Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojka, rozmary. nepiju kazdy den ale tak asi jednou za mesic.je v tom ale, problem dokazu pit aji tri dny v kuse.otec se mi upil k smrti a mati pije jak dan. mevim si rady mam pritele hrozne hodneho je apstinent a nekurak. hrozne ho mam rada a porat mu hraju na nervicky s tim pitim.uz jsem s tym jednou sekla sama od sebe nepila jsem rok a pul.byla jsem na sebe hrda a zase jsem do toho vlitla. musim neco s tym delat
@mimi6576 píše:
Ahojka, rozmary. nepiju kazdy den ale tak asi jednou za mesic.je v tom ale, problem dokazu pit aji tri dny v kuse.otec se mi upil k smrti a mati pije jak dan. mevim si rady mam pritele hrozne hodneho je apstinent a nekurak. hrozne ho mam rada a porat mu hraju na nervicky s tim pitim.uz jsem s tym jednou sekla sama od sebe nepila jsem rok a pul.byla jsem na sebe hrda a zase jsem do toho vlitla. musim neco s tym delat
když piješ jednou za měsíc, tak snad alkoholik nejsi ![]()
Tak to si taky myslím, že nejsi alkoholik, ten podle mě musí mít každej den aspoň panáka
Ale chápu, že pokud máš přítele abstinenta, tak mu to vadí.
http://www.alkoholik.cz/…i_pojmu.html
vůbec nejde o to, jestli je alkohol přijímaný denně. Jde o soubor jevů a dle mého @mimi6576 má problém, ale to, že si ho uvědomuje, je velmi dobré a jde s tím pracovat.
@Brouk Pytlik
nemyslím, že na ni sedí ten zbytek. Když pije jednou za měsíc, tak asi bez alkoholu běžný život normálně zvládá. Spíš než na léčebnu bych to viděla na psychologa, aby se zjistilo, proč to pak třeba táhne 3 dny, jestli tím řeší nějaký dlouhodobý problém nebo něco jiného. Jediný problém vidím v tom 3 dny vkuse.
Mili zlati ja jsem chtela a vyhledavala psychyjatra, je to problem. musite se objednat a to trva tak dva mesice do predu obvodni lekar neni povinen vam dat doporuceni da vam tak akorat lehke anastetika tot vse.vy sami musite si najit psychyjatra a dnes maji plno ty dva tri mesice. a jeste jsem potkala v ordinaci pacijenta ktery chce se lecit s alkohulizmu lita uz take mesic a nic.rek mi ze patrime pod opavu a tam je plna lecebna bezdomovcu tak nepribiraji. takze nemusite se nikdo bat ze nas strci do blazince, je tam plno.budu muset sama.dnes jsem sla v obchode lolem regalu s pitim, tak jsem nadavala ze mi ten chlast zneprijemnil zivot ze neuverite. doufam ze mi to vydrzi. ![]()
@G12 píše:
@Brouk Pytlik
nemyslím, že na ni sedí ten zbytek. Když pije jednou za měsíc, tak asi bez alkoholu běžný život normálně zvládá. Spíš než na léčebnu bych to viděla na psychologa, aby se zjistilo, proč to pak třeba táhne 3 dny, jestli tím řeší nějaký dlouhodobý problém nebo něco jiného. Jediný problém vidím v tom 3 dny vkuse.
Pokud pije i tři dny v kuse, tak to zřejmě ovlivňuje její život víc než dost. Pokud jsi četla ty definice od různých autorů, tak tam je těch pohledů vícero a záleží na tom daném člověku. Ale my to tu nevyřešíme, takže je to celkem bezpředmětná diskuse. Já si jen myslím, že není dobré bagatelizovat různé známky problému s tím, že pokud si člověk nedá denně, tak je vše ok. Ono se to časem může stupňovat.
To mas pravdu, maprosto s tebou souhlasim. proto musim neco delat.je to moznatim ze sem vetsinou casu sama a tak si tu samotu vyplnuji pitim a pak na vse zapominam.
@mimi6576 píše:
To mas pravdu, maprosto s tebou souhlasim. proto musim neco delat.je to moznatim ze sem vetsinou casu sama a tak si tu samotu vyplnuji pitim a pak na vse zapominam.
Držím palce, ať se dostaneš k šikovnému odborníkovi a ať to všechno zvládneš a přemůžeš! ![]()
@mimi6576 píše:
Dekuji, chci hrozane moc se s toho dostat
A proč jsi tak sama, než najdes odborníka zkus třeba i virtuální pratele
Protoze jak jsem byla opila tak jsem vsechny od sebe odehnala, sproste jsem jim vynadala.jsem hnusna jak mam vypite ![]()
@mimi6576 píše:
Protoze jak jsem byla opila tak jsem vsechny od sebe odehnala, sproste jsem jim vynadala.jsem hnusna jak mam vypite
nedavno jsem se vychlastavala ze ztraty tehotenstvi, vim ýze clovek ktereho boli duse kope do lidi okolo zle, ale nemas nikoho kdo s tebou zazil ty dobre casy a ty zle by taky ustal? Sverit se leckdy hodne ulevi i bez chlastu. Rodice nebo sourozence taky nemas?
Mamka pije jak buha otec mi zemrel a sestra si hraje na velkou podnikatelku a ta popiji dene, takze ona je alkoholicka ale ona jen lahvinku ja to vzdycinky prezenu
Ahoj mimi, nevím jak to trvá dlouho, jak jsi přišla na to že jsi alkoholička, jestli se můžu zeptat?:nevim: Nabrala sis víc do hrbu, nebo je to tak každý den? Ráda bych o tom něco věděla, protože můj děda byl alkoholik a uchlastal se k smrti, je to dědičné a já se přiznám, že si taky ráda cvaknu, né teda každý den, ale když už, tak nemám brzdu