Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
A co považuješ za nevyvratitelný důkaz?já si do nedávna myslela, že je to doznání a i v tom mě vyvedla praxe z omylu
Falešných doznání je hrozná spousta, to může být ošemetné. Myslím např. kamerový záznam s kombinací DNA na místě + na sobě nezávislá svědectví.
Ano jsem pro trest smrti. I když je prokázáno, že např. v USA kde má každý stát vlastní zákony není téměř žádný rozdíl v % zločinnosti mezi státy kde trest smrti je a kde není. Takže to může mít max. pozitivní ekonomický dopad, ale odstrašující asi ne. Ale ruku na srdce: soudit človeka na smrt bych nechtěla. Vždy tam může být pochybnost o vině. Bylo prokázáno spoustu falešných obvinění kdy někoho propustili po X let i když dostal doživotí.
Řadím se mezi ty, kteří udělení trestu smrti pokládají za vraždu.
Žádný člověk na světě si nemůže přisvojovat právo zabít druhého člověka nebo jeho usmrcení nařídit - a to ani v případě, že jiní lidé ho tím úkolem pověří.
Myslím, že všichni jsou humanisti, dokud se jich to přímo netýká. Kdyby někdo po cestě ze školy vzal vaše dítě, několik dní ho někde v kutlochu znásilňoval, týral a usmrtil. Pak tělíčko zakopal někde v lese…Stále byste takovému člověku chtěli dopřát pohodlí ve vězení, kde by bylo o něho postaráno? Teplé jídlo, čistá postel, lékařská péče…a ještě byste mu vlastně svým způsobem tento hotel platili z daní. Já se teda za takto osvíceného člověka nepovažuju.
@berusa.m píše:
Myslím, že všichni jsou humanisti, dokud se jich to přímo netýká. Kdyby někdo po cestě ze školy vzal vaše dítě, několik dní ho někde v kutlochu znásilňoval, týral a usmrtil. Pak tělíčko zakopal někde v lese…Stále byste takovému člověku chtěli dopřát pohodlí ve vězení, kde by bylo o něho postaráno? Teplé jídlo, čistá postel, lékařská péče…a ještě byste mu vlastně svým způsobem tento hotel platili z daní. Já se teda za takto osvíceného člověka nepovažuju.
Ne, nic takového bych tomu člověku dopřát nechtěla.
Ale nechtěla bych ho ani zabít.
Bohužel, naše kultura aktuálně umožňuje jen tyto dva extrémy - buď vraždu zločince nebo jeho rozmazlování. Cesta k nápravě této nesmyslné situace ale není v legalizaci vraždy - je v úpravě toho druhého extrému, tj. ve změně aktuálních příliš pohodlných životních podmínek vězňů.
@Emimin7 píše:
Já bych hlavně chtěl, aby vězni pracovali.
Přesně tak, já jsem odpůrce trestu smrti, ale naprosto nechápu, v čem práce ve vězení odporuje lidským právům. Provinil ses proti zákonům, tak budeš ve vězení = nemůžeš se pohybovat volně ve společnosti a bude ti přidělen režim - společnost ti určí, kdy a jak budeš pracovat (s ohledem na ZP, to znamená, žádné galeje 16h denně, ale normální práce 8h denně 5× týdně) a většinu výdělku odevzdáš na náklady spojené s tvým trestem.
Osobně bych vedle vězení stavěla třídící linky na odpad - to je práce, kterou nikdo dělat nechce, roztřídit plasty od zbytku zvládne i cvičená opice, takže nároky na inteligenci téměř žádné, možnost recidivy (krádeže, touha nějak zpeněžit pracovní pomůcky apod.) skoro žádná…
@zrcadlo píše:
Přesně tak, já jsem odpůrce trestu smrti, ale naprosto nechápu, v čem práce ve vězení odporuje lidským právům. Provinil ses proti zákonům, tak budeš ve vězení = nemůžeš se pohybovat volně ve společnosti a bude ti přidělen režim - společnost ti určí, kdy a jak budeš pracovat (s ohledem na ZP, to znamená, žádné galeje 16h denně, ale normální práce 8h denně 5× týdně) a většinu výdělku odevzdáš na náklady spojené s tvým trestem.
Osobně bych vedle vězení stavěla třídící linky na odpad - to je práce, kterou nikdo dělat nechce, roztřídit plasty od zbytku zvládne i cvičená opice, takže nároky na inteligenci téměř žádné, možnost recidivy (krádeže, touha nějak zpeněžit pracovní pomůcky apod.) skoro žádná…
a jak fakticky donutíš někoho pracovat? ![]()
@Keyllah píše:
a jak fakticky donutíš někoho pracovat?
Upřeš mu všechny nadstandardy. Návštěvy, televizi, cigarety, sport, cokoliv.
Jinak jsem rozhodně pro trest smrti při pevných důkazech a nebudeme si nalhávat, že ty nikdy nejsou pevné.
A pro tvrdý režim ve vězení bez požadavků podivných humanistů.
@Keyllah píše:
a jak fakticky donutíš někoho pracovat?
Tak třeba tím, že pracující by měli k dispozici TV, posilovnu a další věci, kdo by nepracoval, měl by holou celu a nazdar.
@BohunkaP píše:
Ne, nic takového bych tomu člověku dopřát nechtěla.Ale nechtěla bych ho ani zabít.
Bohužel, naše kultura aktuálně umožňuje jen tyto dva extrémy - buď vraždu zločince nebo jeho rozmazlování. Cesta k nápravě této nesmyslné situace ale není v legalizaci vraždy - je v úpravě toho druhého extrému, tj. ve změně aktuálních příliš pohodlných životních podmínek vězňů.
Ano přesně tak - existují pouze 2 tyto extrémy. Ani jeden není to jediné správné řešení. Bohužel spravedlnost na tomto světě neexistuje.
@jenny.fields píše:
Upřeš mu všechny nadstandardy. Návštěvy, televizi, cigarety, sport, cokoliv.
Jinak jsem rozhodně pro trest smrti při pevných důkazech a nebudeme si nalhávat, že ty nikdy nejsou pevné.
A pro tvrdý režim ve vězení bez požadavků podivných humanistů.
A když to nezabere? nerýpu, jen prostě někteří pracovat nebudou nikdy a není moci je donutit -) jíst, pít jim dát musíš a nechat je někde vyspat taktéž…
@zrcadlo píše:
To mi přijde skvělý nápad, určitě by se našly i další možnosti, co postavit. Proč je musíme život z našich daní?
@zrcadlo píše:
Tak třeba tím, že pracující by měli k dispozici TV, posilovnu a další věci, kdo by nepracoval, měl by holou celu a nazdar.
Ok, tak ti řekne „nazdar“ a makat nebude, i takový lidi jsou. Jde o to, že ten kdo nechce, toho nedonutíš…
@Keyllah píše:
A když to nezabere? nerýpu, jen prostě někteří pracovat nebudou nikdy a není moci je donutit -) jíst, pít jim dát musíš a nechat je někde vyspat taktéž…
Nemyslím, že by číslo těch, co budou radši bez veškerých výhod na striktním režimu bylo vysoké. Jasně, někdo bude, tak ať. Kvůli téhle pravděpodobnosti radši nedáme příležitost makat nikomu?
Já nejsem humanista, já bych dávala samotky a chleba a vodu těm, kdo se nesnaží podílet na na zaplacení škod, které způsobili.
A pokud někdo odmítne jíst chleba, tak ať si hodí hladovku, jeho problém.