ale čím jsou starší tak je to klidnější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.22 15:50

Tak reakce 5tiletyho na spaní… mami a dovolis mi tam zase spinkat? :mrgreen: 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29
14.5.22 20:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
16.5.22 17:55
@Anonymní píše:
Tak reakce 5tiletyho na spaní… mami a dovolis mi tam zase spinkat? :mrgreen: 8o :mrgreen:

Vidis a nechas, ne? Trochu pravidelneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí