Jsem zoufalá - moli, myši, mravenci u nás doma!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4239
7.4.11 12:07
ww píše:
No o pavoucích bych mohla vyprávět…ve sklepě jsou macci, že se jich bojí i brácha(dospělý chlap)Takového pavouka jsme měli ve vaně 8-o

Jóóóóóóóóó Bože můůůůůůůj to jsou přesně oni-pokoutník domácí :poblion: :poblion: :poblion: 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.4.11 12:22

Jo tak tyhle nás taky navštěvujou :poblion:

S mravencema je to těžký, protože i když jich vychytáte mraky, tak pořád je někde královna, která klade vejce o106 a určitě zbyl jeden dělník, který si pamatuje, že přes vás vede prima dálnice k nějaký baště. Naši dělali první poslední a jediného čeho dosáhli domácíma zbraněma, že místo po zemi, tu samou trasu lezli po stropě, takže se obrátili na odborníky a od té doby ani jediný. Jinak já když doma potkám jednotlivce zatoulanýho, tak preventivně likviduju, i když by stačilo vynýst ven jako pavouka, ale bojím se, že je to průzkumník a přivede mi domů tu dálnici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
7.4.11 14:52

ahojky

me by ranilo ,, stitim se i muchy :-) ,, takze ja bych vubec nevahala a zavolala si odbornika ,, odstehovala se na tyden i kdybych musela vzit dovolenou a odbornik by si stim mel umet poradit ,,

nevim pisu jako laik ,, je me vas lito, musi to byt ubijejici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18055
7.4.11 15:02

Snad se zakl. nebude zlobit, že se přidám s dotazem na šváby :poblion: Lezou nám stoupačkama a přestože smejčím a smejčím drobky, aby neměli co zrát a proč tam lízt, není možný se jich zbavit. Není jich moc, ale mně stačí bohatě obden jeden šváb, hnusně na mě zírající z linky uprostřed noci , když se jdu napít :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.4.11 15:10

Nezlobím se :wink: Šváby jsme teda ještě neměli…
Snad někdo poradí!

• Citovat
  • Upravit
19494
7.4.11 15:13
ww píše:
No o pavoucích bych mohla vyprávět…ve sklepě jsou macci, že se jich bojí i brácha(dospělý chlap)Takového pavouka jsme měli ve vaně 8-o

my mame doma obcas i tlustsi!! DLouho tu teda nebyli, ale oni se normalne perou, chtej bojovat. Sla jsem na nej s obrannyma prostredkama :-D a on sel proti mne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.4.11 16:41
careynka píše:
ww píše:
my mame doma obcas i tlustsi!! DLouho tu teda nebyli, ale oni se normalne perou, chtej bojovat. Sla jsem na nej s obrannyma prostredkama :-D a on sel proti mne!!!
:mrgreen: :mrgreen: a jak umi ludry skakat…me malem omylo pri jednom takovym souboji :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.4.11 16:43
Eliška píše:
Snad se zakl. nebude zlobit, že se přidám s dotazem na šváby :poblion: Lezou nám stoupačkama a přestože smejčím a smejčím drobky, aby neměli co zrát a proč tam lízt, není možný se jich zbavit. Není jich moc, ale mně stačí bohatě obden jeden šváb, hnusně na mě zírající z linky uprostřed noci , když se jdu napít :poblion:

No tak ty jsme naštěstí neměli, ale známý s nima bojovali dlouho - vždycky vystříkali byt, ale lezli stoupačkama… domluvili se se sousedama, pozvali odborníky a ti vystříkali celý panelák. Takže to je asi dost složitý, ale jinak asi přilezou znova :zed: . Ale aspoň vystříkat byt. Zrovna na šváby bývají alergie. Ať se jich brzy zbavíte :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.4.11 16:44
Ditta77 píše:
ww píše:
Jóóóóóóóóó Bože můůůůůůůj to jsou přesně oni-pokoutník domácí :poblion: :poblion: :poblion: 8-o 8-o

Ti jsou strašní :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
8.4.11 14:23

Já asi budu vraždííííít :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

Ty svině myší!!!! Chystám se prát, tak jsem si třídila prádlo z koše. No hádejte????? Celá koupelka posypaná myšími hovny a ty svině mi ehmmm :oops: ožraly všechny kalhotky!!!!!!!! Ožraly ten zaschlý víteco… mě se chce blít :poblion: :poblion: :poblion: Abych ty kalhotky všechny vyhodila a nakoupila nové :cry: :cry: :cry: :cry: :cert: :cert: :cert: :cert: :zed: :zed: :zed: :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
4246
8.4.11 14:45

Tahle havět není otázkou špíny, ale spíš v jakým stavu je barák. Máma bydlela ve městě ve starým domě, kde byla jen stará hospoda jeden byt, kde bydlela a myši jí tam běhali neustále, chodili tam komínem. Za týden jich do pastiček nachytala 15. A za další týden tam byly znova. Jedy proti nim nepomáhají.
Já teď s přítelem bydlím na vesnici v domě po jeho praprarodičích(dům je asi 90 let starej) a bežně mi na záchodě „běhají“ takový housenky, pak nějaký placatý brouci(nevím, jak se to jmenuje). Jednou jsem našla dokonce housenku, nebo žížalu v utěrce na nádobí.
A nejvíc teda pavouci. Pokoutník domácí je běžnej návštěvník naší koupelny. S mojí arachnofóbií je to vážně problém. Když se jdu sprchovat, tak každej večer paranoidně zkoumám všechny rohy naší koupelny, jinak bych se nemohla v klidu vysprchovat. Na pavouky nám bohužel nepomohlo zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
8.4.11 14:49

Jó náš barák má 150let. Starý statek se spoustou komor a kůlen. Stav katasrofický… :roll:

• Citovat
  • Upravit
17609
9.4.11 21:26
pikesova.lucie píše:
Já teď s přítelem bydlím na vesnici v domě po jeho praprarodičích(dům je asi 90 let starej) a bežně mi na záchodě „běhají“ takový housenky, pak nějaký placatý brouci(nevím, jak se to jmenuje). Jednou jsem našla dokonce housenku, nebo žížalu v utěrce na nádobí.

Ty placatý jsou rybenky a těch se teda štítim, pro mě to má pohyb a vzhled hada=červa, takže hnus. To už radši toho nejhnusnějšího pavouka, toho přiklopím skleničkou a letí do chroští, ale tohle je taky boj na dlouhý lokte - lezou z odpadu, takže je potřeba čas od času prolít odpad savem/domestosem či jinou srágorou. A chce to pravidelně vystříkávat proti lezoucímu hmyzu. Loni jich bylo mraky - psalo to po diskuzích víc lidí, letos dobrý, ale taky to bude asi tím, že jsme předělali koupelnu. Ale když byla koupelna vysekaná, tak ty potvory zalezly do přilehlého pokoje a našla jsem je mezi papírama :poblion:

Ovšem myši, hmm tak zjistit, že lozily v prádle, to by mi nebylo dobře. My měli jednou, já si myslela, že jsem si jí přinesla s bramborama ze sklepa. Neměli jsme zadělaný průduch. Manžel byl naprosto laxní a ještě zpruzelý, že jsem ho donutila zajet pro pastičku, protože jsem jí skřípla za linkou.
No evidentně tam bydlela dýl než pár hodin, protože mi před vánoci klekla myčka a opravář když jí odstrojil, tak zjistil, že si tam už stavěla hnízdo - je tam filc a ten byl pěkně nacupovanej a smotanej. To si pište, že jsem si manžela vychutnala a on koukal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
9.4.11 21:42

Tak na myši poradím kocoura :mrgreen: - my máme Mikeše a myš jsme v baráku neměli jedinou. Mikeš je obyčejný černý kocour (ovšem nadprůměrně inteligentní a vychovaný trochu jako pes - poslouchá na povely a vítá nás, když přijíždíme, jakmile blikne dálkové brány, běží ze zahrady se vztyčeným ocasem… áá končím svou „mateřskou“ pýchu :lol: :lol: :oops: ). Takže ačkoli máme dům z r. 1923 (byť kompletně přestavěný) i se sklepem, kde je spousta dobrot (brambory, jablíčka…), myš se tu neukáže, jedinkrát sem asi omylem vběhlo asi 5 takových těch „rejsků“ (jednu sobotu na podzim). No moc se tu neohřáli - manžel a Mikeš je vychytali do 2 hodin. :mrgreen: Je teda fakt, že ten lenoch kocour měl menší výkonnost - manžel smetákem umlátil 4. :lol: Kocour mu asi chtěl nechat prostor, aby si užil, když on to má denně. :mrgreen: Mikeš ovšem loví v okolí domu (občas je nosí pod Clematis, takže vidím ty úlovky), a asi pouhá jeho přítomnost stačí k tomu, že zkrátka živou myš tu nevidím (a to z obou stran mají sousedi takové ty „kůlny, chlívky, kurníky…“
Co se mravenců týče, obvykle se mi na začátku léta objeví na podlaze v kuchyni, většinou se nějak dostanou kolem dveří na terasu. Velmi se mi osvědčil sprej na mravence zn. RAID, kterým to vystříkám, mravence pozabíjím a je klid, tam nějak píší, že i když se to umyje, 40 dní to působí, a po tomto mém zásahu se tu pak už nikdy neobjevili. :dance:
Moli - nechápu to, neměla jsem ještě NIKDY! A to já skladuju mouku ve velkým, mám na to prostor, a dost peču, čili vždy si koupím balík 10 kg hladký, 10 polohrubý v akci a mám to složený ve skříni normálně v sáčcích, žádné dózy apod. Nevím, jaké fluidum to způsobuje, že tu ještě žádný nebyli - ťukám! 8-o

• Citovat
  • Upravit
17609
10.4.11 19:20
Betty03 píše:
Tak na myši poradím kocoura :mrgreen: - my máme Mikeše a myš jsme v baráku neměli jedinou. Mikeš je obyčejný černý kocour (ovšem nadprůměrně inteligentní a vychovaný trochu jako pes - poslouchá na povely a vítá nás, když přijíždíme, jakmile blikne dálkové brány, běží ze zahrady se vztyčeným ocasem… áá končím svou „mateřskou“ pýchu :lol: :lol: :oops: ).

Kde se schání tak chytrý Mikeš? Já když si vzpomenu na našich kocoura, kterému jsme tu myš chytli, donesli ho k ní a on se na znechuceně podíval, očuchal a odkráčel v dáli :cert:
No a o nějakém poslouchání taky nemohla být řeč - jeden byl úplně blbej, druhej teda chytrej, ale tak pro sebe - věděl moc dobře, že má ležet na svém místě (měl na sedačce deku) a poměrně často si postavil hlavu, že na dece prostě ležet nebude a když jsme deku dali pod něj, tak se přestěhoval a dělal to tak dlouho, že jsme to vzdali my :mrgreen:
Teď mají naši kočku, jestli chytá myši nevím, to bych se musela zeptat, ale celkem pochybuju, protože madam se zabydlela doma a když jí naši vyhazují, tak dokonce vrčí :mrgreen: A vyhodí jí oknem a než dojdou ke dveřím, tak tam potvora stojí a rve se dovnitř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný