Nástup do práce a školka - vezmou ho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27897
8.11.17 17:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.11.17 22:01

@Markéta80 Uz jsem tady tokikrat zminila, ze jsem u zapisu byla boha..Miluji chytrolinky fakt!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
11.11.17 22:11

@Zahynak88 no vidíš, nevzali tak čekáš že tam dojdeš v lednu a místo bude? Nejspíš ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
11.11.17 22:18

Taky jsem byla kdysi u zápisu, to byly malému dva roky, protože tři měl mít v březnu dalšího roku. Bohužel absolutní utopie, když už tak brali děti narozené nejpozději na podzim toho školního roku, později už ne. Jarní dítě dostaneš do školky velmi těžko. Nakonec šel až v září, ve 3,5 letech. Já ale nebyla zaměstnaná, nikde na mě úderem 3 roku nečekali. Jen jsem už měla vyčerpaný rp a byla jsem pečující o dítě + brigáda, než mohl jít do školky. Běžná státní školka ti takto dítě nevezme, pokud nemá kapacitu. Možnost je dát no do soukromé nebo najít hlídání, nebo se domluvit v práci na volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.11.17 22:23

@Markéta80 Treba cekam, ze na me cekaj s otevrenou naruci…a cervenym kobereckem..Ja se jen ptala jestli jsou povinni tot vse..!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.11.17 22:25

@andelka83 Uz sem skolku nasla, ale bohuzel ve vedlejsi vesnici..v utery jdem na pohovor s pani reditelkou co a jak malej umi a zvlada.. Do unora s praci mam jeste cas tak uvidime jak to vse. dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
11.11.17 22:28

@Zahynak88 no a jak by sis to představovala? To mají mít vždy několik míst když někdo dojde v průběhu roku :lol:, školky jsou skoro všude plné. U nás teda narvané i soukromé. Jaká povinnost? Dítě Tě nepřijali tak jedině se zkoušet ptát, jenže jestli se něco uvolnilo tak se to zaplnilo hned v září. To by ale byla paráda, sice místo nemají ale museli by dítě přijmout, v tom případě by nikdo nemusel řešit že mu dítě nevzali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
11.11.17 22:28

@Zahynak88 no vidíš, u nás nebrala jediná školka v obvodě, státní, a já chtěla mít mladšího tam kde byl starší, tak jsem počkala až na ten další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.11.17 22:32

@andelka83 Noo jsem i za to rada..samozrejme lepsi by bylo tady v miste bydliste, ale bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
11.11.17 22:36

@Zahynak88 u těch jarních dětí je to problém, zvlášť když člověk má nastoupit úderem 3 narozenin. Tohle je hodně blbé, že zaměstnavatel drží místo tři roky, ale dítě přesně ve třech nebo dřív nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.11.17 22:53

@andelka83 Prave to.me stve..je to nefer..co me jeste vic stve, je ze berou deti maminek co jsou s druhym mimcem na materske, ale dite matky ktera ma nastoupit do prace nevemou..tak mi to rekla i reditelka, ze lidsky je to nerozumne, ale ze zakona nebo.co je vzit musi..tak mi to rekla ona sama. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.11.17 08:19

@Zahynak88 jo a opakujeme ti to tady znova a znova, ze podle zakona je skolka vzdelavaci a ne hlidaci zarizeni a kriterii prijeti jsou vek a spadovost, nikoliv prace matky, mladsi sourozenec doma atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.11.17 08:23

@sakota No to ja ale moc dobre vim!!! Tak to prosim znova a znova neopakuj..dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.11.17 08:39

@Zahynak88 ted uz ano. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
12.11.17 08:44
@Zahynak88 píše:
@sakota No to ja ale moc dobre vim!!! Tak to prosim znova a znova neopakuj..dik

Tak když to tak dobře víš, tak nechápu, proč zakládáš diskuzi o tom, zda mají povinnost ti ho přijmout, když nastupuješ do práce :think: a kor, když si jak píšeš byla zápisu a tedy tam ti to jasně řekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin