Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tvůj problém dost chápu
- máme doma taky uklizeno, ale neustále nám tady lítají moli - zkusila jsem snad už všechno. … spreje na lítající hmyz, lepící pásky, všechno umýt octovou vodou, levanduli a jsou tu pořád - teď mi někdo poradil sítě do oken, tak to chci vyzkoušet
Na mravence měl fígl děda - udělal do láhve vodu se šťávou, postavil flašku někam na mravenčí trasu (aby to bylo hodně sladké a lepivé) a zbavil se jich tak
Na myši snad jedině pastičky nebo kočka ![]()
ww píše:
Já už opravdu nevím co mám dělat
Nejsme žádná špindírorodina, doma máme čisto, jíme jen v jídelně a kuchyni.
A teď k věci:
V kuchyni máme moly, po dětském pokoji se promenádují zástupy mravenců a včera dokonce běhala myš trasu obývák-jídelna-kuchyň-koupelna a zpět. A ráno na mě volá dcerka, že si neustele postel, protože se bojí toho mravence! Tak jdu za ní a na její posteli MYŠÍ HOVNO!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Chce se mi brečet, fakt.
Co mám dělat podle vás a čím začít????V kuchyni mám náplasti(moli), všude po bytě jed na myši(máme starý statek) a nepomáhá to![]()
![]()
Pastičky, tam kam se děti nedostanou a na mravence mi pomohla jedlá soda nebo kypřící prášek. Pokud bys našla díru kudy tam lezou, tak tam dej celou skořici. Na moli neporadím ![]()
Taky si nemyslím, že jsem nějaká špindíra i když úklid není mou zálibou
, ale mravence tu máme každý rok
![]()
Tak na myši pastičky, důsledné ucpání všech děr(prahů!) a důsledné! zavírání dveří. To pomohlo u nás.
Na moli - celou kuchyň probrat, všechno!! skladované jídlo i v neotevřených pytlících vyházet a všechny prostorz vytřít octovou vodou. Pak nalepit pásky na moli. Bohužel i toto je osobní zkušenost, práce skoro týdenní a těch peněz vyhozených, ale zatím tuktuk tuk funguje. (3m bez mola
)
Mravenci jedině sprey a postříkat…
joo baráky na venkově jsou i o tomhle no ![]()
pasticky a mysi chytat…na mravence domecky od raidu (ty sem koupila pred mesicem a zatim po mravencich ani pamatky)…na moly jsou taky nejaky lapace a zabijece…my bydlime ve starym baraku…a mysi na podzim to je vzdycky boj…chytnem denne treba deset mysi
…su na ne uplne alergicka uz…jeste to chce dusledne zavirat vsechny dvere…oni sice prolezou kde muzou…ale kdyz v lete necham otevreny na dvur pres noc tak to berou jako pozvani ![]()
jo a site v oknech je taky dobry i proti mysim nejen na komary ![]()
lacenka píše: ..Na moli - celou kuchyň probrat, všechno!! skladované jídlo i v neotevřených pytlících vyházet a všechny prostorz vytřít octovou vodou. …
Souhlasím, že nestačí vytřít, ale potraviny vyházet: mouku, strouhanku, koření (bych nevěřila, že to leze např. do papriky) atd. a halt to nakoupit nové čerstvé. A nesyslit zásoby.
S ostatním neporadím, na statku se něčeho takového úplně zbavit bude asi náročné, já bydlím ve městě v bytě…
ty jo a ted koukam jed na mysi…to bych si teda s detma neriskla ani nahodou…i ta otravena mys dokaze jeste zabit kocku nebo psa. bacha na to. volila bych pasticky…popr. kocku…u nas kocka neprojde bohuzel krz psy. ale na mysi je to to nej…staci ze ju tam citi a uz tam nelezou.
Holky díky za podporu (
)
Moly jsme měli minulý rok a vše jsem vyházela, vymyla a teď nanovo. A to mám zrovna nasysleno!!!
Koupila jsem lepítka, ale nepřilepil se zatím ani jeden. Přítel říká, že jsem ty moly stačila vypleskat…
Ucpat všechny díry by byl nadlidský výkon, zvlášť když dveře jsou i 2cm nad zemí. Všechno-podlahy, zdi, jsou nektutečně „rovné a pravuůhlé“
(vůbec!!!) Pastičky, jedy máme nastražené pořád ![]()
No holt starý barák…
Já bych totu diskusi asi ani nezakládala, ale dojalo mě to hovno v posteli
a potřebovala jsem to „někomu hned říct“
Myslela jsem, že se rozbrečím ![]()
Asi jsem čekala, že mi někdo poradí zázračnou metodu „teď hned ex a navždy klid“ ![]()
já jsem taky na prášky - samej mol. U mě je problém v tom, že bydlím v Praze ve staré zástavbě a normálně mi to do bytu lítá oknama, lítá to v činžáku v chodbách. Jak to vyhubím a otevřu na chvíli okno, nebo dveře - tak je toho zase plnej byt. Jinak opravdu vyklidit všechny otevřené potraviny. Já vyházela opravdu všechno!! (mouky, těstoviny, sušenky, koření, luštěniny - opravdu všechno). Na každejch dveřích mám nalepený lapače od Raidu - je to nevzhledný, ale funguje. Určitě nedávej takovej ten lapač, kterej se složí do trojuhelníku - na to se toho moc nechytí. Nejlepší u mně zatím RAID - můžeš to nalepit na dvířka od potravinové skříně (tam se toho chytí nejvíc). Jinak já jsem samej mol od března-dubna do cca konce podzimu. Přes zimu klid a na jaře znova nový nálety ![]()
Příspěvek upraven 07.04.11 v 10:34
hele pro me byl vrchol kdyz sem lehla do postele…neco me simralo na noze…ja odkryla perinu a tam byla mys (takze hovno na posteli neni tak strasny
)…me malem kleplo…sem tyden nemohla spat…dikybohu uz si to nikdy zadna nedovolila…pomohly asi nejvic novy vchodovy dvere na obe strany a novy plastovy okna..protoze jinak jak pises…vsude byly klidne i nekolika centimetrovy diry.
Lacenko nechci brát iluze, ale vyhráno nemáš, ty s…ě si zalezou za kuchyňskou linku nebo já je našla třeba při sundání konzole, zakuklí se a vyletí za dlouhou dobu, takže si člověk myslí, že má vyhráno a tůdle.
Mě mol jakožto motýlek až tak nevadí, ale jeho vývojové stádium červ teda pekelně. Takže když to tu zatřepotá, tak mě chytá amok.
S celoživotního boje jsem si odnesla tohle - zaručeně nejvíc jim chutnají ovesné vločky, krupice a ořechy /i ty nevyloupané/. Já vločky a krupici skladuju v ledničce, jinak se to nedá. Ale jinak ty bestie vlezou do čehokoliv - strouhanka, těstoviny, koření - když byla dcera malá tak hodila piškotu do nepřístupného místa a když jsme malovali, tak jsme tu pohromu našli
Nebo mi ségra dala pytlík se psím žrádlem a tam byly.
Pokud se jich chce člověk zbavit definitivně, tak by musel každou přinesenou mouku přesít a úplně nejlépe přemrazit, což jsem i jednu dobu dělala.
Lepící pásky podle mě nefungují všechny, tedy myslím od každého výrobce - na jeden nic na druhém o 10cm výš jsem jich měla 5 ![]()
Ve spíži mám mololapku klasickou dlouhou, jako bývaly na mouchy, ty fungují naprosto spolehlivě.
Taky se mi to tu už dlouho netřepotalo, ale nejásám, člověk si tu havěť může zase přinýst s čímkoliv
![]()
Na myši bych zkusila, když jsou doma děti, takové ty vlézací pasti. Tátovi se nejvíc osvědčil do toho dát kousek slaniny nebo opečený chleba ![]()
A mravence si naši nechali vystříkat profesionálem - dají po cestičkách návnadu, která je antikoncepční, mravenci to donesou královně a ta se už nemůže rozmnožovat, takže už nejsou mravenci, kteří znají cestu k vám domů.
mikitaa píše:
ty jo a ted koukam jed na mysi…to bych si teda s detma neriskla ani nahodou…i ta otravena mys dokaze jeste zabit kocku nebo psa. bacha na to. volila bych pasticky…popr. kocku…u nas kocka neprojde bohuzel krz psy. ale na mysi je to to nej…staci ze ju tam citi a uz tam nelezou.
Jed máme třeba na půdě, ve sklepě, na schodišti, v kůlně. Ale minulý rok jsme s myšmi(jak se to slovo sakra skloňuje) bojovali a to jsme měli jed i doma. Děti jsou rozumné(6 a 7let), byly poučeny o nebezpečnosti a chápou. Nepomohly nám ani pastičky! Normálně z pastičky vyžíraly chleba! Mršky ![]()
Tak myš je snad jediné stvoření, se kterým bych fakt bydlet nechtěla. Probudit se a ona by na mě koukala
to musí být na mašli
My měli v kůlnách venku potkany, soused má vedle krmení pro slepice a ty potvory tu byly po desítkách
Tchán nastražil všude jed do kůlen, strašně se bojím jak o děti, tak o psa a měla jsem s ním velký spor. Ale potkani jsou fakt útoční a nebezpeční a jinak bysme je pryč nedostali, tak nakonec jsem to zkousla, dal to na místa, kam se (prý) děti a pes nedostanou. Potkani fakt vychcípali (asi, teda nenašli jsme je, jsou to staré kůlny a vyházet všechno já teda nepůjdu
ale už se nehemží, je klid, od té doby dal tchán poslední nástrahy pryč. Stejně se teda bojím, že někde něco zůstalo ![]()
Mravence jsem teď měla v bytě taky, lezou škvírama z balkonu na kytky na chodbě, nalezli mi na fíkus, tak jsem fíkus vystěhovala na balkon, nebyla jsem schopná všechny mravence z něj dostat, a už sem nelezou.
Mravencům prý stačí přerušit naučený trasy nebo cukrem apod je naučit nový (ven), nám se ppřed pár lety, kdy jsme je měli v koupelně oknem, osvědčil po všech metodách až pavouk, kterej se usadil za oknem a asi byl dobrej predátor ![]()
Já už opravdu nevím co mám dělat

Nejsme žádná špindírorodina, doma máme čisto, jíme jen v jídelně a kuchyni.
A teď k věci:
V kuchyni máme moly, po dětském pokoji se promenádují zástupy mravenců a včera dokonce běhala myš trasu obývák-jídelna-kuchyň-koupelna a zpět. A ráno na mě volá dcerka, že si neustele postel, protože se bojí toho mravence! Tak jdu za ní a na její posteli MYŠÍ HOVNO!!!!!!!!
Chce se mi brečet, fakt.
Co mám dělat podle vás a čím začít????
V kuchyni mám náplasti(moli), všude po bytě jed na myši(máme starý statek) a nepomáhá to