Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky.. Malá má rok, nemá příznaky nemoci, jen slaboučkou rýmu a najednou bum! Teplota 38,5. Nechce si nechat sáhnout do pusy, je nervozní, chce být u mě, poslední dny děsně slintá. Zuby?
Buď nebo se jí ještě něco rozjede.. Malý začala růst první stolička po roce věku.. Teď se jí tam tlačí špičáky a to snáší opravdu špatně. Zuby pohroma i malý huby ![]()
Ahojky, vypadá to na ty zuby,,, ale i když nás kolem toho prvního roku takhle potrápila i ta šestá nemoc, 3-4 dny vysoká horečka, žádné další příznaky, potom horečka postupně odezní a dítě se hlavně na hrudníčku osype. Malý má 18 měsíců a teď pro změnu rostou stoličky, průjem, nevrlost, to vše k tomu patří, ty jedničky rostou kolem toho prvního roku, ale je to různé. Nám na ty první prožezávání pomohlo, když si žužlali suché kůrky chleba, někdy pomáhá i ten gel na dásně, pro snadnější prořezávání. Tak vydrž ![]()
Ahojte! Mam syna 3,5 mesice stareho a zda se mi, ze mu jdou zuby. Je to takhle brzo mozne? Dceri vylezl prvni zub az v 9 mesicich. No syn ma vsechny mozne priznaky
prikladam foto ![]()
@JaLiMa Jo, tahle bílá tečka pod kůží je zoubek - náš malý ho měl taky ještě před 3 měsíci. Teď má pět a o moc větší teda není, sotva se proklubal skrz ![]()
Jo, jednička už se klube.
Jsou případy, že se narodila miminka už se zoubkem ![]()
To se mi ulevilo, ze nemagorim
chudacek place a kouse vsechno na co narazi, kousatka jeste poradne neudrzi. Desim se, ze tem rust bude trbat dlouho
dekuji za odpovedi
Ahojky zeny. Tohle je opravdu zacinajici zoubek? Nase prdelka to ma taky. I na stejnem miste, ale na pohmat citit nic nejde
jen tam je takova bila tecka-carka. Presne jak na obrazku.Ma to skoro mesic a je to porad stejne.Ruce ma neustale v puse, kolikrat rve k nevydrzeni a strasne moc slinta a dela jakoby bublinky.To se zoubek muze klubat takhle dlouho, nez vyjde ven?
Jeste podotykam, ze jsou nam 3 mesice, a mame to skoro mesic.
@Dojcanis no miminka si zacnou strkat ruce do pusy a slintat kolem dvou mesicu bezne. Ale nas zacal slintat jeste vic. Latkovy pleny nasakly po 30 minutach, je bud na prsu nebo ho nosim, a to byl dobrej spac. Ted zaspi na pul
Hodky a konec. Mlati se do tvari, taha se za ucho, place, ma vyrazku na zadecku a kaka vic jak obvykle. Vahala jsem jestli je to aft nebo zub. Uvidime. Zoubky muzou lezt i nekolik mesicu
@JaLiMa tak jestli to jsou u vas zuby.Tak i u nas.Je to totozne
..a nekolikrat za den fakt breci dooooost a cpe si tam ruce az po loket..
podle nasi babicky to zuby prej jsou. No to je pekny, ze to muze trvat takhle dlouho. zaplatopanbuh, ze se neozyvaji v noci..Zatim ![]()
Ahojky maminky, mám 4.m holčičku a na horní dásni se objevilo cosi.. Nevím jestli se jedná o zub. Babička tvrdí, že ano, ale já mam furt pochybnosti, jestli to není třeba jen aft. Většinou se klube na dolní dásni.. Ručičky si cucá už tak cca měsíc a teď poslední 4dny je taková nesvá. Předem díky. ![]()