Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mary.27 No ja si teda osobne myslim, ze zase tolik by stat po zavedeni trestu smrti neusetril. Vzdyt kolik je rocne odsouzeno pachatelu, kteri spachaji tak zavazny trestny cin, ze by vyfasli trest smrti? Nekolik. Nebo byste zavedli trestani v duchu hesla smrt za smrt? Cili trest smrti za jakekoliv zabiti jineho cloveka?
@mary.27 píše:
já tedy nevím kolik stojí oprátka, předpokládám, že používají pořád jednu a tu stejnou, nebo kulka…ale jestliže se dožije vysokého věku, tak je na tom stoprocentně lépe než český důchodce, který si může koupit týdně něco málo šunky…
kdežto o dědka vrahouna je setsakradobře postaráno, má doktora…jídlo, perou mu, telka, voda, spočítej si kolik za to zaplatíš měsíčně ty, kolik stojí vstup do posilovny…
Jde o procesní náklady. Např. v USA byli mnohdy procesní náklady do vykonání popravy vyšší než kdyby toho dotyčného rovnou odsoudili na doživotí a živili ho do jeho 80 let.
Dost často se tu zmiňuje vězeníčko ala Thajsko…ale pro obyčejné thajce, obzvláště ty ze severu, je taková hliněná podlaha, dřina od rána do večera, jídlo 1× denně a x lidí na malém prostoru jejich obvyklý život, takže většina jde ze svého standardu do stejného vězeňského
.Tam mají hliněné podlahy jako doma a tady televizi jako doma
.
Za peníze, si tam ale koupíš vše..teda kromě svobody, lepší jídlo, lepší spaní, léky atd. Tady je to to samé - podplatíš a máš vše.
Třeba Hanykovicsova prognoza byla, že tam nepřežije 3 roky…byl tam nakonec 7 let.
Nebudu řešit fin. stránku věci, ale já jsem PRO trest smrti. Vrahy, tyrany dětí atd. bych bez lítosti likvidovala, takových lidí je nejlepší se zbavit.
Doživotí v nějakých příšerných podmínkách by pro mě taky bylo přijatelné(něco jak píše @terinka4444 ),ale dnešní normální vězení, kde si v klidu žijí a po 10 letech je pustí
Nechápu, nechápu, nechápu.
Mmch.jse pro všechny pedofily a sex. násilníky, kteří ublížili, kastrovat bez jejich souhlasu.
@terinka4444 píše:
Jsem ti jako chtěla napsat, že s tebou souhlasím a nechápu takové ty komentáře, že až by se to stalo tobě…jsem ti tím jako chtěla vyjádřit souhlasný názor, asi to blbě vyznělo.
Teri, promiň, já tě fakt špatně pochopila..
![]()
Já si vždycky ze srandy říkám, že jestli budu mít ve stáří malej důchod, kterej mi nebude stačit na živobytí, tak se nechám zavřít. Však co mi tam bude chybět? Střecha nad hlavou, teplo, lékařská péče, prostě takovej důchoďák. ![]()
@zzuza píše:
@mary.27 No ja si teda osobne myslim, ze zase tolik by stat po zavedeni trestu smrti neusetril. Vzdyt kolik je rocne odsouzeno pachatelu, kteri spachaji tak zavazny trestny cin, ze by vyfasli trest smrti? Nekolik. Nebo byste zavedli trestani v duchu hesla smrt za smrt? Cili trest smrti za jakekoliv zabiti jineho cloveka?
proč za jakékoliv…jen za úmyslné, plánované
@BAZÁREK ANGIE píše:
Dost často se tu zmiňuje vězeníčko ala Thajsko…ale pro obyčejné thajce, obzvláště ty ze severu, je taková hliněná podlaha, dřina od rána do večera, jídlo 1× denně a x lidí na malém prostoru jejich obvyklý život, takže většina jde ze svého standardu do stejného vězeňského.Tam mají hliněné podlahy jako doma a tady televizi jako doma
.
Za peníze, si tam ale koupíš vše..teda kromě svobody, lepší jídlo, lepší spaní, léky atd. Tady je to to samé - podplatíš a máš vše.
Třeba Hanykovicsova prognoza byla, že tam nepřežije 3 roky…byl tam nakonec 7 let.
to je pravda, ale prodělal tam závážný zápal plic a z důvodu nedostatešné zdravotní péče se mu z toho vyklabala rakovina plic, na kterou také zemřel…už v čechách
@ulice píše:
Nebudu řešit fin. stránku věci, ale já jsem PRO trest smrti. Vrahy, tyrany dětí atd. bych bez lítosti likvidovala, takových lidí je nejlepší se zbavit.
Doživotí v nějakých příšerných podmínkách by pro mě taky bylo přijatelné(něco jak píše @terinka4444 ),ale dnešní normální vězení, kde si v klidu žijí a po 10 letech je pustí![]()
![]()
Mmch.jse pro všechny pedofily a sex. násilníky, kteří ublížili, kastrovat bez jejich souhlasu.
ano, souhlasím s každým tvým slovem…
@ulice píše:
Doživotí v nějakých příšerných podmínkách by pro mě taky bylo přijatelné(něco jak píše @terinka4444 ),ale dnešní normální vězení, kde si v klidu žijí a po 10 letech je pustí![]()
![]()
trochu statistiky, týká se to USA, kde tresty smrti jsou v některých státech povoleny :
Od roku 1989 se prokázalo, hlavně díky testům DNA, že ve vězení sedělo 248 nevinných lidí. Sedmnáct z nich dostalo za zločiny, které nespáchali, dokonce trest smrti. Jen letos uniklo injekci se smrtícím roztokem devět nevinných mužů.
@páájaa2 píše:
trochu statistiky, týká se to USA, kde tresty smrti jsou v některých státech povoleny :
Od roku 1989 se prokázalo, hlavně díky testům DNA, že ve vězení sedělo 248 nevinných lidí. Sedmnáct z nich dostalo za zločiny, které nespáchali, dokonce trest smrti. Jen letos uniklo injekci se smrtícím roztokem devět nevinných mužů.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Ano není válka, aby se věšelo na potkání, samozřejmě soudní mašinerie to musí dotáhnout do zdárného konce…
to ale znamená, že ti skuteční vrazy běhají vesele po světě…hned se člověku bude lépe spát
@mary.27 píše:
Ano není válka, aby se věšelo na potkání, samozřejmě soudní mašinerie to musí dotáhnout do zdárného konce…
to ale znamená, že ti skuteční vrazy běhají vesele po světě…hned se člověku bude lépe spát
Ale to už není o tom, že by je někdo propustil, ale že je někdo ani nechytil, neuvěznil, nepotrestal, protože to prostě nebylo možné.
@Menora píše:
Ale to už není o tom, že by je někdo propustil, ale že je někdo ani nechytil, neuvěznil, nepotrestal, protože to prostě nebylo možné.
ano, ale to jde za člověkem, to je lidská chyba…za to samozřejmě by měl přijít trest, jestliže někdo odbyde svou práci a pověsí nevinného, to je tedy průser. jsou hold zaměstnání, která jsou vždy na hraně
když ti někdo prodá zelený salám, tak je člověk naštvanej, ale když kvůli pochybení popravěj nevinného, tak je to sakra průser…
@mary.27 píše:
ano, ale to jde za člověkem, to je lidská chyba…za to samozřejmě by měl přijít trest, jestliže někdo odbyde svou práci a pověsí nevinného, to je tedy průser. jsou hold zaměstnání, která jsou vždy na hraně
když ti někdo prodá zelený salám, tak je člověk naštvanej, ale když kvůli pochybení popravěj nevinného, tak je to sakra průser…
no a tomu sakra průseru předejdeme, pokud trest smrti uplatňovat nebudeme.
Společnost ti život nedala, společnost ti ho ani nemá právo vzít.
Odrazující účinek trestu smrti je takřka nulový, takže za mě doživotí bez možnosti propuštění je dostatčný trest.