Jste pro trest smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
22.7.14 14:53
@LLin píše:
nerada bych tady na internetu veřejně zveřejnovala poměry v našich věznicích, jediné co řeknu, že naše věznice jsou luxusní hotely s plnou penzí, kde jsou vrazi za odměnu a ne za trest

taky si myslím..bohužel..

• Citovat
  • Upravit
679
22.7.14 14:58

@Tereza1986 Tak asi většinou nečekají, že je chytnou a zas půjdou sedět :) a taky je asi něco jinýho ztráta svobody na dva roky a doživotí s vidinou, že už se ven nikdy nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
22.7.14 15:01

@simonka07 Právě, justičních omylů jsou mraky, ať už jde o „banality“, kdy si člověk neprávem odsedí třeba tři měsíce ve vazbě. Ty tři měsíce už mu nikdo nevrátí, ale život jde dál…což v případě omylu u trestu smrti už nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.7.14 15:03
@Meha píše:
@LLin Já si to nemyslím, rozhodně ne všichni vězni a všechny věznice.
Pokud nechceš uvést nic konkrétního, tak na to těžko změním názor.

Podívej se na odsouzeni.estranky.cz…Je to hodně zajímavý, jak články, tak diskuze pod nimi. Mají co kouřit, fetovat, nakupují si v kantýně.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.14 16:03
@Meha píše:
Jinak souhlasím s tím, že podmínky ve vězení by měly být přísné. Na druhou stranu nikdo z nás tady ve vězení nebyl, takže jak to tam vypadá a funguje, je pouze názor odněkud přebraný.

Myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
22.7.14 16:08
@radúna píše:
Myslíš?

Myslím, kdybych si to nemyslela, tak to sem snad nebudu psát.

Edit: v té větě mi chybí, že asi tady nikdo nebyl ve vězení a že většina má názor přebraný, samozřejmě tady mohou být výjimky.

Příspěvek upraven 22.07.14 v 16:11

• Citovat
  • Upravit
26270
22.7.14 16:08
@zzuza píše:
@simonka07 Právě, justičních omylů jsou mraky, ať už jde o „banality“, kdy si člověk neprávem odsedí třeba tři měsíce ve vazbě. Ty tři měsíce už mu nikdo nevrátí, ale život jde dál…což v případě omylu u trestu smrti už nejde.

máš pravdu, justiční omyly jsou, ale v případě trestu smrti by nešlo zřejmě o nějaké drobné krádeže v samoobsluze, takže předpokládám, že by jako důvod pro ento trest bylo dostatek nezvratitelných důkazů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
22.7.14 16:10
@Malaga píše:
máš pravdu, justiční omyly jsou, ale v případě trestu smrti by nešlo zřejmě o nějaké drobné krádeže v samoobsluze, takže předpokládám, že by jako důvod pro ento trest bylo dostatek nezvratitelných důkazů

A i v případě, kdy existují tzv. nezvratné důkazy, dochází k justičním omylům.

• Citovat
  • Upravit
26270
22.7.14 16:12

@Menora neříkám, že ne. I tak jsem pro to, aby v našem zákoně byl tento trest umožněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
22.7.14 16:15

@Malaga
Tak o tom si můžeme nechat jenom zdát. Ani o tom nerozhodují naši zákonodárci. Ale jak jsem psala, mně to takto vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
12154
22.7.14 16:18
@Meha píše:
Myslím, kdybych si to nemyslela, tak to sem snad nebudu psát.

Edit: v té větě mi chybí, že asi tady nikdo nebyl ve vězení a že většina má názor přebraný, samozřejmě tady mohou být výjimky.

Příspěvek upraven 22.07.14 v 16:11

Máš pravdu. Myslet si můžeš, co chceš. Služební tajemství by se nemělo porušit, takže je pravda, že nikdo (kdo nechce dostat sebe nebo své příbuzné do maléru) neřekne nic bližšího a konkrétního. Myslím takové detaily, které by mohly uškodit.
Já vím své (jako, že opravdu vím, o čem mluvím) a ty si mysli také své :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.14 16:23

Kdybych měla jednoznačně říct ano, nebo ne, tak pro trest smrti jsem. Trest smrti by měl být pro několikanásobné vrahy či sadistické pedofily, pro tyto „lidi“ nemám slitování. Doživotí jako takové by stačilo, kdyby si museli na jídlo a pití vydělat v dolech nebo na podobných pracovištích. Ovšem jako matka dítěte, které by mi někdo zabil, bych byla pro smrt usvědčeného vraha okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.7.14 16:50

Nase dcera malem zemrela pri dopravni nehode. Nehodu zavinil z nedbalosti jeji kamarad.Nase zakony umoznily, aby nebyl potrestan. Dcera utrpela tezka poraneni.Byl to celni naraz do sloupu
On vyvazl s jednim zlomenym a rodice mu obratem koupili nove auto.Ja bych byla pro prisne tresty. Zakon by mel umoznovat spravedlnost
V nasem pripade by to byla satisfakce za to jakym peklem jsme si s dcerou prosli.Zit s pocitem krivdy neni nic prijemneho.To uz zbyde jenom to prislovi.Bozi mlyny melou pomalu, ale jiste.Ten samy nazor na vezeni
Priklad Thajsko atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.7.14 16:59
@zzuza píše:
@simonka07 Právě, justičních omylů jsou mraky, ať už jde o „banality“, kdy si člověk neprávem odsedí třeba tři měsíce ve vazbě. Ty tři měsíce už mu nikdo nevrátí, ale život jde dál…což v případě omylu u trestu smrti už nejde.

S tím souhlasím a pod to se i podepíšu, chápu, že někdo bere naše věznice jako hotely s plnou penzí, ale toto bych změnila, určitě si zaslouží slušné zacházení někdo, kdo se do vězení dostal poprvé a vlastně shodou nešťastných a neúmyslných náhod - viz někteří bouračkáři - neplatí to všeobecně a tito lidé už se tam nikdy nevrátí a pak je tu skupina, která by si zasloužila vězení s opravdu tvrdým drylem a prací v dolech až do úmoru, k těm bych samozřejmě poslala okamžitě Roubala a jemu podobné. Ne ležet, číst a studovat, ale jako ve státech sčítat tresty až do nesmyslných např 700let, kdy ten člověk ví, že se ven prostě nemá šanci dostat, ano jsou i justiční omyly, ale aspoň nejsou očištěni mrtví, těm se těžko omlouvat za omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.7.14 17:12

Tyto justiční omyly většinou byli proto, že v době kdy se stala vražda ještě nebyla databáze dna..to už ted není, takže myslím že až zas tolik omylů již v této době fakt není..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová