Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To jste se na ni teda pekne sesypaly damy. No asi to mela resit driv ale je nahouby ten system ze praci ti udrzi 3 roky ale ve 3 letech ti to dite do skolky nevezmou. Ne kazdy ma na to zaplatit si skolku soukromou nebo hlidani nebo jesle…
Osobne bych zaplatila decku jeslicky nebo skolku ikdyby to melo stat cely muj plat.
@epsice mne sa zas páčil ten diskriminačný systém čo bol predtým. Dieťa zamestnanej matky malo u nás prednosť, najprv vzali tie a až ostalo miesto tak deti matiek čo boli doma.
@ekira5 A co když přijde 20 matek, co jdou do práce a ve školce mají celkem 20 míst (už obsazených)? Je snad věcí rodičů, aby se přiměřeně včas začali starat. Aby se trochu porozhlédli, jaká je situace kolem místa bydliště. A začít se starat třeba 1 rok předem- přeci vím, že mi (kdy mi) končí rodičák.
@ekira5 Souhlasím! Pokud je žena pracující a má to jak potvrdit měla by mít přednost..Nechápu matky, které své dítě vyloženě tlačí do školky, když jsou doma s druhým ![]()
@Ivan PPZ Normálne sa šlo na zápis a keď bolo detí viac tak tie staršie presunuli do vyššej triedy
nepoznala som prípad že by matka nemala kam dať dieťa keď šla do práce
o chvíľu sa bude škôlka vybavovať skôr ako sa dieťa narodí
@ekira5 píše:
@Ivan PPZ Normálne sa šlo na zápis a keď bolo detí viac tak tie staršie presunuli do vyššej triedynepoznala som prípad že by matka nemala kam dať dieťa keď šla do práce
o chvíľu sa bude škôlka vybavovať skôr ako sa dieťa narodí
taky si myslím, že to většinou není tak žhavé a když se zakladatelka posnaží a obejde okolní školky, někam jí prcka vezmou
@LuSof píše:
@ekira5 Souhlasím! Pokud je žena pracující a má to jak potvrdit měla by mít přednost..Nechápu matky, které své dítě vyloženě tlačí do školky, když jsou doma s druhým
Souhlas. Přijde mi nefér, že ty co jsou doma, mají dítě ve školce a ty co mají jít do práce, tak mají smůlu.
@LuSof skolka je dle zakona VZDELAVACI zarizeni a pristip ke vzdelavani maji mit vsechny deti stejny, respektive podle stejnych meritek (vek, bydliste), bez ohledu na to, zda jejich rodice pracuji, nebo ne. Ja s timto nastavenim take uplne nesouhlasim, ale aby mohlo byt zmeneno, obnaselo by to - podle me - prekopani systemu. Tak jak je ted proste to, ze matka nastupuje do prace, neni hodnocene kriterium. Tecka.
Vždy to bude pro někoho nespravedlivé, tak ted záleží hlavně na věku a nemůže se nikdo hádat ![]()
Holku mě vzali do školky během ledna a to jsem si na začátku ledna o přijetí požádala. Byla jsem v té době v docela zoufalé situaci. Partnera nemám a hlídání také ne. Když jsem se sešla s ředitelkou a vše ji vysvětlila, tak říkala, že se pokusí s tím něco udělat. A vzali ji.
@Babs18 píše:
Ne…neni to v zakone a jak uz je psano, prihlasky se podavaji na jare s nastpem v zari. Pokud si nepodala prihlasku, nemas na skolku narok…to by muselo byt nekde misto, coz je malo pravdepodobne. Odkud jsi?
Není pravda. Ono to s těmi místy není tak strašné, záleží jak kde a jak kdy, ale místa se uvolnit mohou a školka může přijmout i dítě, které nebylo u zápisu, pokud místo má.
Kamarádka, z velkého, města, kde je to při zápisech celkem mazec, se stěhovala z jedné městské části do druhé na přelomu roku. Dítě přestupovalo ze soukromé školky do státní, zápis u nich vůbec neproběhl, kamarádka jen obvolala školky v okolí nového bydliště a dítě jí od února vzali do státní školky, protože volné místo měli. A to bylo čerstvě tříleté.
@LuSof píše:
@ekira5 Souhlasím! Pokud je žena pracující a má to jak potvrdit měla by mít přednost..Nechápu matky, které své dítě vyloženě tlačí do školky, když jsou doma s druhým
Treba proto, ze to dite potrebuje kolektiv a doma se uz nudi…potrebuje se dal rozvijet ![]()
@Adelka951 @Babs18 to jsem přesně čekala za argument…Tak radši vezmou třeba dítě mámy, která je doma, ale ve školce má sourozence, než aby vzali dítě máme, která musí do práce a bohužel má jedináčka…V tom mi to přijde jako pěkná blbost.Ja bych teda spíš chápala, že mají přednost pracující matky a až pak matky děti se sourozencem.To mi radí můj selsky rozum.Tady se bavíte o diskriminaci nepracujících, ale je to i diskriminace" jednorodicek "
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.