Jste pro trest smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
22.7.14 19:23

@Litta
ono to je těžké..já mám řidičák už víc jak 10 let a jsem vyježděná i když nehoda taky byla ale právě na začátku - řekněme si na rovinu v kurzu vás naučí pěkné hov.no..moje segra si dělala řidičák ted po třicítce a prostě už se nevyjezdí, bojí se i tak řídit a nechce jezdit, člověk jak je mladší tak nemá takové zábrany, takže se podle mě naučí lépe jezdit než když si udělá řidičák pozdě

• Citovat
  • Upravit
1231
22.7.14 19:24
@radúna píše:
Přeješ-li někomu smrt, tak v podstatě ano.
Byla bys stejný vrah jako dotyčný. Vzít násilně někomu jeho život je vražda. A můžeš si to omlouvat i termínem jako „spravedlivý trest“.

co je adekvátní trest, že si žije v blahobytu na úkor státu, že se vysmívá pozůstalým…že se pořád odvolává a soud se tím musí zabývat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 19:24

@smurfka Tak pro mě bylo už v 18 pozdě, dokonce jsem si tu přihlášku vyplnila. Dvakrát. Tak to jsem si ho asi měla dělat na základce, to jsem ty zábrany ještě neměla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.7.14 19:26

@Litta u mě v 18ti právě v pohodě..člověk je i jako frajer před ostatníma že řídí a tak a chce řídit pořád a tím se právě vyjezdí..taky si vzpomínám na začátky kdy jsem mohla řídit jen s tatou nebo někým kdo mě hlídal..člověk musí jezdit často no, klidně jen pár metru do obchodu, zkušenosti jsou v tomhle prostě nejlepší učitel..

• Citovat
  • Upravit
12154
22.7.14 19:27

@mary.27, moje odpověď je pár stránek zpátky. Přečti si ji ;). Strana 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
22.7.14 19:37
@radúna píše:
@mary.27, moje odpověď je pár stránek zpátky. Přečti si ji ;). Strana 20.

no, ale je to pořád na úkor státu, rodiny s postiženými dětmi nemají tolik pozornosti co vězni, jako být přikovaný ke zdi a každý den sešlehat bičem? to jo, každý den do doby než ho pověsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10338
22.7.14 19:47
@Tereza1986 píše:
Podívej se na odsouzeni.estranky.cz…Je to hodně zajímavý, jak články, tak diskuze pod nimi. Mají co kouřit, fetovat, nakupují si v kantýně.. :nevim:

no a nejen to, kdyby jste jen věděli kolik peněz se dá třeba do vybavení posiloven, tak by se vám protočily panenky, ale jak už jsem psala nechci tu dávat konkrétní informace. Když vím, co se cpe za prachy, aby se vrazi a pedofilové měli ve vězení dobře, měli si kde pumpovat svaly a odreagovávat se u knih nebo televize, tak se mi chce zvracet.za chvíli jim budou bachaři i muset podávat ruce a nosit kufry na celu, které za chvíli budou vypadat jako 5ti hvězdičkový apartmán. Bohužel, je to tvrdá realita našich věznic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
22.7.14 19:50
@LLin píše:
no a nejen to, kdyby jste jen věděli kolik peněz se dá třeba do vybavení posiloven, tak by se vám protočily panenky, ale jak už jsem psala nechci tu dávat konkrétní informace. Když vím, co se cpe za prachy, aby se vrazi a pedofilové měli ve vězení dobře, měli si kde pumpovat svaly a odreagovávat se u knih nebo televize, tak se mi chce zvracet.za chvíli jim budou bachaři i muset podávat ruce a nosit kufry na celu, které za chvíli budou vypadat jako 5ti hvězdičkový apartmán. Bohužel, je to tvrdá realita našich věznic.

ani to nechci vědět, poblila bych se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
22.7.14 20:16

@radúna Tady se ta diskuse rozjela.
Pročítala jsem si vše poctivě, překvapivě s Tebou téměř ve všem souhlasím ;)

• Citovat
  • Upravit
2841
22.7.14 20:17
@radúna píše:
Samozřejmě, že nic zlého nepřeješ. Ale chtěla bys mě slyšet můj názor, až se něco v mé blízkosti stane…

Zas to slovickareni :roll: bylo to mineno v uvozovkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.14 21:52
Nikdo přeci nemůže mít názor na trest pro vraha člena jeho rodiny. Proto je i u soudů možnost z předpojatosti měnit soudce, lékaři neoperují svou rodinu, policisté nevyšetřují zločiny, jež se jich týkají… to je úplně mimo, to prostě nijak nesouvisí s objektivním názorem člověka na daný problém. Jasně, že když ti někdo umučí dítě, nemůžeš se nezaujatě vyjadřovat k trestům pro vrahy. Myslím, že kdyby takovou zrůdu pustili do jedné místnosti s rodičema, asi by mo šancí neměl. Proto mi nepřijde fér takový názor, že až by se to týkalo tebe, mluvila bys jinak, jak je tu u některých prezentován…proto vždy musí rozhodovat nezaujatý člověk či lidé…
@radúna píše:
Samozřejmě, že nic zlého nepřeješ. Ale chtěla bys mě slyšet můj názor, až se něco v mé blízkosti stane…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
22.7.14 22:10
@simonka07 píše:
@Litta Člověk je nahraditelný? Jeden sem, druhý tam..? Oko za oko? Opravdu? Vražda je vražda, nic se na tom nezmění.. trest smrti = plánovaný, většina vražd ne - studie nedokazují, že trest smrti má odstrašující účinky. Nevrátíme se snad o XY let zpět, že ne? Vražda je jen pro toho, kdo brutálně zabil/znásilnil XY dětí apod. jen únik!!!

Trest smrti by měl mít odstrašující účinek, akorát to má jednu vadu - nefunguje to. A nefungovalo to ani tehdy, kdy byl trest smrti vykonáván dost nelidským způsobem a za úplné hlouposti.

• Citovat
  • Upravit
14637
22.7.14 22:30
@Menora píše:
Trest smrti by měl mít odstrašující účinek, akorát to má jednu vadu - nefunguje to. A nefungovalo to ani tehdy, kdy byl trest smrti vykonáván dost nelidským způsobem a za úplné hlouposti.

O tom jsem právě dost slyšela a pořád to nechápu. Mě by to tedy třeba od krádeže odradilo, kdyby se za to sekaly ruce. :nevim: Od vraždy nevím, to už musím být asi vyšinutější a pak už je mi ten trest asi jedno no. Ale u těch kravin z nudy nebo nedbalosti prostě nechápu, že to nefunguje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
22.7.14 22:35
@Litta píše:
O tom jsem právě dost slyšela a pořád to nechápu. Mě by to tedy třeba od krádeže odradilo, kdyby se za to sekaly ruce. :nevim: Od vraždy nevím, to už musím být asi vyšinutější a pak už je mi ten trest asi jedno no. Ale u těch kravin z nudy nebo nedbalosti prostě nechápu, že to nefunguje. :think:

to bude tím, že si 99% kriminálníků myslí, že se na ně nepřijde. Případne se to stane v afektu, kde se nad důsledkem nepřemýšlí, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.7.14 08:48
@terinka4444 píše:
Nikdo přeci nemůže mít názor na trest pro vraha člena jeho rodiny. Proto je i u soudů možnost z předpojatosti měnit soudce, lékaři neoperují svou rodinu, policisté nevyšetřují zločiny, jež se jich týkají… to je úplně mimo, to prostě nijak nesouvisí s objektivním názorem člověka na daný problém. Jasně, že když ti někdo umučí dítě, nemůžeš se nezaujatě vyjadřovat k trestům pro vrahy. Myslím, že kdyby takovou zrůdu pustili do jedné místnosti s rodičema, asi by mo šancí neměl. Proto mi nepřijde fér takový názor, že až by se to týkalo tebe, mluvila bys jinak, jak je tu u některých prezentován…proto vždy musí rozhodovat nezaujatý člověk či lidé…

Já vím, proto píšu to, co píšu - pořád dokola.
;)

Jen nechápu, proč jsi ocitovala mně. Tahle citace je odezva na pusinu, která sice nikomu nic zlého nepřeje, ale přesto by chtěla slyšet můj názor, kdyby… Čili, že bych prý ASI mluvila jinak, kdyby se něco zlého stalo v mé rodině nebo mé blízkosti.

Jen dodatek pro pusinu - ano, člověk v afektu by sám toho vraha zabil (ale to tady někde píšu také). A proto souhlas s terinkou - nemůže být soudce někdo z kruhu oběti - nebyl by objektivní.
Taktéž lékař - je pochopitelné, že nemůže operovat svého příbuzného. Například.

Psychika je sfiňa a dokáže z člověka vydolovat nejen to nejlepší, ale také to nejhorší ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová