Jsem z dcery zklamaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14107
8.5.22 22:20
@VitaminC píše:
@warita Pokud ji porad vnucujete svou vuli, se nedivim, ze ona se pak chova stejne. Ja lpim u syna jen na tom, co je pro me podstatne a takovehle kravoviny neresim. Tzn. nezranit se sam, neublizovat ostatnim, pomahat si navzajem, nelhat.
Proc si nemohla vybrat veceri sama? Kdybyste ji nechali nejake rozhodovaci pravomoce, takhle zbytecne by proti vam nebrojila.

Souhlas, takobyhle pristup by vytocil uplne kazdeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
8.5.22 22:30
@jahuhudka píše:
To je smutné. Mne přeji ke dni matek, narozeninám a i dalším událostem. Pět mi není a povahu za zcela normální, ze si přejeme, když byly deti menší vymyslela co vyrobí a teď vymysli čím udělat radost. Velmi by mne mrzelo, kdyby mi řekly a co jako. Takže zakladatelku chápu.

Mně moje děti přejí ke všemu, vždy s nějakým dárkem, kytičkou, bonbónkem a to menší děcko v ten den pořád chodí s dalším a dalším výrobkem :srdce:, popřeje mi třeba čtyřikrát za ten den.
Takže mi taky nepřijde v pořádku, že zakladatelky dcera řekla to, co řekla. A jak je vidět, tak fyzický trest to dítě nebere tak, že je to důvod k tomu mít méně rádo druhého rodiče, skoro se dá říct, že je to přesně naopak, zná hranice, vidí zájem, že se něco děje. Na vztek, který není namířen na někoho, ale na něco - úkol do školy, má právo a je to v pořádku. Já se taky rozčílit u něčeho, co mi nejde a jako dítě to lítalo vzduchem. Nikdo mě za to netrestal, to dítě potřebuje obejmout a poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
8.5.22 22:52

Podle mě je to důsledek dvou různých výchovných přístupů. Já být ve střídavce, tak rodičům jako dítě poděkuju tím, že se v tom naučím perfektně chodit a šedřu z nich kůži :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5180
8.5.22 23:37
@Tamtama píše:
@hani28 u vás učitelka neřeší, když dítě přijde bez úkolu? U nás je hned úkol navíc, když nepřinese ani ten, tak už mi píše nebo volá, ať na to dohlednu, aby úkoly splnil..

No vsak prave, neudelas, budes mit praci navic, ucitelka bude nastvana :nevim:
Ja jsem v zahranici takze ten system je trosku jinaci, ale vicemene v nasi skole (dcera ma necelych 8.) je to tak, ze za cteni a splneni ukolu dostanou samolepky a za urcity pocet samolepek diplomy nebo ruzne odmeny. Kdyz ukol doma neudelaji, musi ho pak udelat ve skole misto hrani si venku v poledni pauze. Takze kdyz dcera nechce cist nebo delat ukol, tak lepe nez vyhruzky ‘musis’ zabere pripomenout ze pak nedostane odmenu nebo bude muset sedet ve tride misto hrani s kamarady. Jeste se nestalo, ze by ukol nenapsala. Stalo se ze zkratka odmitla cist, no a pak nedostala samolepky a pak mela mensi sanci vyhrat nejakou cenu nez ti co meli samolepek vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
9.5.22 06:54
@Tamtama píše:
@hani28 u vás učitelka neřeší, když dítě přijde bez úkolu? U nás je hned úkol navíc, když nepřinese ani ten, tak už mi píše nebo volá, ať na to dohlednu, aby úkoly splnil..

To není moc výchovné a ani ze strany učitele. U nás mají děcka na každé pololetí nějaký počet puntíků. Ty dostávají za fakt blb. é chování a neplnění si úkolů. Pokud si je vyčerpají, mají nějaký kázeňský postih - dutka tř. učitele.

Vždy na začátku školního roku nám říkají, ať děti jen zkontrolujeme, max pomůžeme s něčím, co jim nejde. Jinak se té samostatnosti budou učit déle. Když donesou úkol navíc, stalo se jednou, dělaly děcka ve třídě nějaký bordel. Dostala ten úkol celá třída a výslovně nám učitelka psala, že zadání řekla jen dětem a abychom jim nepomáhali, že to pozná a že by to ztratilo efekt trestu.

Neřešila, že to některé děti udělaly jen částečně, protože nevěděly pořádně co s tím, ale musely si namáhat hlavu, zabralo to spoustu času, už se to neopakovalo, takže to asi zabralo :lol:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 07:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
9.5.22 07:15
@_.Emilyyy píše:
A to je jako oduvodneni ze je od něho bita?

To je jako rozklíčování toho, že otec to zvládá poněkud lépe. I když na EM si většina představí, že má holka fialovej zadek a je fyzicky týraná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.5.22 07:29
@Magical-eyes píše:
To je jako rozklíčování toho, že otec to zvládá poněkud lépe. I když na EM si většina představí, že má holka fialovej zadek a je fyzicky týraná. :roll:

Lepe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
9.5.22 07:42
@VitaminC píše:
Lepe :lol:
Úhel pohledu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
9.5.22 08:01
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem bezradna, nevim, co mam delat s 9 dcerou.
Neumim vychovavat dite
Dcerka je drza, odmlouva, dneska u domaciho ukolu triskla se sesitem, ja uy fakt nevim jak na ni. Zakazy, domluvy nepomahaji.
Dceru mam s ex manzelem ve stridave peci a kdyz jsem s nim probirala dcery chovani, tak on mi trvdil, ze u neho funguje a posloucha, ale ze si ji obcas musi prehnout pres koleno a naseka ji na zadek 8o.
Vubec jsem nevedela, ze ex takhle tresta dceru.. Ani dcera mi nikdy nesdelila, ze dostala vyprask. Vzdy mi jen povi, jak spolu byli na vylete a jak to bylo fajn a ukazuje mi fotky..A tesi se k nemu. Tak jsem z toho mimo..Mne ani nepoprala ke dni matek a kdyz jsem se zminila, co je za den. Tak mi rekla: hmm a co jakp

Ja ji bit nechci..Ale co funguje na vass deti?
Holky xo mate uz zkusenosti, jak doma tohle resitw.

Prosim anonym..nechci aby se vedelo, ze jsem neschopna na vychovu

Je jedno, zdali jsi :roll: nebo ne: každopádně by tě měli třískat od rána do večera. A v noci taky!

(četla jsem jen 1. stranu, nevím, jak se diskuse dál vyvíjela a ani mne to nezajímá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.5.22 08:55
@warita píše:
Trochu aktualne. Moje dcera si opet jednou vymysli… je cas vecere, dostala jogurt. Nejdrive sahodlouha diskuze, zda ho bude ci nebude jist (tento typ diskuzi vedeme nekolikrat za den, proste odpoved na vsechno je NE, nebo ne takto, nebo za podminek, ktere si klade ona. Neexistuje, aby proste udelala, co se od ni ocekava). Nakonec ho snedla. Jeji maly bratr dostal do flasky UM a tak si zacala vynucovat, ze chce taky. Je ji 5,5 let, z mimi flasky pit uz nebude. A stejne by to nakonec nevypila, mame to uz vyzkousene. Manzel navrhl, ze ji muze dat mleko do hrnicku. Ztropila scenu, ze chce do mimi flasky. Bylo ji receno, ze ne. Zacala se s nami agresivne hadat, vyhrozovat, vynucovat si, pry bez toho nepujde spat. Manzel se nakrkl a rekl ji, ze ma odejit do pokoje. Zacala vztekle dupat a agresivne odsekavat. Opakovane ji bylo receno, ze ma okamzite prestat a ma si jit vycistit zuby. Kricela na nas, ze pokud nedostane UM do flasky, nepujde nikam. Nikdo ji nebude rozkazovat, ona neodejde, ona neposlechne.

Nasledoval trest sezeni na stolicce na 5min. Uz dlouho nemusela sedet, vetsinou se drive ci pozdeji s ni nejak dohodneme. Ale za ty drzosti, vztekle dupani na nas a vyhrozovani nam proste neni zbyti. Rycela na stolicce, byla dal drza, dal vyhrozovala. Bylo ji asi 20× receno, at je ZTICHA!!! Ne a ne a ne a ne. Proste rici dal, jede si svou, ona pusu nezavre. Dostala od manzela velmi durazne receno, ze jestli nezklapne, tak ji placne. No nezklapla a za ten placanec po pr*delce si muze pogratulovat sama.

Jinak, muj manzel je flegmatik a dobrak od kosti. Asi si dovedete predstavit, co moje dcera predvadi, ze vytocila i jeho.

Cekam na rady, co s takovym ditetem. :mrgreen:

A zkoušeli jste to třeba provázat tak, aby jasně pocítila příčiny a důsledky? Chceš UM do miminčí lahve? OK, tady ho máš (ta trocha vás asi nezruinuje, i když to pak vylijete), ale znamená to, že jsi mimino a budeme podle toho s Tebou zacházet. Takže žádný film, zítra výlet na kole, zmrzlina, hranolky etc. (prostě něco, co ona má ráda a mimina to dělat nemohou). A pak nevyměknout a opakovat ne, zmrzlinu prostě nedostaneš, včera jsi se tak rozhodla. Ať se třeba vztekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.5.22 09:00

A pokud jde o zakladatelku, tak to na mě dělá dojem, že otec pro pobyt u něj nastavil jasné hranice. Sice nevhodným způsobem, ale nastavil a holka se v tom cítí svým způsobem bezpečně, protože ví, co bude, když „nesplní“. U mámy to neustále zkouší, kam by to tak jako až šlo posunout. Rozhodně neobhajuju výprasky, jen to, že je potřeba nastavit hranice a pravidla. Jestli máte střídavku, tak bych se v tom čase, kdy je dcera u otce pokusila nějak dovzdělat, poradit s psychologem, a to s dospěláckým i dětským. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
9.5.22 09:18

@warita hele podobny u nas, akorat kluk 3,5 roku a mimco 8 mesicu. Tyhle sceny mame skoro denne, taky moc nic nezabira. Rev silenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.5.22 09:28
@hani28 píše:
No vsak prave, neudelas, budes mit praci navic, ucitelka bude nastvana :nevim:

To jsou zrovna věci, co jsou mému ditku úplně ukradené. On je jednickar, ale má adhd a s tím se pojí zapominani i nechuť dělat úkoly. První tři roky byl kvůli úkolům denně řev, vztek, hrůza. Letos mají novou třídní, která je fakt super, syn díky ní začal v hodinách pracovat, už dostal i diplom za práci v hodinách (má ho schovaný v šuplíku na poklady). Zaseky u úkolů už nejsou každý den, dokonce už se několikrát stalo, že přišel ze školy a hned šel sám od sebe udělat úkol, ale i tak má třeba jednou za 14 dní týden, kdy ho k úkolům zkrátka nedokopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.5.22 09:34
@Jeremi píše:
A pak nevyměknout a opakovat ne, zmrzlinu prostě nedostaneš, včera jsi se tak rozhodla. Ať se třeba vztekne.

hmmm, ok a jaky vidis rozdil mezi tim, ze se silene vztekne proto, ze nedostala flasku s UM nebo ze se vztekne proto, ze ji ted nedovolim veci nevhodne pro male mimi?

Navic, ja neresim tak doopravdy, jestli ji dat flasku s UM nebo ne. Ony tyhle sceny dela u vseho. Diskuze zacne rano pri oblekani, pokracuje snidani, pak pokracuje tim, ze si vynucuje tablet. Kdyz reknu, ze tablet po ranu ne, at si jde nejdriv hrat, tak dela sceny, ze si hrat nebude a NE a NE. Dalsi sceny nasleduji kolem obeda, pak kdyz si ma jit lehnout po obede. Proste jak je den dlouhy, tak se vedou nekoncici diskuze. Uplne vsechno je namet na delani scen.

A moje nejvetsi starost je, jak ji to odnaucit do zacatku skoly, protoze uz vidim, jak to bude brat ucitelka v prvni tride, az s ni bude dcera vest diskuze, ze ted se ji ale nechce psat pismenka a ze si misto toho bude delat neco jineho a bude na ucitelku kricet, ze ji nebude nic prikazovat.

Zkratka a dobre, dcerka se musi naucit, ze je moc maly pan na to, aby komandovala dospele cizi lidi a autority. Ze ne vsechnose toci kolem toho, co ona chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
9.5.22 09:47

@warita bude tam v kolektíve detí, bude sa správať inak, neboj. Alebo drzkuje aj v škôlke?

No, u nás sú psychohysteraky ak nie je po ich už asi od 10 mesiacov :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect