Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, teď jsem celý víkend byla s mým kamarádem a já si pořád víc a víc uvědomuji, že ho miluju. Problém je v tom, že on cca před 2 tydny začal chodit s jeho kamarádkou, kterou zná od školky. Ona samozrejme neví, že byl tenhle víkend se mnou, řekl ji, ze jede s klukama na kola. Před několika měsíci chtěl on chodit se mnou, ale to jsem ho odmítla, protože jsem k němu nic necítila a vztah jsem v tu dobu nechtěla, neměla jsem ještě úplně uzavřený můj poslední vztah. On mi teda tvrdí jak moc ji miluje, ale je možný někoho milovat a lhát mu? Já jsem do něho zamilovaná a vím, že bych mu lhát nedokázala a už vůbec bych nedokázala jet s nějakým jiným klukem na víkend pryč a nerict mu to. Ještě říká, že by ji nikdy nedokázal ublizit, ale vždyť přeci to právě dělá. Já si s ním píšu skoro každý den, pořád si máme co říct a když spolu trávíme čas, tak cítím tu neskutečnou přitažlivost mezi námi a vím, že nějaké city tam jsou. Není to mezi námi jen o sexu, i když v tom nám to klape úplně neskutečně a vím, že on se mi ubránit nedokáže ani kdyby chtěl a já to mám stejný. Když jsme spolu tak se pořád smějeme, skadlime se a provokujeme a on mi už několikrát rekl, že o mě nemůže přijít a vím, že kdybych si někoho našla, tak že by mu to vadilo a zarlil by. Nevím si rady co mám teď dělat, nemůžu mu říct, že ho miluju, vím že by ji jen tak nenechal zvlášť když říká že ji nechce nikdy ublizit. Mám to dal nechat mezi námi tak jak to je a čekat jestli se něco změní? On je mi neskutecne podobnej ve všem, není to zrovna hodnej kluk a povahově jsme taky skoro stejní, já k sobě potrebuju někoho stejného, někoho koho nebudu brát jako jistotu a budu se muset pořád snažit, na to on mi řekl, že on naopak potřebuje někoho rozdilneho, někoho u koho bude mít jistotu že by ho nikdy nepodvedl, ale takový člověk ho po chvíli omrzí a ten člověk už ho pak nemůže ani ničím překvapit a tak. Jediný co teď vím je to, že on je pro mě dokonalý partner a miluju ho jako ještě nikoho. Mám se dal chovat jako jeho dobrá kamarádka a dělat že je všechno skvělý a čekat jak se jejich vztah vyvine nebo mu to mám říct a tím pádem to všechno skončit? Jemu se na mě líbí to jaká umim být mrcha když chci a vím, že mrchy to mají v životě jednodušší ale kéž by šlo nějak si naklonit jeho lásku na svoji stranu, nevím jestli se mám začít jako mrcha chovat i k němu a nebo na neho naopak být hodná, aby viděl že mi na něm záleží, je to těžký
a nejtěžší je to, že vím že on je to jediný co teď chci
Ty stojíš o někoho, kdo je tak charakterní, že své přítelkyni lže a to od samého počátku? Budeš mu věřit, až spolu budete chodit a on ti řekne, že jede na víkend za kamarádem? A mimo to jste strašně nezralí, chováte se jako děti, asi nevíte ani jeden, co je láska. Nápadně tenhle dotaz připomíná jednu spamující uživatelku…
@radkka píše:
Ty stojíš o někoho, kdo je tak charakterní, že své přítelkyni lže a to od samého počátku? Budeš mu věřit, až spolu budete chodit a on ti řekne, že jede na víkend za kamarádem? A mimo to jste strašně nezralí, chováte se jako děti, asi nevíte ani jeden, co je láska. Nápadně tenhle dotaz připomíná jednu spamující uživatelku…
To je právě to, protože ví, že ji má jistou a že ona by mu to neudělala. Mě on sám řekl, že kdyby byl se mnou tak by se uzarlil k smrti, protože se kolem mě motá hodně chlapů a čím, že on by mě nepodvedl protože by věděl že bych mu to pak udělala taky a to by nepřežil
Já vim, co je to láska, spíš on to možná neví, protože jak se říká, když miluješ nepodvedes, ale když jsem mu tohle řekla tak na to nereaguje. Tak asi má s tímhle problémy víc lidí, ono se totiž docela dost stava, že se do sebe kamarádi zamilují
@Lucinka055 píše:
To je právě to, protože ví, že ji má jistou a že ona by mu to neudělala. Mě on sám řekl, že kdyby byl se mnou tak by se uzarlil k smrti, protože se kolem mě motá hodně chlapů a čím, že on by mě nepodvedl protože by věděl že bych mu to pak udělala taky a to by nepřežilJá vim, co je to láska, spíš on to možná neví, protože jak se říká, když miluješ nepodvedes, ale když jsem mu tohle řekla tak na to nereaguje. Tak asi má s tímhle problémy víc lidí, ono se totiž docela dost stava, že se do sebe kamarádi zamilují
Chodí s ní dva týdny a má jí jistou
bože, do čeho jsi to duši dal. Co víc ti k tomu mám říct, než abyste oba dospěli. Snad ti poradí někdo jiný.
@Lucinka055 Jsou to růžové brýle, které časem opadnou…On tedy chodí s jinou, jí lže o tom, kde je a s kým a vy spolu spíte, jo? Píšeš, že chceš někoho podobného, on zas naopak někoho jiného, celé je to nějaké divné. Začni se vážit víc sama sebe, nedělej ze seba levnou matraci a najdi si někoho jiného a hlavně nezadaného.
@Lucinka055 Ty jsi asi ještě hodně mladá, že? Tohle fakt není láska. Je to poblouznění a z jeho strany pouze hra - s tebou a i s tou druhou.
@radkka píše:
Chodí s ní dva týdny a má jí jistoubože, do čeho jsi to duši dal. Co víc ti k tomu mám říct, než abyste oba dospěli. Snad ti poradí někdo jiný.
Jo, to říkal, že u ní má jistotu, že by ho nepodvedla.
@Plano píše:
@Lucinka055 Jsou to růžové brýle, které časem opadnou…On tedy chodí s jinou, jí lže o tom, kde je a s kým a vy spolu spíte, jo? Píšeš, že chceš někoho podobného, on zas naopak někoho jiného, celé je to nějaké divné. Začni se vážit víc sama sebe, nedělej ze seba levnou matraci a najdi si někoho jiného a hlavně nezadaného.
Svatá pravda.
@Lucinka055 píše:
Jo, to říkal, že u ní má jistotu, že by ho nepodvedla.
Vy opravdu nevíte, co je vztah, ani jeden… tohle je smutné a ubohé, doufám, že slečna brzy prohlédne.
@Plano píše:
Jo přesně tak. Já k sobě potřebuji někoho podobného. Já si sebe vážím, opravdu spolu jen nespime, děláme i jiné věci, teď jsme byli celý víkend na kolech spolu.
Tak jsem to přečetla. Měla jsem dojem, že čtu deníček čtrnáctileté holky ![]()
@radkka píše:
Vy opravdu nevíte, co je vztah, ani jeden… tohle je smutné a ubohé, doufám, že slečna brzy prohlédne.
Ta jeho? Ta to nepozná ani kdyby kdo ví jak moc chtěla a já ji to psat nebudu, je to jeho svědomí a ne moje, já nic zlého nedělám, já nikoho nemám.
@Lucinka055 píše:
Jo přesně tak. Já k sobě potřebuji někoho podobného. Já si sebe vážím, opravdu spolu jen nespime, děláme i jiné věci, teď jsme byli celý víkend na kolech spolu.
Ufff, asi ti to nevysvětlíme
Tak tedy hodně štěstí… někdy si člověk musí ta svá ústa namlet, aby prozřel.
„on mi řekl, že on naopak potřebuje někoho rozdilneho, někoho u koho bude mít jistotu že by ho nikdy nepodvedl, ale takový člověk ho po chvíli omrzía ten člověk už ho pak nemůže ani ničím překvapit a tak“
No, asi po dvou týdnech
@Enmamma Mně to připomnělo bravíčko ![]()
@Enmamma píše:
Tak jsem to přečetla. Měla jsem dojem, že čtu deníček čtrnáctileté holky
Až moc jsem se rozepsala, já vím, ale už toho mám za sebou spoustu, spoustu vztahu ať uz s láskou a nebo bez a vím co to je někoho milovat, proto říkám, že když už někoho miluju tak mu nelzu a nepodvadim ho a z toho usuzuji že on ji nemiluje a jen si to namlouva, láska vypadá jinak a já tu lásku cítím