Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
Tebe třeba ano, ale spoustu jiných ne a nemusí to být nutně kriminálníci od podstaty nebo nevím jak to napsat. A u té vraždy, to je zase otázka, i když by za ni hrozil krutý trest smrti, tak se stejně o nic míň vraždit nepřestane. Je to zvláštní, ale ani taková hrozba prostě nefunguje. A částečně v tom asi bude hrát i roli to, co psal @dalimil, že většina lidí si myslí, jak „dokonalý“ zločin spáchalo.
Je zvláštní jak tady všichni obhajujete vrahy a zločince…stejně jako ta naše primitivní vláda…všichni se zabývají právy pachatelů, víte třeba, že když pozůstalí po oběti napíší vrahovi, že je vrah a prase, budou strestně stíhaní…
je s politováním, že se nikdo nezabývá pozůstalými a obětmi a jejich právy
a jak zde někdo psal, že nejhorší trest je doživotí, že většina se pokusí nebo spáchá sebevraždu…jo a proč jsou tedy přeplněné věznice tak, že je Klaus musel hromadně propouštět, aby se chudáci nemačkali…
@mary.27 píše:
Je zvláštní jak tady všichni obhajujete vrahy a zločince…stejně jako ta naše primitivní vláda…všichni se zabývají právy pachatelů, víte třeba, že když pozůstalí po oběti napíší vrahovi, že je vrah a prase, budou strestně stíhaní…
je s politováním, že se nikdo nezabývá pozůstalými a obětmi a jejich právy …
A můžeš, prosím, ocitovat někoho, kdo v téhle diskuzi obhajuje vrahy a zločince?
Konkrétně.
Jen tak pro doplnění ale - kdo nesouhlasí s trestem smrti - ten NEOBHAJUJE zločince a vrahy.
To jen, aby nevznikl nějaký omyl a záměna v chápání psaného textu…
@mary.27 píše:
a jak zde někdo psal, že nejhorší trest je doživotí, že většina se pokusí nebo spáchá sebevraždu…jo a proč jsou tedy přeplněné věznice tak, že je Klaus musel hromadně propouštět, aby se chudáci nemačkali…
Kde ve svém příspěvku obhajuju zločince a vrahy?
. Nějak nevidím souvislost.
@Menora píše:
Kde ve svém příspěvku obhajuju zločince a vrahy?. Nějak nevidím souvislost.
ne, tak si po sobě přečtěte své psané příspěvky, trest smrti je vlastně vražda…
nevšimla jsem si, že by se někdo pozastavil nad tím, co prožívají pozůstalí, že nemají žádná práva, že pro ně nefungují zákony
Takhle je to bohužel nastavené, obhajovat a zabývat se jen těmi, kteří si to nezaslouží
a přehlížet ty, kteří to absolutně nezavinili…
a co třeba situace, kdy vám zmizí dítě…nikde žádná stopa…později chytí nějakého úchyla, a všechno ukazuje na něj a on nechce mluvit a nevíte, jestli vám řekne, kde dítě trpí, jestli mu nezbývá pár chvil, když nikdo k němu nemá přístup…tak hlavně aby měl advokáta ex offo a musí dostat najíst a napít, má své práva přeci…je to přece všechno špatně, vždyť to je proti zdravému rozumu…
@mary.27
Já přeci nikde ve svých příspěvcích nezlehčuju dopady takových činů na pozůstalé, ani to, že by neměl být takový člověk odpovídajícím způsobem potrestán. Jen pro mě není trest smrti trestem. A ani s ním nesouhlasím, to je to jediné, co tady celou dobu píšu.
@mary.27 píše:
ne, tak si po sobě přečtěte své psané příspěvky, trest smrti je vlastně vražda…
nevšimla jsem si, že by se někdo pozastavil nad tím, co prožívají pozůstalí, že nemají žádná práva, že pro ně nefungují zákony …
Takže ten, kdo veřejně nevykřikuje, že rodinní příslušníci obětí jsou chudáci ( a já se nepřu, že nejsou, i já umím soucítit
), tak je automaticky obhájce vrahů a zločinců?
Aha, tak se musím ještě hodně učit, abych rozuměla psanému textu… ![]()
Trest smrti možná nezastaví ostatní, aby nezabíjeli, ale aspoň by to zastavilo toho člověka, kterej byl už za vraždu souzenej, aby to neudělal znovu. Zrovna nedávno byl případ tady ve městě, kde jsem žila: našli zabitou paní. Pak se zjistilo, kdo to udělal a hle - propuštěnej vrah, kterej před několika lety zabil 12letýho!!! kluka. Už ani nevím, jestli si to odseděl celý nebo ho pustili dřív, ale každopádně by tahle paní ještě dneska žila, kdyby trest smrti byl.
@radúna píše:
Já vím, proto píšu to, co píšu - pořád dokola.![]()
Jen nechápu, proč jsi ocitovala mně. Tahle citace je odezva na pusinu, která sice nikomu nic zlého nepřeje, ale přesto by chtěla slyšet můj názor, kdyby… Čili, že bych prý ASI mluvila jinak, kdyby se něco zlého stalo v mé rodině nebo mé blízkosti.
Jen dodatek pro pusinu - ano, člověk v afektu by sám toho vraha zabil (ale to tady někde píšu také). A proto souhlas s terinkou - nemůže být soudce někdo z kruhu oběti - nebyl by objektivní.
Psychika je sfiňa a dokáže z člověka vydolovat nejen to nejlepší, ale také to nejhorší
Taktéž lékař - je pochopitelné, že nemůže operovat svého příbuzného. Například..
To je tvuj nazor, muj je pro opakovane vrazdy trest smrti! Takovy clovek nema ve spolecnosto co delat! Pro nej naprava neni a zivit to do konce jeho zivota je pro me nesmyslne. Pisu TO protoze pro me neni clovek. Dokazu byt empaticka a soucitit ovsem ne s vrahem!
@radúna píše:
Já vím, proto píšu to, co píšu - pořád dokola.![]()
Jen nechápu, proč jsi ocitovala mně. Tahle citace je odezva na pusinu, která sice nikomu nic zlého nepřeje, ale přesto by chtěla slyšet můj názor, kdyby… Čili, že bych prý ASI mluvila jinak, kdyby se něco zlého stalo v mé rodině nebo mé blízkosti.
Jen dodatek pro pusinu - ano, člověk v afektu by sám toho vraha zabil (ale to tady někde píšu také). A proto souhlas s terinkou - nemůže být soudce někdo z kruhu oběti - nebyl by objektivní.
Psychika je sfiňa a dokáže z člověka vydolovat nejen to nejlepší, ale také to nejhorší
Taktéž lékař - je pochopitelné, že nemůže operovat svého příbuzného. Například..
@mary.27 píše:
@pusina1 píše:
To je tvuj nazor, muj je pro opakovane vrazdy trest smrti! Takovy clovek nema ve spolecnosto co delat! Pro nej naprava neni a zivit to do konce jeho zivota je pro me nesmyslne. Pisu TO protoze pro me neni clovek. Dokazu byt empaticka a soucitit ovsem ne s vrahem!
To je otázka, co je dražší. Zda odsouzence „živit“ do konce života nebo ho popravit a to ještě musíme přihlédnout k tomu, že se mnohdy čeká na vykonání rozsudku pěknou řádku let. Teď mluvím např. o USA, které (ne kompletně) uplatňují trest smrti v praxi. Velký počet států trest smrti sice uzákoněn má, ale v praxi se nevykonává.
@Menora píše:
To je otázka, co je dražší. Zda odsouzence „živit“ do konce života nebo ho popravit a to ještě musíme přihlédnout k tomu, že se mnohdy čeká na vykonání rozsudku pěknou řádku let. Teď mluvím např. o USA, které (ne kompletně) uplatňují trest smrti v praxi. Velký počet států trest smrti sice uzákoněn má, ale v praxi se nevykonává.
Ano vim, vzdy je tam lhuta kdyby se objevili nove skutecnosti. Presto si myslim, ze poprava by byla levnejsi
jezis to zni hrozne ![]()
@Menora píše:
já tedy nevím kolik stojí oprátka, předpokládám, že používají pořád jednu a tu stejnou, nebo kulka…ale jestliže se dožije vysokého věku, tak je na tom stoprocentně lépe než český důchodce, který si může koupit týdně něco málo šunky…
kdežto o dědka vrahouna je setsakradobře postaráno, má doktora…jídlo, perou mu, telka, voda, spočítej si kolik za to zaplatíš měsíčně ty, kolik stojí vstup do posilovny…
@pusina1 píše:
Ano vim, vzdy je tam lhuta kdyby se objevili nove skutecnosti. Presto si myslim, ze poprava by byla levnejsijezis to zni hrozne
Záleží za jakých podmínek a kde. Jasně, že pokud někoho jeden den odsoudí bez možnosti jakéhokoliv odvolání a za týden popraví, tak to je levnější. (Jo, zní to hrozně).
Tebe třeba ano, ale spoustu jiných ne a nemusí to být nutně kriminálníci od podstaty nebo nevím jak to napsat. A u té vraždy, to je zase otázka, i když by za ni hrozil krutý trest smrti, tak se stejně o nic míň vraždit nepřestane. Je to zvláštní, ale ani taková hrozba prostě nefunguje. A částečně v tom asi bude hrát i roli to, co psal @dalimil, že většina lidí si myslí, jak „dokonalý“ zločin spáchalo.